Uwtrouwvideograaf.nl
17 gasten, 0 leden

Top posters

22897 Berichten
8674 Berichten
5795 Berichten
5218 Berichten
4896 Berichten
4406 Berichten
3668 Berichten
3233 Berichten
  • Totaal aantal berichten: 242612
  • Totaal aantal topics: 29632
  • Online vandaag: 19

Auteur Topic: Van Avid naar Pinnacle?  (gelezen 880 keer)

23/09/2021 om 20:54
gelezen 880 keer

amateurpiet

  • *
  • Information
  • Newbie
  • Berichten: 13
    • Bekijk profiel
Van Avid naar Pinnacle?
« Gepost op: 23/09/2021 om 20:54 »
 
Goedenavond,

Ik heb jaren Avid Studio gebruikt. sinds ik HD en 4k film ging de montage, rendering niet meer goed.
Mijn systeem nu helemaal hardwarematig up to date laten maken, incl windows 10.
Echter Avid kan ik ook niet neer installeren (microsoft KB981266) dit opgezocht en is een vaker voorkomend probleem.
NU moet ik dus overstappen naar wellicht Pinnacle (dat suggereerde Avis al langer in een pop-up).
De vraag is of 25 ultimate echt nodig is en kan wellicht Standard of Plus ook voldoende om 4k te monteren en over te zetten naar een HD bestand.
Mocht ik op Pinnacle studio overstappen, Kan ik dan mijn oude gemonteerde maar niet gerenderde films openen in Pinnacle?
En welke versie in Pinnacle is dan aanbevolen Standaard, Plus of Ultimate?

Mvrgr

24/09/2021 om 10:29
Reactie #1

lotje

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 2450
    • Bekijk profiel
Re: Van Avid naar Pinnacle?
« Reactie #1 Gepost op: 24/09/2021 om 10:29 »
 
Ik persoonlijk zou gaan voor de ultimate versie.
Maar als je AVID gebruikt, dan zou de upgrade versie het toch moeten doen?
In principe zouden de oude projecten weer op te pakken moeten zijn, maar de praktijk is weerbarstiger. Het is vele malen beter eerst af te maken waar je mee bezig was.
« Laatst bewerkt op: 24/09/2021 om 10:32 door lotje »

24/09/2021 om 15:42
Reactie #2

amateurpiet

  • *
  • Information
  • Newbie
  • Berichten: 13
    • Bekijk profiel
Re: Van Avid naar Pinnacle?
« Reactie #2 Gepost op: 24/09/2021 om 15:42 »
 
Dank voor je antwoord.

Het renderen ging fout.
Hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door oude windows software en hardware.
Naar aanpassen van mijn desktop kan Avid niet meer geïnstalleerd worden.
Wellicht niet geschikt  voor Windows 10...


25/09/2021 om 14:04
Reactie #3

Cor V

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 4406
    • Bekijk profiel
Re: Van Avid naar Pinnacle?
« Reactie #3 Gepost op: 25/09/2021 om 14:04 »
 
Citaat van: amateurpiet
Dank voor je antwoord.

Het renderen ging fout.
Hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door oude windows software en hardware.
Naar aanpassen van mijn desktop kan Avid niet meer geïnstalleerd worden.
Wellicht niet geschikt  voor Windows 10...

 


Het renderen van wat?
Welke is die "oude" versie van Windows?
Om welke hardware zou het moeten gaan?
Wat is er "aangepast" aan de desktop?
Wat lijkt er in dit geval niet geschikt voor Windows?

26/09/2021 om 00:30
Reactie #4

lotje

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 2450
    • Bekijk profiel
Re: Van Avid naar Pinnacle?
« Reactie #4 Gepost op: 26/09/2021 om 00:30 »
 
Je zit klem, je 4k projecten renderen op de oude computer werkt niet, je moet dus upgraden.
Ik ben erg bang dat projecten een upgrade naar een nieuwere Studio niet overleven, hoewel het theoretisch zou moeten gaan. Joop Woldman op het Pinnacle forum (jnwoldman forums.pinnaclesys.com) heeft hier in Nederland de meeste kennis, ik heb geen pasklaar recept. Sorry.
« Laatst bewerkt op: 26/09/2021 om 00:31 door lotje »

26/09/2021 om 13:49
Reactie #5

Cor V

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 4406
    • Bekijk profiel
Re: Van Avid naar Pinnacle?
« Reactie #5 Gepost op: 26/09/2021 om 13:49 »
 
Volgens mij gaat het niet om "een oude computer".
In het eerste bericht van vragensteller lees ik:

"Mijn systeem nu helemaal hardwarematig up to date laten maken, incl windows 10"

Dan mogen we dus aannemen dat de deskundige die dat heeft uitgevoerd zich op de hoogte heeft gesteld over wat vragensteller precies wil gaan doen.
Zoals de systeemeisen van de software bij o.a. 4K video bewerken.
En dus daarop de configuratie (ruimschoots) zal moeten hebben afgestemd.
Zo niet dan kan vragensteller daar verhaal halen.

26/09/2021 om 15:57
Reactie #6

amateurpiet

  • *
  • Information
  • Newbie
  • Berichten: 13
    • Bekijk profiel
Re: Van Avid naar Pinnacle?
« Reactie #6 Gepost op: 26/09/2021 om 15:57 »
 
Klopt helemaal. Uitgelegd bij de winkel dat ik video wil monteren , waar ik met het oude systeem tegenaan liep en de pc daarvoor aangepast. Tot nu toe geen problemen  daarmee. Ben alleen benieuwd naar de meningen over mijn vragen

26/09/2021 om 16:14
Reactie #7

amateurpiet

  • *
  • Information
  • Newbie
  • Berichten: 13
    • Bekijk profiel
Re: Van Avid naar Pinnacle?
« Reactie #7 Gepost op: 26/09/2021 om 16:14 »
 
De oude windiws versie was windows 7, nu 10.
Een nieuw moederbord geïnstalleerd met amd ryzen 7 3700x 8core 3.59 ghz
32gb geheugen
Nvidia geforce gtx 760

Het renderen stopte en gaf een foutmelding  in de oude situatie (windows7) wellicht om een deel in 4k was gefilmd

26/09/2021 om 16:47
Reactie #8

amateurpiet

  • *
  • Information
  • Newbie
  • Berichten: 13
    • Bekijk profiel
Re: Van Avid naar Pinnacle?
« Reactie #8 Gepost op: 26/09/2021 om 16:47 »
 
Top dank u,
Ik heb Dhr. Woldman een bericht gestuurd

26/09/2021 om 17:05
Reactie #9

lotje

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 2450
    • Bekijk profiel
Re: Van Avid naar Pinnacle?
« Reactie #9 Gepost op: 26/09/2021 om 17:05 »
 
Waar je ook eens op moet letten is de GTX760, het is een kaart uit 2013, het kan zijn dat die functionaliteit mist die de nieuwere bewerkingsprogramma's willen gebruiken en soms al standaard aangezet hebben. Ik denk aan een optie zoals hardware versnelling. Niet dat je daar nu, nu je de oude niet meer kunt installeren, veel aan hebt.

Over de opmerking van Cor over verhaal gaan halen, zo'n hardware figuur kan ook onmogelijk inschatten of een bepaald programma met bepaalde opties wel of niet zou stoppen.

En voor een upgrade van W7 (niet meer ondersteund) naar W10 ben je ook geen moment te vroeg.

Ben benieuwd hoe het verder gaat

Henk

27/09/2021 om 15:24
Reactie #10

GiBphoto

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 880
    • Bekijk profiel
Re: Van Avid naar Pinnacle?
« Reactie #10 Gepost op: 27/09/2021 om 15:24 »
 
Hopelijk is hij ook klaar voor Win11 want dis volop in opmarch nu,,, 2025 wordt ook w10 niet meer ondersteund.
BTW de w11 werkt perfect maar stelt wel een aantal eisen van je PC... Hopelijk is hij klaar ervoor?

Wat het andere betreft denk ik dat de bottleneck iDD je grafische kaart zal zijn GTX760 is nu eenmaal een dinosaurus geworden...
« Laatst bewerkt op: 27/09/2021 om 15:24 door GiBphoto »
7x GoPro - Sony HDR-CX625 - Panasonic HDC-HS700 - Sony AX53 - Sony A6000 - Canon XA20 - Sony AX2000
DJi mini 2 drone - Beholder DS1 gimbal
PC: ASUS Workstation i9-10920X - 128Gb RAM - MSi GTX 1060 6Gb
https://lightshelter.be

28/09/2021 om 12:01
Reactie #11

amateurpiet

  • *
  • Information
  • Newbie
  • Berichten: 13
    • Bekijk profiel
Re: Van Avid naar Pinnacle?
« Reactie #11 Gepost op: 28/09/2021 om 12:01 »
 
Beste Henk,

Wat zal een geschikte grafische kaart zijn??

Piet

28/09/2021 om 22:14
Reactie #12

lotje

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 2450
    • Bekijk profiel
Re: Van Avid naar Pinnacle?
« Reactie #12 Gepost op: 28/09/2021 om 22:14 »
 
Ik weet het niet zo goed. Het viel mij alleen op de het een erg oude kaart is. Een nieuwe videokaart kan ook meer vermogen vragen, wat een zwaardere voeding nodig kan maken. Dat is meer een vraag voor een hardware specialist.
Sorry

29/09/2021 om 16:37
Reactie #13

Cor V

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 4406
    • Bekijk profiel
Re: Van Avid naar Pinnacle?
« Reactie #13 Gepost op: 29/09/2021 om 16:37 »
 
Het best kan je je wenden tot degene die je systeem up-to-date heeft gemaakt.
(Quote in je eerste bericht: Mijn systeem nu helemaal hardwarematig up to date laten maken, incl windows 10)

30/09/2021 om 02:23
Reactie #14

GiBphoto

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 880
    • Bekijk profiel
Re: Van Avid naar Pinnacle?
« Reactie #14 Gepost op: 30/09/2021 om 02:23 »
 
Een goede grafische kaart kost behoorlijk wat en is vaak een heel stuk duurder dan je processor.
Momenteel is zowat een betaalbaar en goed alternatief de RTX3080 (zie wel dat je voeding die aankan)...
Wil je toekomst gericht een beetje uit de voeten blijven kunnen (en zeker met 4K video) dan zou ik toch voor een RTX in de 3??? reeks gaan, goedkoper alternatief is 3060 versie...  
Ik heb zelf ook onlangs een "major" upgrate gedaan maar heb nog mijn oude 1060 kaart behouden (die doet het perfect) maar is een pak trager als de 3??? series.
Voorbeeldje:
Met Topaz AI video enhancer duurt een upscale van HD naar 4K 6 a 7sec per frame met mijn 1060 kaart
Met een 3080 kaart reduceert dat naar 0.30 sec per frame
Zoals je kan zien een heeeeeeeeeeeel groot verschil.
« Laatst bewerkt op: 30/09/2021 om 02:26 door GiBphoto »
7x GoPro - Sony HDR-CX625 - Panasonic HDC-HS700 - Sony AX53 - Sony A6000 - Canon XA20 - Sony AX2000
DJi mini 2 drone - Beholder DS1 gimbal
PC: ASUS Workstation i9-10920X - 128Gb RAM - MSi GTX 1060 6Gb
https://lightshelter.be

 

Pagina opgebouwd in 0.16 seconden met 26 queries.