Uwtrouwvideograaf.nl
63 gasten, 0 leden

Top posters

8674 Berichten
5795 Berichten
5218 Berichten
4904 Berichten
4406 Berichten
3671 Berichten
3272 Berichten
2451 Berichten
  • Totaal aantal leden: 13366
  • Nieuwste lid: Aart1975
  • Totaal aantal berichten: 243087
  • Totaal aantal topics: 29712
  • Online vandaag: 164

Auteur Topic: Nog eens een montage doen.  (gelezen 1489 keer)

28/11/2023 om 15:54
Reactie #30

Lenzz

  • Gast
Re: Nog eens een montage doen.
« Reactie #30 Gepost op: 28/11/2023 om 15:54 »
 
Citaat
(...) de processor is vloeistof gekoeld,(...)
watergekoeld bedoel je (net als ik heb) - dat is toch behoorlijk geavanceerd. Geen foutmeldingen? Dan werkt het naar behoren.

Maar in feite slechts 1 video-/audiotrack en 'n extra audiotrack. Dat mag en kan toch eigenlijk nooit performance problemen geven met jouw systeem.

28/11/2023 om 16:19
Reactie #31

Catmen

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 1452
    • Bekijk profiel
Re: Nog eens een montage doen.
« Reactie #31 Gepost op: 28/11/2023 om 16:19 »
 
Of er water in de koeling zit weet ik niet, er zijn vele andere koel vloeistoffen op de markt in functie van wat moet gekoeld worden, maar dit terzijde.

Ik heb intussen ontdekt dat het stoppen (haperen) van de preview vooruitgang niet moet gezocht worden in première elements montage program 2023.

Ik verwijderde het program van mijn pc met revo uninstaller en kuiste dus alles wat er mee te maken had op en installeerde de uitprobeer versie van elements 2024. Nadien de pc nogmaals opgestart.

Na het importeren van opgenomen video beelden van een 32gb geheugenkaart uit mijn camera naar een harde interne schijf en van die harde schijf beelden geinporteert  in het program 2024 via media toevoegen, heb ik ongeveer 3 minuten gefilmd materiaal naar de tijdlijn gesleept zonder overgangen, e.a. Na rendering op afspelen gedrukt en in eerste minuut stopt de preview al en even verder weer.

Ik moet het ergens anders gaan zoeken in mijn pc instellingen/ram belasting/processor belasting of iets in die aard. Mijn desktop bouwer suggereerde een verse herinstallatie van Windows 10 na een aantal jaren in bedrijf met talloze updates word die trager zei hij. Dat is natuurlijk al andere koek, en vergt toch wat planning m.b.t de programs die op de C staan met hun inlog en wachtwoorden.
Enfin, heb al hulp aangeboden gekregen bij deze ingreep.

29/11/2023 om 10:52
Reactie #32

Jan-Willem

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 771
    • Bekijk profiel
Re: Nog eens een montage doen.
« Reactie #32 Gepost op: 29/11/2023 om 10:52 »
 
Antivirus of antimalware of dropbox/google/onedrive sync software die op de achtergrond actief wordt wanneer Premiere een bestandje begint weg te schrijven?

29/11/2023 om 17:34
Reactie #33

wgbeijerland

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 3272
    • Bekijk profiel
Re: Nog eens een montage doen.
« Reactie #33 Gepost op: 29/11/2023 om 17:34 »
 
Hoi Catman iemand vertelde mij nadat je de beelden op de tijdlijn heb gezet deze eerst te renderen. Dus niets bewerken, zodoende krijgen al die shots iets van zelfde. Wie weet.

30/11/2023 om 09:03
Reactie #34

Catmen

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 1452
    • Bekijk profiel
Re: Nog eens een montage doen.
« Reactie #34 Gepost op: 30/11/2023 om 09:03 »
 
Hoi Catman iemand vertelde mij nadat je de beelden op de tijdlijn heb gezet deze eerst te renderen. Dus niets bewerken, zodoende krijgen al die shots iets van zelfde. Wie weet.
Ik deed pogingen in die zin met elements 2023 en daar haperde de preview voortgang, ik stopte een (wat groot)  aantal programs die pc bij opstart mee opstarten, ik installeerde twee weken geleden een program, malwarebites en dat verwijderde ik al terug (het was freeware) aan de services in taak beheer begin ik alvast niet, ik heb zelfs première elements 2024 geprobeerd allemaal met maar drie minuten beeldmateriaal op de tijdlijn zonder overgangen of wat dan ook, niets had invloed preview bleef haperen, iemand stelde voor de mts beelden om te zetten naar mpg (dat deed ik nog niet) maar het word duidelijk dat het niet in de montage software moet gezocht worden, vandaar dat ik andere stappen ga zetten, te beginnen met een verse Windows 10 installatie (win 11 is naar het schijnt ook weer niet zo spectaculair en er is al sprake van 12)
« Laatst bewerkt op: 30/11/2023 om 09:35 door Catmen »

30/11/2023 om 15:11
Reactie #35

Lenzz

  • Gast
Re: Nog eens een montage doen.
« Reactie #35 Gepost op: 30/11/2023 om 15:11 »
 
Citaat
Of er water in de koeling zit weet ik niet, er zijn vele andere koel vloeistoffen op de markt in functie van wat moet gekoeld worden, maar dit terzijde

't is óf koelpasta óf waterkoeling hoor  :D

Citaat
Na het importeren van opgenomen video beelden van een 32gb geheugenkaart uit mijn camera naar een harde interne schijf en van die harde schijf beelden geinporteert

Wat voor schijf is dit? Zet er 'ns een SSD in. Kan een bufferprobleem zijn. Ook interessant om te zien hoe de belasting tíjdens de previewvertoning is. Je zou ook 'ns een goede benchmark kunnen uitvoeren:

Citaat
InfinityBench heeft de volgende kenmerken:

    gratis systeemhulpprogramma voor Windows,
    heeft een installeerbare en een draagbare versie,
    meet de prestaties van de processor en de grafische kaart van uw PC,
    voert standaard multi-core tests uit, maar single-core testen is mogelijk,
    het testproces duurt vaak minder dan een minuut,
    geeft duidelijke resultaten aan,
    heeft nog een ingebouwde snelheidstest voor uw netwerk.

 

30/11/2023 om 15:19
Reactie #36

Catmen

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 1452
    • Bekijk profiel
Re: Nog eens een montage doen.
« Reactie #36 Gepost op: 30/11/2023 om 15:19 »
 
Hoi Lenzz er zit een samsung SSD 860 EVO 500GB M2 in,  de twee andere interne schijven zijn WD 2TB en nog een WD schijf maar waarvan ik de specs niet terug vind.
Het is wel degelijk waterkoeling geen koelpasta, die heeft de bouwer er in gezet toen hij het systeem in elkaar stak.

30/11/2023 om 21:10
Reactie #37

wgbeijerland

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 3272
    • Bekijk profiel
Re: Nog eens een montage doen.
« Reactie #37 Gepost op: 30/11/2023 om 21:10 »
 
De schijf waar Elements op draait kan je toch met Speccy onderzoeken trouwens het hele systeem kan je doorlichten. Zie je verdachte zaken meld je die. Ik begrijp het ook niet allemaal maar daar is altijd een weg voor te vinden.
Nog even met Speccy kan je ook zien of hoeveel toeren de ventilatoren draaien. Allemaal zaken van je weet het maar nooit. Meten is Weten. Toch.
« Laatst bewerkt op: 30/11/2023 om 21:26 door wgbeijerland »

01/12/2023 om 08:40
Reactie #38

Catmen

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 1452
    • Bekijk profiel
Re: Nog eens een montage doen.
« Reactie #38 Gepost op: 01/12/2023 om 08:40 »
 
Ja ik kan die schijf met speccy onderzoeken, ik deed dat trouwens al en zal dat nog eens doen, maar of het daar duidelijker mee word voor mij is maar de vraag, zoals eerder gemeld zal het "probleem" niet moeten gezocht worden in het montage program omdat een latere versie (2024) dezelfde haperende preview geeft, het moet dus ergens ander gezocht worden. De c schijf een klassieke of SSD, te lichte grafische kaart, ram geheugen koeling van de processor, pasta of water, stof het kwam allemaal al aan bod, ook een verse Windows 10 installatie of beelden omzetten van mts naar mp3 werden als oplossing gesuggereerd, voor je het beseft ligt je pc open. Intussen viel ook een haperende muis op (aanwijzer bevries soms  bij het verplaatsen van de muis) Ik heb me nu voorgenomen er door een specialist te laten naar kijken (iemand die op bedrijven IT interventies doet) er staat zo iemand in mijn adres bestand die ooit me uit de [nn] hielp, die was voor mijn budget betaalbaar, maar hij moet wel tijd vrijmaken buiten zijn beroep activiteit en dan sta ik niet op de eerste plaats, het is ook niet zo dat mijn pc het niet meer doet, hij doet eigenlijk nog alles maar niet zo vlot meer als voorheen en dat merkte ik op met die montage en haperende preview, dan denk ik daar moet ik toch eens aandacht aan gaan schenken. De geboden hulp en suggesties hebben me natuurlijk ook weeral wat geleerd om speccy, taakbeheer, processor belasting e.a niet te noemen. In ieder geval wat de oplossing zal geweest zijn zal ik hier zeker posten, zo hebben de forum leden er ook wat aan.

02/12/2023 om 13:44
Reactie #39

Lenzz

  • Gast
Re: Nog eens een montage doen.
« Reactie #39 Gepost op: 02/12/2023 om 13:44 »
 
Hoi Lenzz er zit een samsung SSD 860 EVO 500GB M2 in,  de twee andere interne schijven zijn WD 2TB en nog een WD schijf maar waarvan ik de specs niet terug vind.
Het is wel degelijk waterkoeling geen koelpasta, die heeft de bouwer er in gezet toen hij het systeem in elkaar stak.

WD schijven zijn heel betrouwbaar, weet ik uit ervaring. Dus ook qua performance.
Je kunt in dit verband bijv. WD Discovery installeren, dan krijg je veel nuttige info over je schijven: https://wd-discovery.en.lo4d.com/windows

Mooi van de waterkoeling! Is nog steeds een zeldzaamheid.

02/12/2023 om 13:48
Reactie #40

Lenzz

  • Gast
Re: Nog eens een montage doen.
« Reactie #40 Gepost op: 02/12/2023 om 13:48 »
 
Alles gelezen, maar draai nu even 'n Benchmarktool, terwijl je tegelijkertijd (20 sec. later) een Preview afspeelt. Speccy is ontoereikend, alleen maar statische info.
Kan ook nog zijn dat er op moment van Preview (en/of meer belasting van 't geheugen) een ander geheugenbankje wordt aangesproken dat mogelijk niet optimaal functioneert. Dan is het niet meer dan een probleem met het geheugen.

02/12/2023 om 15:44
Reactie #41

Catmen

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 1452
    • Bekijk profiel
Re: Nog eens een montage doen.
« Reactie #41 Gepost op: 02/12/2023 om 15:44 »
 
heb infinity geïnstalleerd één maal op run gedrukt en screen  capture van genomen en nogmaals op op run gedrukt terwijl preview van 3 minuten liep. probeer beide en ook apart de bijlagen mee te sturen maar upload map zit blijkbaar vol en kunnen niet mee verzonden worden, kan je die "upload" map leegmaken?

03/12/2023 om 10:26
Reactie #42

wgbeijerland

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 3272
    • Bekijk profiel
Re: Nog eens een montage doen.
« Reactie #42 Gepost op: 03/12/2023 om 10:26 »
 
Speccy is ontoereikend, alleen maar statische info.
Maar je kan wel zien of de ventilator van de CPU draait. Een CPU wordt heet omdat deze het rekenwerk niet kan verwerken of dat de koeling niet genoeg is voor die hoeveelheid data.

03/12/2023 om 14:41
Reactie #43

Lenzz

  • Gast
Re: Nog eens een montage doen.
« Reactie #43 Gepost op: 03/12/2023 om 14:41 »
 
Maar dit speelt niet in het geval van Catmen, omdat hij waterkoeling heeft. Dan zie je alleen in BIOS ventilatoren draaien etc.

Catmen: probeer deze link 'ns: (kiezen voor 'forums/fora')

https://postimages.org/

Begrijp niet wat je met een volle uploadmap bedoelt. Dropbox? OneDrive etc.?

03/12/2023 om 17:02
Reactie #44

Catmen

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 1452
    • Bekijk profiel
Re: Nog eens een montage doen.
« Reactie #44 Gepost op: 03/12/2023 om 17:02 »
 
Ik heb de laatste postings al wel wat bijlagen bijgevoegd, ik doe dat hier onderaan de posting "bijlagen en andere opties" je kan dan afbeeldingen toevoegen aan je bericht, ik krijg dan een melding dat de "upload map vol zit" meer kan ik er niet over zeggen, moet misschien een moderator de eerdér bijgevoegde afbeeldingen verwijderen? Ik weet het niet.
Ik importeerde een gemaakt screen shot in Photoshop om "afbeelding verkleinen" exporteren als jpeg maar ook dan lukt het niet om de twee screenshots van het infinity onderzoek mee te sturen en of je daar dan slimmer van word weet ik niet want blijkbaar ook tijdens het lopen van de preview in elements  gaan de temperatuur van de processor en grafische hardware niet hoger dan zo'n 36°c ik heb nu contact gezocht met een iT specialist die aan huis komt om eens langs te komen, voorlopig heeft die dat blijkbaar nog te druk met andere interventies maar hij liet nog niets weten. Ook de bouwer van mijn desktop liet weten dat hij een verse Windows 10 installatie wil doen na het beschrijven van welk probleem zich bij mij voor doet en een oplossing zou zijn,  daar stelt zich het "probleem" dat ik de desktop moet loskoppelen en er mee naar hem rijden en dat is niet bij de deur over drukke weg met veel files. Ik wacht nu nog even af want mijn pc doet nog alles wat er gevraagd word, alleen.....niet zo vlot meer en daar erger me ik wel wat aan. De testen met speccy en infinity tool hebben in ieder geval niet veel gevonden.




 

Pagina opgebouwd in 0.161 seconden met 27 queries.