Uwtrouwvideograaf.nl
43 gasten, 0 leden

Top posters

8674 Berichten
5795 Berichten
5218 Berichten
4904 Berichten
4406 Berichten
3671 Berichten
3272 Berichten
2451 Berichten
  • Totaal aantal leden: 13366
  • Nieuwste lid: Aart1975
  • Totaal aantal berichten: 243073
  • Totaal aantal topics: 29710
  • Online vandaag: 47

Auteur Topic: Nog eens een montage doen.  (gelezen 1279 keer)

21/11/2023 om 15:59
gelezen 1279 keer

Catmen

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 1448
    • Bekijk profiel
Nog eens een montage doen.
« Gepost op: 21/11/2023 om 15:59 »
 
Ik heb in het weekend wat beelden geschoten met mijn panasonic op een kunst tentoonstelling van een amateur kunstkring,(waar ik lid van ben)  ik ben die beginnen monteren, het zijn vooral beelden van werken die aan de wand hangen, ook de enkele bezoekers die er waren (ik was er geen uren bezig en drukbezocht was het ook niet) worden mee in gemonteerd, er zal ook ingekort en geknipt worden, het mee opgenomen geluid is eigenlijk niet bruikbaar, vooral dan wanneer ik de beelden ga knippen is ook een deel van het omgeving geluid weg (mensen die praten op de achtergrond) ik ben dan ook van plan het mee opgenomen geluid gewoon uit te zetten en er stemming free muziek onder te brengen. Wat ik me eigenlijk afvroeg is dat de juiste manier? eerst beeldmateriaal en dan muziek of moet ik toch echt anders beginnen. De bedoeling is om de korte film (veel beeldmateriaal heb ik niet) op usb stick te zetten en aan de vier deelnemende kunstenaars te laten bekijken.
Op dvd of br branden gaat al lang niet meer met elements en hoogstwaarschijnlijk kunnen de mensen ze nog niet eens afspelen bij gebrek aan een afspeel medium, het is ook weeral zo lang geleden dat ik iets in elkaar stak dat ik veel vergat, en er is mogelijk ook weinig interesse naar. Iemand wat bruikbare hints, het moet geen film worden die mee doet aan een wedstrijd en prijzen moet de deelnemers zullen al tevreden zijn dat ze zichzelf eens op TV kunnen zien, maar ik wil toch enige kwaliteit brengen zonder rode kaken te krijgen.
Thx
Catmen

22/11/2023 om 13:41
Reactie #1

Jan-Willem

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 771
    • Bekijk profiel
Re: Nog eens een montage doen.
« Reactie #1 Gepost op: 22/11/2023 om 13:41 »
 
- Loop alle beelden door en markeer die clips die de moeite waard zijn en die clips die je nodig hebt vanuit de logica van je film.
- Maak een ruwe edit waarin je de beelden achter elkaar zet.
- Dan muziek eronder en de juiste lengte van iedere clip vinden.

22/11/2023 om 14:49
Reactie #2

Lenzz

  • Gast
Re: Nog eens een montage doen.
« Reactie #2 Gepost op: 22/11/2023 om 14:49 »
 
Hey Catman, ik heb wel 'ns iets van jouw hand gezien en dat zag er gewoon goed uit - zelfde omgeving.

Hoe komt het dat de audio zo matig is?

Verder wat Jan Willem zegt. Intro (gebouw/omgeving - kijker naar binnen leiden), ev. interview met kunstenaar tijdens de spraak larderen met een kunstwerk, afsluiting.
Inderdaad fijn muziekje er onder (niet overal he, kan ik me nog herinneren ;D) en mooie post beeldcompositie maken, als je die al niet had.

Laat je 't hier zien?

22/11/2023 om 16:26
Reactie #3

Catmen

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 1448
    • Bekijk profiel
Re: Nog eens een montage doen.
« Reactie #3 Gepost op: 22/11/2023 om 16:26 »
 
Ben wat beschroomd om iets te laten zien, wat ik tot hiertoe maakte is écht laagdrempelig en "interview" en dergelijk daar verwacht ik ook niet zo heel van, de mensen kramen soms wat uit, proberen interessant te doen maar zijn dat soms niet, en weinig bezoekers aantallen, dan kan er niet veel ge- interviewt worden, ik had zo'n  toestel om mensen te interviewen NH 4 heette dat maar toen ik het nog eens wou aan zetten kreeg ik het niet meer aan de praat en deed het weg.
De matige audio is een gevolg van achtergrond gepraat, en niet verstaanbaar, op een bepaald moment film ik een tentoonstelling deelnemer die een uitleg geeft aan een bezoeker over zijn werk maar heel die scène duur zo'n 12 minuten, dat is toch echt te lang om het volledig in je film te steken. Enfin ik zal het hier wel eens neerzetten.

22/11/2023 om 19:58
Reactie #4

wgbeijerland

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 3272
    • Bekijk profiel
Re: Nog eens een montage doen.
« Reactie #4 Gepost op: 22/11/2023 om 19:58 »
 
Wat ik meestal doe, van alle delen die in de bibliotheek staan gebruik ik het geluid als dat nodig moet zijn. Zet een opname op de tijdlijn pak de optie beeld verwijderen en schuif het deel geluid over de tijdlijn waar het deel geluid van toepassing kan zijn. Zolang de mensen in het beeld niet praten kan je echt alle kanten op. Muziek kan vaak vervelend zijn. Vind het ook iets van niet de moeite willen nemen.
Geluid is echt het moeilijkste wat er is. Beeld kan je rekken en krimpen. Geluid daar kan je haast niets mee. Je ziet niet voor niets altijd een man extra voor het geluid.

23/11/2023 om 08:59
Reactie #5

Catmen

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 1448
    • Bekijk profiel
Re: Nog eens een montage doen.
« Reactie #5 Gepost op: 23/11/2023 om 08:59 »
 
Het idee om dingen te gebruiken die in je bibliotheek zitten vind ik goed gevonden, had er niet zelf op gekomen, zo heb ik nog een filmbeeld van het gebouw waarin de tentoonstelling plaatsvond, er zitten op dat beeld nog wel bladeren aan de bomen (herfst beeld) terwijl tijdens het filmen vorig weekend de bomen voor de lokatie al helemaal kaal zijn, maar zou het iemand opvallen? ☺️ kans is groot dat het inderdaad niet eens opgemerkt word, hahaha.
Wat ik ook al deed was ipv te knippen in de beelden ze via uitrekken korter maken, wat me daarbij opviel was dat ook het geluid word samen geperst en de mensen sneller praten tot zelfs kwek geluiden maken😂

24/11/2023 om 13:49
Reactie #6

Catmen

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 1448
    • Bekijk profiel
Re: Nog eens een montage doen.
« Reactie #6 Gepost op: 24/11/2023 om 13:49 »
 
Ik word geconfronteerd met een probleem, ik heb een aantal beelden op de tijdlijn geplaatst en reeds gerendert, als ik op afspelen druk dan stopt regelmatig op steeds andere plaatsen  het afspelen in het preview scherm,  ik moet dan telkens op het afspeel icoon enteren om verder te gaan, dat is de eerste maal dat ik dat voor heb, de beelden komen van de camera waar ik altijd mee film, ik weet niet waar ik het probleem moet zoeken, ik werk met adobe premiere elements 2023.
Ik heb de media cash eens leeg gemaakt en zelfs het hele project gewist van mijn ingebouwde D schijf waar alles opgeslagen word, een nieuw project begonnen en daar drie tekst vlakken uit de bibliotheek op de tijdlijn gezet, en zelf als ik die afspeel stopt het afspelen in het préview scherm minstens één keer, begin te overwegen van première elements eens te verwijderen met een program en te herinstalleren.
« Laatst bewerkt op: 24/11/2023 om 15:48 door Catmen »

24/11/2023 om 22:11
Reactie #7

wgbeijerland

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 3272
    • Bekijk profiel
Re: Nog eens een montage doen.
« Reactie #7 Gepost op: 24/11/2023 om 22:11 »
 
Kan je niet beter spreken over een aantal seconden of minuten.
Wat zijn het voor beelden, ik bedoel bandje, sd kaart of de camera met een kabel aan de computer.
Loopt de aanwijzer van Elements wel over de tijdlijn.
De aanwijzer in het preview scherm loopt bij mij tot het eind rechts en ik moet deze met de muisaanwijzer weer naar het begin zetten. Elements 13.
Is dit wat je bedoeld.   

25/11/2023 om 09:38
Reactie #8

Catmen

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 1448
    • Bekijk profiel
Re: Nog eens een montage doen.
« Reactie #8 Gepost op: 25/11/2023 om 09:38 »
 
De beelden zijn geïnformeerd van een 32 gb geheugenkaart , dat gebeurde via "media importeren in première zelf via usb aansluiting tussen kaartlezer en desktop,het zijn MTS video beelden,  Ik plaatste al ongeveer 2,5 minuten beelden op de tijdlijn (video spoor 1) en bij het préviewen stopt het afspelen in het preview scherm 2 tot 3 maal tijdens die bijna 3 minuten op steeds andere plaatsen, soms op een video beeld soms op een overgang of las tussen beelden en start telkens als ik op de play icoon enter de Aanwijzer stopt op het einde van de beelden op de tijdlijn, de aanwijzer loopt dus wel naar rechts over de tijdlijn, bij indrukken van de home toets op het toetsenbord gaat de aanwijzer terug naar het begin van de tijdlijn.
Ik heb alvast bij Nvidia de laatste update uitgevoerd voor mijn grafische kaart (maar dat was meer een update voor gamers) media cash leeg gemaakt, in de instellingen heb ik aangegeven bij "werk schijven" dat alles in dezelfde map moet als het project op een interne tweede klassieke harde schijf, weet niet of dat invloed heeft en aan te raden is, het première program staat op de c schijf waar alle programs en win10 op staan. Een virus scanner gebruik ik niet (de vaste van win 10 staat wel actief)

Ik heb gisteren begonnen met een (nieuw project) en begin van voor af aan met dezelfde beelden, mogelijk is het beter, eerst de beelden importeren naar een map op de desktop zelf en van daar de beelden importeren naar " bestanden inporteren" " in première

25/11/2023 om 11:29
Reactie #9

wgbeijerland

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 3272
    • Bekijk profiel
Re: Nog eens een montage doen.
« Reactie #9 Gepost op: 25/11/2023 om 11:29 »
 
Hoi Catman, het lijkt dat jouw computer de data stroom niet aan kan. Wat voor een processor draait er in jouw computer.
Er wordt aanbevolen dat het I7 moet zijn en om video te bewerken is het prettig en om 8GB extra geheugen in je computer te hebben. Vrije ruimte op de schijf is ook belangrijk.
Heb je al op Google gekeken of je daar iets kan vinden. Leveranciers kunnen zomaar stoppen met updates vooral als het allemaal wat ouder wordt.

25/11/2023 om 11:41
Reactie #10

Catmen

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 1448
    • Bekijk profiel
Re: Nog eens een montage doen.
« Reactie #10 Gepost op: 25/11/2023 om 11:41 »
 
de processor is een i9-9900K, 16Gb ram DDR4, Cschijf=SSD 860EVO 500Gb, grafische kaart = GeForce GTX 1050 2Gb PCI-E

Ik heb ook wel de indruk aan het lampje te zien op de desktop PC dat de PC met redelijk wat bezig is op de achtergrond dat knippert voortdurend.
Ik krijg daardoor meer en meer het gevoel dat niet Premiere de oorzaak is maar de belasting van de PC onderdelen, ik maakte reeds een montage (weliswaar geruime tijd geleden) met dezelfde configuratie en toen liep dat zeer vlot.

Er zijn geen fundamentele zaken op mijn PC veranderd maar wel een hoop updates regelmatig e.a mogelijk moet ik eens gaan kijken wat er op de achtergrond allemaal bezig is en ram geheugen gebruikt  maar ook daar ben ik geen specialist en probeer er bewust niet in te rommelen, ik moet eens zoeken waar ik de bezige processen kan zien.

Via <MSconfig heb ik al eens gekeken wat er allemaal mee op start en ook in de de services tab blad  ( de microservices even buiten beschouwing gelaten)  is een serieus lijstje.
« Laatst bewerkt op: 25/11/2023 om 12:07 door Catmen »

25/11/2023 om 14:50
Reactie #11

wgbeijerland

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 3272
    • Bekijk profiel
Re: Nog eens een montage doen.
« Reactie #11 Gepost op: 25/11/2023 om 14:50 »
 
Hoi Catman dat is een dikke plus dus dat vinken we af.
De schijf heeft nog genoeg ruimte? In de verkenner muis op de schijf, rechter muisknop uitrol menu en beneden aan eigenschappen.
Wat een indruk kan geven. Je klikt met de rechtermuis knop op de onderste balk van het scherm. Meestal staat Google, Edge en de verkenner daar. Je krijgt een uitrol menu daar staat beneden aan Taakbeheer. Daar kan je zien wat er allemaal meedoet. Wellicht is er een programma iets te actief op de achtergrond.
Is speccy bekend bij je. Ook dat is voor mij een leuk stukje software om te zien hoe het is me je PC.

25/11/2023 om 14:58
Reactie #12

Catmen

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 1448
    • Bekijk profiel
Re: Nog eens een montage doen.
« Reactie #12 Gepost op: 25/11/2023 om 14:58 »
 
Ben enkele uurtjes weg, kom er op terug met info.

25/11/2023 om 16:08
Reactie #13

Lenzz

  • Gast
Re: Nog eens een montage doen.
« Reactie #13 Gepost op: 25/11/2023 om 16:08 »
 
Ben wat beschroomd om iets te laten zien, wat ik tot hiertoe maakte is écht laagdrempelig en "interview" en dergelijk daar verwacht ik ook niet zo heel van, de mensen kramen soms wat uit, proberen interessant te doen maar zijn dat soms niet, en weinig bezoekers aantallen, dan kan er niet veel ge- interviewt worden, ik had zo'n  toestel om mensen te interviewen NH 4 heette dat maar toen ik het nog eens wou aan zetten kreeg ik het niet meer aan de praat en deed het weg.
De matige audio is een gevolg van achtergrond gepraat, en niet verstaanbaar, op een bepaald moment film ik een tentoonstelling deelnemer die een uitleg geeft aan een bezoeker over zijn werk maar heel die scène duur zo'n 12 minuten, dat is toch echt te lang om het volledig in je film te steken. Enfin ik zal het hier wel eens neerzetten.

Dat heet dus editen  ;D Net als bij beeld, haal je ook bij audio er uit wat waardevol is. De rest kieper je weg.


25/11/2023 om 16:11
Reactie #14

Lenzz

  • Gast
Re: Nog eens een montage doen.
« Reactie #14 Gepost op: 25/11/2023 om 16:11 »
 
Wat ik meestal doe, van alle delen die in de bibliotheek staan gebruik ik het geluid als dat nodig moet zijn. Zet een opname op de tijdlijn pak de optie beeld verwijderen en schuif het deel geluid over de tijdlijn waar het deel geluid van toepassing kan zijn. Zolang de mensen in het beeld niet praten kan je echt alle kanten op. Muziek kan vaak vervelend zijn. Vind het ook iets van niet de moeite willen nemen.
Geluid is echt het moeilijkste wat er is. Beeld kan je rekken en krimpen. Geluid daar kan je haast niets mee. Je ziet niet voor niets altijd een man extra voor het geluid.

Je kunt met weinig middelen heel veel hoor. Denk aan lavaliers (dasspeldmicrofoons) een simpele ZOOM of via kabel inprikken op je camera en een stevige deadcat, indien er wind etc. staat.

 

Pagina opgebouwd in 0.085 seconden met 26 queries.