Uwtrouwvideograaf.nl
77 gasten, 0 leden

Top posters

8674 Berichten
5795 Berichten
5218 Berichten
4900 Berichten
4406 Berichten
3669 Berichten
3245 Berichten
2535 Berichten
  • Totaal aantal leden: 13360
  • Nieuwste lid: Oma Lies
  • Totaal aantal berichten: 242821
  • Totaal aantal topics: 29675
  • Online vandaag: 85

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Catmen

Pagina's: [1] 2 3 ... 72 »
1
Magix / Re: Magix monteren in de maat
« Gepost op: 12/04/2023 om 09:59 »
"Selecteer het shot en druk op de rechtermuisknop. Misschien krijg je een uitrolmenu met de tekst die je richting verlengen of verkorten geeft.
In Elements noemen ze het tijdrekken."

Ik werk ook met adobe pr elements  en kende het niet of wist niet dat het daar voor diende, ik knipte altijd aan de beelden,  thx
Catmen

2
DVD branden? Dat zou nieuw zijn in versie 2023, de laatste versie die dat kon van uit premiere zelf was versie 2015. Ik stelde de vraag hier al eerder of het nog kon in de latere versies desnoods met gebruik making van een brandprogram à la neroburning rom maar volgens leden die het echt wel weten zou dat toch niet meer gaan zelfs niet met een brandprogram. Ik heb het nog niet zelf geprobeerd want dan kom ik misschien weer met andere vragen waarom dit of dat niet gaat tijdens het branden, ik ga er van uit dat de beantwoorders van mijn dvd brand vraag toen het echt wel veel beter weten dan ik. Ergens zou het ook logisch zijn want wie zou er nog een dvd of Bd kunnen draaien en bekijken in de nieuwere laptops of desktops zitten die blijkbaar al niet meer ingebouwd, bij apple trouwens al zeer lang niet meer, je kan het wel nog als losse hardware aanschaffen.

3
De "leer" youtube filmpjes waren echt wel voor "dummy's" hoor, de montage waar ik nu toch al 14 dagen (met veel rustpauzes tussen in🥴) word gemaakt voor beperkte kunstkring groep,(nog zes leden☹️) en kan nog alleen nog naar youtube (voor die zes nog wel bekend) want dvd branden kan niet meer sinds versie 2015, ik heb al 5 minuten bij elkaar gemonteerd en intussen voice over opgenomen met korte teksten.
Dus hoog ligt de lat niet, niet voor mij, niet voor hen, de jongste is 66 de oudste 74 dus snelheid moet er zeker niet meer in zitten ha, ha!

4
M.b.t film montage voor beginners blijken er nogal wat films op youtube te vinden zijn met tips, trucs en dergelijke, ik heb er al een aantal zeet interessante gevonden.
 En vooral leerzaam.
Catmen

5
Nou van mij moet je geen commentaar verwachten, al wat hier zoal eens passeert is véél beter  dan wat ik uit mijn mouw schud. Ooit heeft iemand een kort filmpje van mij becommentarieerd, het was allemaal juist, en probeer er ook rekening mee te houden in de tijd dat ik aan een montage wil spenderen, maar wat mij betreft blijft het wat monteren in de marge.
Ik heb me zl eens afgevraagd of er een cursus bestaat waarin basis regels worden uitgelegd, bvb hoe lang mag je kijken naar een stilstaand beeld zoals een geïmporteerde foto, hoe lang mag dezelfde muziek duren die je onder beelden zet, wanner een harde las en wanneer een overgang, er zijn vermoedelijk basis regels voor, ik heb graag wat papier dat ik af en toe eens ter hand kan nemen, zeg maar een boek voor "dummy's" ik kocht ooit een boek over filmen maar na tien blz wist ik al dat het voor professionele montage en films was, hij ligt in een doos op zolder.

6
Ja die bedoel ik, vanaf januari 2023, ze kondigde het zelf aan, ik wist niet of ik zoiets mag vermelden, er zou "te weinig animo zijn", ik vroeg het me ook al af over deze site bij sterke verhalen en kletspraat, want ook hier is er niet veel beweging meer, het was ooit wel anders, alhoewel een aantal antwoorden aangeeft dat er toch nog veel gefilmd word (en dat geloof ik best) maar er blijkbaar weinig aandacht word geschonken aan montage, althans er worden niet veel vragen over gesteld, een eerbiedwaardig lid gaf altijd wel zijn mening maar die zie ik ook al geruime tijd niet meer verschijnen en dat zou met de vele filmpjes van een een ander eerbiedwaardig lid voorheen wel het geval geweest zijn.
Ik hoop van harte dat "het filmen en monteren"  blijft bestaan, zelf behoor ik tot de "klungelaars" maar lees altijd wel op dit forum maar ook het andere met veel interesse de commentaren/antwoorden op problemen. ik hoop niet dat het een "oude mannen hobby" is geworden?
Het is spijtig dat het ander forum stopt (het was zeker een mooie aanvulling voor dit forum) maar als ik hoor hoeveel aandacht en problemen er opduiken bij het open houden en vrij houden van "zever" op fora zoals deze maar ook vele andere, kan ik er veel begrip voor opbrengen dat een beheerder(s) de handdoek in de ring gooit. zulke fora ken ik in België niet, dikwijls loopt het uit op scheldpartijen of afbreken van gepresteerde dingen, spijtig allemaal .
catmen

7
Neen ik heb het nog nooit getest, ik heb nog nooit een crash gehad waar het nodig was om een image terug te zetten. Dat is inderdaad een beetje een probleem, je kan dat zo maar niet testen vrees ik, en als je het echt nodig hebt kan blijken dat je er niets mee bent, want stel dat je hoofd  schijf sneuvelt moet je er dan eerst terug een windows (10 in mijn geval) op zetten en nadien het acronis program, ik weet dat dus allemaal niet, dat zou ik misschien eens moeten vinden ergens wat te doen i.g.v crash probleem, maar ja wat moet je anders, op mijn tweede en derde schijf staan foto's van heel ons leven, als die crasht alles weg, dan maar weeral een back up op een externe schijf je krijgt er wel wat bij elkaar op de duur.

8
Neen geen partitie schijf, in mijn pc zitten drie aparte schijven, C voor programs, D voor data opslag, E voor alle ooit gemaakte video beelden en foto's. Van deze drie maak ik wekelijks met acronis true image een incriminentele back up.
Ik had ergens anders ook al de vraag voorgelegd maar daar deze site aangeeft om te stoppen en het even duurde dat er respons kwam vreesde ik dat er niet veel beweging meer was, ten onrechte gedacht  zou blijken☺️

9
Ik heb de laatste versie van premiere elements aangeschaft 2023, gelukkig geen grote veranderingen qua uitzicht, wat meer muziek en overgangen en iets degelijks. Gekocht bij een winkel waar ik nog een tegoed bon kon gebruiken agv een eerdere levering waar nogal wat mee mis was, dit was dus een aankoop buitenkansje voor deze versie.
Bij het opzetten van een nieuw project kan je bij Bewerken, voorkeuren, je werkschijven kiezen, daar mijn C schijf (waarop premiere elements 2023) niet oneindig groot is m.b.t cash files en dergelijke heb ik de D schijf aangeduid, (die is véél groter) ik heb daar een map aangemaakt die ik Premiere 2023 projecten noem en daar plaats ik alles van het nieuwe project naartoe, is dit de goede manier van werken of valt daar nog wat aan te sleutelen?

catmen

10
Fotogallerij / Re: 8 mm Scanner
« Gepost op: 22/12/2021 om 08:25 »
Dat je bij “op rust gaan” ook geestelijk zou aftakelen is gèèn wet hoor, gewoonlijk ga je vlugger lichamelijk achteruit, door o.a minder beweging dan toen je werkte, wat dikwijls wel gemist word is menselijk kontakt, met de ex collega’s blijft dat gewoonlijk nog een tijdje maar dikwijls beginnen die zich toe te leggen op de kleinkinderen en moet alles daar voor wijken. En nog te weinig tijd hebben als je op rust gaat, laten we eerlijk zijn in ons brein willen we dikwijls nog van alles doen maar fysiek lukt dat steeds minder, vroeger deden we de tuin, hobby’s, sport, terwijl we werkten dus tijd te weinig?……. Maar als er nu enkele regendruppels vallen, wat te veel wind, “dan doen we het morgen wel” bij mezelf werkt het brein nog hèèl goed nooit meer gelezen dan na mijn op rust stellen, maar het lichaam hè, dat wil steeds minder mee, veel basket bal gespeeld en tennis, maar de knieën nu hè, je stelt gewoon meer uit, de dagen, weken, jaren gaan steeds sneller zo lijkt het.

11
Video Capture- en Grafische Kaarten / Re: professionele camera's
« Gepost op: 16/12/2021 om 12:32 »
Kijk anders eens bij WWW.Vianto. En Format C (is èèn zaak) zitten in Merksem, hebben pro camera en audio apparatuur is in Merksem bij Antwerpen, daar komt mijn Panasonic ag90 vandaan.
Mogelijk hebben die wat.
Catmen

12
Magix / Re: Mijn filmpjes lopen in het honderd als...
« Gepost op: 25/10/2021 om 11:41 »
Wauw! Wat valt onze monden toch weer open, waarom in Godsnaam liggen wij nog allemaal te klooien met Windoos Pc’s? mannen video monteurs allemaal naar Mac nu, wat hebben wij allemaal gemist zeg! Zou je geen reclame bureau starten Dessert, het aantal leden is hier echt wel beperkt, maar chapeaux je doet echt wel erg je best om Apple aan te prijzen, dommeriken dat we zijn, we hebben spijtig genoeg het licht nog niet gezien.
Je doet het goed man doe verder velen zullen je dankbaar zijn.
Catmen

13
Welke Windows en hoe dan verder? / Re: Windows 11
« Gepost op: 19/10/2021 om 08:39 »
Deed ik, en antwoordde ook reeds.😉 controleer mail  trouwens dikwijls, berichtjes hier,  niet dagelijks.
Catmen

14
Welke Windows en hoe dan verder? / Re: Windows 11
« Gepost op: 18/10/2021 om 08:54 »
De meeste voorwaarden zijn wel in orde voor Windows 11, pc is zeker geen jaar oud, in elkaar gezet door een pc bedrijf die netwerken aanlegt en pc’s in verschillende prijsklassen bouwt tussen 900€ en 1500€ je kan ook zelf aangeven wat er zeker in moet en wat niet, het is mijn derde desktop en nooit klachten m.b.t het toestel als service.
Zal al eens kijken bij opstart in de bios waar bepaalde instellingen zich bevinden en er verder nog even afblijven, info bij de bouwer vraag ik zeker eens op, trouwens als ik daar Windows zou laten upgraden kost me dat de software prijs en een werk uur aan 50€, probleem is ik in Oelegem, bedrijf in Boom dat is 21km maar over een “pokke drukke” weg/autoweg met veel file en tijdverlies ben wel op rust maar file is stresserend, de mensen die nu hun boterham verdienen op de weg, pfffffff….
Maar we zijn nog niet zo ver, tijd genoeg dus nog, vraag me wel af of bvb een home versie (nu win10 Oem home)   het prijsverschil met een pro versie de moeite loont en meerwaarde bied voor  iemand zoals ik.
Catmen

15
Welke Windows en hoe dan verder? / Re: Windows 11
« Gepost op: 17/10/2021 om 09:14 »
Ik sta niet te popelen om het te installeren, en ga zeker wachten tot velen het op hun pc hebben gezet en er serieuze oordelen over kunnen geven. Maar er zal een moment komen dat ik ook de overstap maak en dan zal vermoedelijk het zelfde bericht verschijnen, dan wil ik natuurlijk graag weten wat er moet gedaan worden, ik de bios gaan rommelen word toch afgeraden aan amateurs niet?
Catmen

Pagina's: [1] 2 3 ... 72 »

Pagina opgebouwd in 0.08 seconden met 28 queries.