Uwtrouwvideograaf.nl
44 gasten, 0 leden

Top posters

22897 Berichten
13296 Berichten
8674 Berichten
7536 Berichten
5795 Berichten
5218 Berichten
4884 Berichten
4406 Berichten
  • Totaal aantal leden: 13088
  • Nieuwste lid: ErnestineR
  • Totaal aantal berichten: 242337
  • Totaal aantal topics: 29577
  • Online vandaag: 39

Auteur Topic: lengte van een selectie aflezen  (gelezen 292 keer)

28/03/2022 om 14:53
gelezen 292 keer

Theo22

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 7536
    • Bekijk profiel
lengte van een selectie aflezen
« Gepost op: 28/03/2022 om 14:53 »
 
Goede middag allen,

Ik Vegas kon ik een clip of een deel van de tijdlijn selecteren en dan direct aflezen hoe lang dit fragment duurt. Super handig.

Waar vind ik dat in DaVinci Resolve? Ik kan het nergens vinden. Als ik een clip ga inkorten kan ik wel de lengte van de resterende clip zien, maar niet gewoon. Dat zou toch ook moeten kunnen?
groetjes,

Theo

28/03/2022 om 16:54
Reactie #1

Bubbels

  • **
  • Information
  • Jr. Member
  • Berichten: 56
    • Bekijk profiel
Re: lengte van een selectie aflezen
« Reactie #1 Gepost op: 28/03/2022 om 16:54 »
 
In- en uitpunt maken en vervolgens lengte uitlezen links boven in de timeline viewer.

28/03/2022 om 21:23
Reactie #2

Theo22

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 7536
    • Bekijk profiel
Re: lengte van een selectie aflezen
« Reactie #2 Gepost op: 28/03/2022 om 21:23 »
 
Dat is inderdaad een optie, maar wel omslachtig. Is er echt geen manier om direct de lengte van een clip af te lezen?
groetjes,

Theo

29/03/2022 om 10:52
Reactie #3

Bubbels

  • **
  • Information
  • Jr. Member
  • Berichten: 56
    • Bekijk profiel
Re: lengte van een selectie aflezen
« Reactie #3 Gepost op: 29/03/2022 om 10:52 »
 
Lasso shift+A?
« Laatst bewerkt op: 29/03/2022 om 11:53 door Bubbels »

29/03/2022 om 14:15
Reactie #4

Animo

  • *
  • Information
  • Newbie
  • Berichten: 9
    • Bekijk profiel
Re: lengte van een selectie aflezen
« Reactie #4 Gepost op: 29/03/2022 om 14:15 »
 
Goede middag allen,

Ik Vegas kon ik een clip of een deel van de tijdlijn selecteren en dan direct aflezen hoe lang dit fragment duurt. Super handig.

Waar vind ik dat in DaVinci Resolve? Ik kan het nergens vinden. Als ik een clip ga inkorten kan ik wel de lengte van de resterende clip zien, maar niet gewoon. Dat zou toch ook moeten kunnen?
Na Command-D (Mac) of Control-D (Windows) kan je de lengte van één clip uitlezen.
Of selecteer in het menu Clip: Change Clip Duration.
Meerdere geselecteerde clips is helaas niet mogelijk.
Daarna Cancel.

Begin- of eindpunt van een clip selecteren en de cursor even bewegen geeft ook de lengte van één clip.

Inderdaad een tekortkoming van Davinci Resolve, zeker wanneer je de lengte van een deel van de tijdlijn wil weten.


02/04/2022 om 17:08
Reactie #5

Theo22

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 7536
    • Bekijk profiel
Re: lengte van een selectie aflezen
« Reactie #5 Gepost op: 02/04/2022 om 17:08 »
 
Jammer dat het niet gewoon op een simpele manier uit te lezen valt. Is er hier niet iemand die daar een script voor kan schrijven.
groetjes,

Theo

03/04/2022 om 09:56
Reactie #6

berre

  • ****
  • Information
  • Sr. Member
  • Berichten: 256
    • Bekijk profiel
Re: lengte van een selectie aflezen
« Reactie #6 Gepost op: 03/04/2022 om 09:56 »
 
BlackMagic  :)

03/04/2022 om 13:21
Reactie #7

Theo22

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 7536
    • Bekijk profiel
Re: lengte van een selectie aflezen
« Reactie #7 Gepost op: 03/04/2022 om 13:21 »
 
Volgens mij kan het gewoon in Python. Ik heb echt spijt dat ik dat nooit geleerd heb. Maar wat nu als we eens heel lief naar Arvid kijken? Het zou me niets verbazen als hij daar wel goed in is.
groetjes,

Theo

04/04/2022 om 12:19
Reactie #8

berre

  • ****
  • Information
  • Sr. Member
  • Berichten: 256
    • Bekijk profiel
Re: lengte van een selectie aflezen
« Reactie #8 Gepost op: 04/04/2022 om 12:19 »
 
De lengte van een selectie wordt in Resolve onmiddellijk gegeven.
Zet voor het begin van uw selectie een inpunt (i) op de tijdlijn en voor het einde van uw selectie een eindpunt (o).
Boven uw beeld verschijnt 0.00 als begin punt en ...... als lengte van uw selectie.

04/04/2022 om 16:18
Reactie #9

Theo22

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 7536
    • Bekijk profiel
Re: lengte van een selectie aflezen
« Reactie #9 Gepost op: 04/04/2022 om 16:18 »
 
Ja, dat klopt wel, maar dat noem ik de omslachtige manier. Vooral in een project waar de lengte van de fragmenten heel belangrijk is, wil ik die graag ik 1 oogopslag zien, vooral omdat ik dat in Vegas wel zo gewend ben. Dan is het steeds moeten plaatsen van in en out points natuurlijk een drama....
groetjes,

Theo

04/04/2022 om 16:23
Reactie #10

Bubbels

  • **
  • Information
  • Jr. Member
  • Berichten: 56
    • Bekijk profiel
Re: lengte van een selectie aflezen
« Reactie #10 Gepost op: 04/04/2022 om 16:23 »
 
Volgens mij heb je shift+A en lasso nog niet uitgeprobeerd.

04/04/2022 om 17:54
Reactie #11

Theo22

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 7536
    • Bekijk profiel
Re: lengte van een selectie aflezen
« Reactie #11 Gepost op: 04/04/2022 om 17:54 »
 
Volgens mij heb je shift+A en lasso nog niet uitgeprobeerd.
Dat is nog steeds hetzelfde als in en out points plaatsen.....

Bovendien krijg je dan de lengte van de hele clip. Ik wil gewoon een selectie kunnen maken en direct zien hoe lang die selectie is. Maar blijkbaar ben ik te veeleisend.

(En nee, terug gaan naar Vegas is geen optie)
groetjes,

Theo

04/04/2022 om 19:23
Reactie #12

berre

  • ****
  • Information
  • Sr. Member
  • Berichten: 256
    • Bekijk profiel
Re: lengte van een selectie aflezen
« Reactie #12 Gepost op: 04/04/2022 om 19:23 »
 
In en uit punt is = selectie.
Bovendien kun je door met de bolletjes aan  de selectie lijn te verschuiven ietsje aanpassen. Vlugger kan toch niet ?

04/04/2022 om 20:43
Reactie #13

Theo22

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 7536
    • Bekijk profiel
Re: lengte van een selectie aflezen
« Reactie #13 Gepost op: 04/04/2022 om 20:43 »
 
In en uit punt is = selectie.
Bovendien kun je door met de bolletjes aan  de selectie lijn te verschuiven ietsje aanpassen. Vlugger kan toch niet ?

slepen met de muis is veeeeeeeeeeeeeeeeeel sneller......
groetjes,

Theo

 

Pagina opgebouwd in 0.048 seconden met 26 queries.