Uwtrouwvideograaf.nl
4 gasten, 0 leden

Top posters

22897 Berichten
13298 Berichten
8674 Berichten
7539 Berichten
5795 Berichten
5218 Berichten
4884 Berichten
4406 Berichten
  • Totaal aantal berichten: 242383
  • Totaal aantal topics: 29585
  • Online vandaag: 7

Auteur Topic: AE lock  (gelezen 1762 keer)

24/12/2014 om 16:02
gelezen 1762 keer

Edd

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 588
    • Bekijk profiel
AE lock
« Gepost op: 24/12/2014 om 16:02 »
 
Aan alle Canon XA20/25 gebruikers :ik zoek de AElock van deze Canon ( op m'n xh a1 was deze bijna versleten ) maar kan deze maar niet vinden ,en in de reviews en Engels handleiding wordt deze wel vermeld ?
Zou deze als "voorkeur"knop willen instellen, maar dan moet ik hem wel vinden !
Edd
Een mens is als een instrument, de klank die er uitkomt, wordt bepaald door de persoon die het bespeelt.

24/12/2014 om 19:13
Reactie #1

Knarf

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 22897
    • Bekijk profiel
Re: AE lock
« Reactie #1 Gepost op: 24/12/2014 om 19:13 »
 
Kijk eens naar de custom knop aan de voorkant van de camera.
Wrs kun je daarmee de belichting handmatig instellen.

Adobe Community Professional
Adobe Certified Expert Premiere Pro CC
Groetjes Ann

24/12/2014 om 20:43
Reactie #2

rontreb

  • **
  • Information
  • Jr. Member
  • Berichten: 61
    • Bekijk profiel
Re: AE lock
« Reactie #2 Gepost op: 24/12/2014 om 20:43 »
 
Ik zie niet direct het nut van zo een knop ,automatisch is toch de belichting die vast staat of niet .

24/12/2014 om 20:54
Reactie #3

Knarf

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 22897
    • Bekijk profiel
Re: AE lock
« Reactie #3 Gepost op: 24/12/2014 om 20:54 »
 
Nee, belichting die op auto staat, staat niet vast. Die gaat met alle omstandigheden mee. En dat wil je niet altijd.
Ik heb ook heel vaak de belichting vast staan.
Op mijn xf100 zit zo een zelfde knop als op de xa20 en dan is het een kwestie van de knop indrukken en je belichting staat vast. Je kunt ook aan de knop draaien en de belichting veranderen naar eigen wens.
Adobe Community Professional
Adobe Certified Expert Premiere Pro CC
Groetjes Ann

25/12/2014 om 09:46
Reactie #4

rontreb

  • **
  • Information
  • Jr. Member
  • Berichten: 61
    • Bekijk profiel
Re: AE lock
« Reactie #4 Gepost op: 25/12/2014 om 09:46 »
 
manuele belichting instellen gebeurd via scherm ,misschien efkens de manual erbij halen om dat te vinden ,of de menu's overlopen .

25/12/2014 om 11:17
Reactie #5

Edd

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 588
    • Bekijk profiel
Re: AE lock
« Reactie #5 Gepost op: 25/12/2014 om 11:17 »
 
De manual ken ik bijna uit m'n hoofd, zowel de Nl als de Engelse versie.
De menu's ook.
(Knarf) de voorste knop geeft wel dergelijke funktie's maar toch niet echt de lock funktie .
(Rontreb) stel je filmt een persoon die gaat van voor een donkere achterwand voorbij een raam (tijdens de dag) de camera reageert hierop door z'n "diafragma" dicht te draaien en het resultaat =》de persoon is "zwart" en wat buiten is goed belicht !
Edd
Een mens is als een instrument, de klank die er uitkomt, wordt bepaald door de persoon die het bespeelt.

25/12/2014 om 11:35
Reactie #6

Knarf

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 22897
    • Bekijk profiel
Re: AE lock
« Reactie #6 Gepost op: 25/12/2014 om 11:35 »
 
Misschien weet VideoJo het wel die heeft een xa20.
Adobe Community Professional
Adobe Certified Expert Premiere Pro CC
Groetjes Ann

25/12/2014 om 13:15
Reactie #7

VideJo

  • *****
  • Information
  • Global Moderator
  • Berichten: 13298
    • Bekijk profiel
Re: AE lock
« Reactie #7 Gepost op: 25/12/2014 om 13:15 »
 
Nee, ik weet het ook niet. Snap trouwens niet goed, wat je wilt bereiken. Wil je het diafragma EN de sluitertijd vast zetten?
« Laatst bewerkt op: 01/01/1970 om 01:00 door VideJo »
Sommigen noemen mij nog steeds Ome Jo.

25/12/2014 om 13:58
Reactie #8

Edd

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 588
    • Bekijk profiel
Re: AE lock
« Reactie #8 Gepost op: 25/12/2014 om 13:58 »
 
Inderdaad, alles van belichtings regeling "vastzetten".
V.b. een eekhoorn die een boom inkruipt volgen van grond tot boom kruin = belichting onderaan is goed maar automatisch stelt de belichting zich donkerder door invloed van de lucht.
En dit gebeurd dan nog eens trapsgewijs en niet vloeiend.
Dit kan uiteraard in voledige manual mode, maar bij "wild"( dieren ) filmen is een automatische belichting "soms" handiger.
Edd
Thx voor het meedenken op deze dag.
Een mens is als een instrument, de klank die er uitkomt, wordt bepaald door de persoon die het bespeelt.

25/12/2014 om 14:03
Reactie #9

VideJo

  • *****
  • Information
  • Global Moderator
  • Berichten: 13298
    • Bekijk profiel
Re: AE lock
« Reactie #9 Gepost op: 25/12/2014 om 14:03 »
 
Ik denk, dat je niet verder in de buurt komt dan de Manual instelling in combinatie met de knop vooraan.
Sommigen noemen mij nog steeds Ome Jo.

25/12/2014 om 14:07
Reactie #10

Knarf

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 22897
    • Bekijk profiel
Re: AE lock
« Reactie #10 Gepost op: 25/12/2014 om 14:07 »
 
Citaat van: VideJo
Nee, ik weet het ook niet. Snap trouwens niet goed, wat je wilt bereiken. Wil je het diafragma EN de sluitertijd vast zetten?

Onder bepaalde omstandigheden (zoals het eerder genoemde raam) doe ik dat ook.
Sluitertijd staat bij mij standaard op 50.
Diafragma kan niet hoger dan F8 (zo ingesteld) Wanneer je een hoger of lager (weet nooit de goede benaming) >8 diafragma hebt kun je soms wollige beelden krijgen.
Adobe Community Professional
Adobe Certified Expert Premiere Pro CC
Groetjes Ann

 

Pagina opgebouwd in 0.061 seconden met 28 queries.