Uwtrouwvideograaf.nl
97 gasten, 1 lid
Catmen

Top posters

8674 Berichten
5795 Berichten
5218 Berichten
4898 Berichten
4406 Berichten
3668 Berichten
3238 Berichten
2490 Berichten
  • Totaal aantal leden: 13201
  • Nieuwste lid: Robstv
  • Totaal aantal berichten: 242670
  • Totaal aantal topics: 29652
  • Online vandaag: 130

Auteur Topic: Update Topaz Video Enhance AI 2.3 met Proteus 1.3  (gelezen 940 keer)

02/07/2021 om 16:58
gelezen 940 keer

Desert

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 773
  • Just one more thing...
    • Bekijk profiel
Update Topaz Video Enhance AI 2.3 met Proteus 1.3
« Gepost op: 02/07/2021 om 16:58 »
 
Proteus biedt zes afzonderlijke schuifregelaars voor deblokkering, detailherstel, verscherping, ruisonderdrukking, de-haloing en anti-aliasing/vervaging.



En Chronos.

« Laatst bewerkt op: 01/01/1970 om 01:00 door Desert »

04/07/2021 om 01:34
Reactie #1

GiBphoto

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 880
    • Bekijk profiel
Re: Update Topaz Video Enhance AI 2.3 met Proteus 1.3
« Reactie #1 Gepost op: 04/07/2021 om 01:34 »
 
Het werkt iDD allemaal prima, alleen blijft het een ongelofelijk traag programma pfffffffffffffffff
Resultaten zijn verbluffend en een stuk beter geworden nog nu met de nieuwe versie, alleen tijd pffff sommige instellingen nemen tot 40sec/frame doe dan maar eens een clipje van 30 sec pffff
7x GoPro - Sony HDR-CX625 - Panasonic HDC-HS700 - Sony AX53 - Sony A6000 - Canon XA20 - Sony AX2000
DJi mini 2 drone - Beholder DS1 gimbal
PC: ASUS Workstation i9-10920X - 128Gb RAM - MSi GTX 1060 6Gb
https://lightshelter.be

04/07/2021 om 14:58
Reactie #2

Theo 22

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 7556
    • Bekijk profiel
Re: Update Topaz Video Enhance AI 2.3 met Proteus 1.3
« Reactie #2 Gepost op: 04/07/2021 om 14:58 »
 
Ik heb ook maar eens de trialversie gedownload. Ik heb nog waardevolle oude DV-avi bestanden die ik naar HD wil upscalen. Maar die bestanden zijn interlaced.
Ik kan eigenlijk niet vinden hoe je met Proteus ook kunt deinterlacen. Of doen jullie eerst een deinterlace stap in Dione en daarna de upscale stap in Proteus. Of zouden jullie het upscalen dan ook gelijk met de deinterlacen in Dione doen?

groetjes,

Theo

04/07/2021 om 16:55
Reactie #3

Knarf

  • Gast
Re: Update Topaz Video Enhance AI 2.3 met Proteus 1.3
« Reactie #3 Gepost op: 04/07/2021 om 16:55 »
 
Huidige versie is nu ook geschikt voor interlaced materiaal.

Ik heb mijn dv-avi allemaal omgezet naar Prores / progressive en met een PAR 1.0, geedit and ge-upscaled naar 720p in Premiere. Prima resultaat.
Staan nu allemaal op Bluray.
« Laatst bewerkt op: 01/01/1970 om 01:00 door Knarf »

04/07/2021 om 17:29
Reactie #4

Theo 22

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 7556
    • Bekijk profiel
Re: Update Topaz Video Enhance AI 2.3 met Proteus 1.3
« Reactie #4 Gepost op: 04/07/2021 om 17:29 »
 
Citaat van: Knarf


Ik heb mijn dv-avi allemaal omgezet naar Prores / progressive en met een PAR 1.0,
 

Heb je dat ook in Premiere gedaan? Mijn Premiere accepteert geen DV-avi meer
groetjes,

Theo

04/07/2021 om 17:31
Reactie #5

Theo 22

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 7556
    • Bekijk profiel
Re: Update Topaz Video Enhance AI 2.3 met Proteus 1.3
« Reactie #5 Gepost op: 04/07/2021 om 17:31 »
 
Citaat van: Desert
Proteus biedt zes afzonderlijke schuifregelaars voor deblokkering, detailherstel, verscherping, ruisonderdrukking, de-haloing en anti-aliasing/vervaging.
 


Maar het is nog niet zo makkelijk om die schuifregelaars zo in te stellen dat het eindresultaat er nog natuurlijk uit ziet
groetjes,

Theo

04/07/2021 om 17:40
Reactie #6

Knarf

  • Gast
Re: Update Topaz Video Enhance AI 2.3 met Proteus 1.3
« Reactie #6 Gepost op: 04/07/2021 om 17:40 »
 
Jij hebt een mac (ik trouwens ook maar dat is beside the point) en Apple heeft van alles geschrapt wat 32 bit aangaat met zijn Catalina en Big Sur.
Maar ik werk op een Windows-machine. Die kent die beperkingen niet. Premiere on windows kan prima overweg met Prores, zowel import als export.
« Laatst bewerkt op: 01/01/1970 om 01:00 door Knarf »

11/07/2021 om 12:39
Reactie #7

Studio Brandaris

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 1324
    • Bekijk profiel
Re: Update Topaz Video Enhance AI 2.3 met Proteus 1.3
« Reactie #7 Gepost op: 11/07/2021 om 12:39 »
 
Citaat van: Knarf
Ik heb mijn dv-avi allemaal omgezet naar Prores / progressive en met een PAR 1.0, geedit and ge-upscaled naar 720p in Premiere. Prima resultaat.
Staan nu allemaal op Bluray.
 


Daar ben ik nu ook druk mee bezig, maar ik krijg nog niet helemaal resultaat. Zoals ik op het Adobe forum al heb gepost, krijg ik de DV Avi films niet goed gerenderd bij (geknipte) overgangen van clips.
In Topaz ben ik naar het zoeken naar de juiste instelling. Met Dionne interlaced dehalo, maar dan moet ik nog een keer Proteus 6 de ruis eruit halen. Begrijp ik je goed dat je de DV Avi's eerst opslaat als Apple proress 422 HQ en die dan door Topaz haalt?
Verder schrijf je:  een PAR 1.0, geedit and ge-upscaled naar 720p in Premiere. Dat snap ik niet.

18/07/2021 om 18:14
Reactie #8

Theo 22

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 7556
    • Bekijk profiel
Re: Update Topaz Video Enhance AI 2.3 met Proteus 1.3
« Reactie #8 Gepost op: 18/07/2021 om 18:14 »
 
Citaat van: Studio Brandaris
Citaat van: Knarf
Ik heb mijn dv-avi allemaal omgezet naar Prores / progressive en met een PAR 1.0, geedit and ge-upscaled naar 720p in Premiere. Prima resultaat.
Staan nu allemaal op Bluray.
 


Daar ben ik nu ook druk mee bezig, maar ik krijg nog niet helemaal resultaat. Zoals ik op het Adobe forum al heb gepost, krijg ik de DV Avi films niet goed gerenderd bij (geknipte) overgangen van clips.
In Topaz ben ik naar het zoeken naar de juiste instelling. Met Dionne interlaced dehalo, maar dan moet ik nog een keer Proteus 6 de ruis eruit halen. Begrijp ik je goed dat je de DV Avi's eerst opslaat als Apple proress 422 HQ en die dan door Topaz haalt?
Verder schrijf je:  een PAR 1.0, geedit and ge-upscaled naar 720p in Premiere. Dat snap ik niet.  


Als het gaat om dv-avi bestanden heb ik nu de volgende werkwijze:
dv-avi in topaz deinterlacen met Dionne met de instelling voor Denoise en renderen naar proress met een 100% schaal, dus niet uitvergroten. Dan pas bewerken in Resolve. Dat gaat prima en geeft veel mooier beeld.
Of ik straks naar HD ga in Resolve of in Topaz dat is nog de vraag. Tot nu toe vind ik de resultaten van de upgrade niet heel fraai. Eigenlijk best wel onnatuurlijk. De upscale van RedGiant (heeft geen ai) was eigenlijk beter, juist omdat het beeld na vergroten minder goed was. Daardoor leek het niet zo onnatuurlijk als nu na topaz. Misschien moet ik meer experimenteren met de instellingen. Maar de proeftijd is ook bijna voorbij, dus het is heel goed mogelijk dat topaz daar voor mij stopt.
groetjes,

Theo

18/07/2021 om 19:38
Reactie #9

Knarf

  • Gast
Re: Update Topaz Video Enhance AI 2.3 met Proteus 1.3
« Reactie #9 Gepost op: 18/07/2021 om 19:38 »
 
Citaat
dv-avi in topaz deinterlacen met Dionne met de instelling voor Denoise en renderen naar proress met een 100% schaal, dus niet uitvergroten

Wat wordt dan de resolutie (breedte/hoogte in pixels) daar ik aanneem dat Topaz de PAR naar 1.0 verandert.

Ik heb Topaz uitgebreid getest maar was er niet onder de indruk: althans niet voor oud materiaal. Trial inmiddels verlopen.
Topaz werkt wel goed wanneer je bron van zeer goede kwaliteit is, maar zit niet echt te wachten om mijn 4K materiaal om te zetten naar 8K.
« Laatst bewerkt op: 01/01/1970 om 01:00 door Knarf »

18/07/2021 om 20:12
Reactie #10

Theo 22

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 7556
    • Bekijk profiel
Re: Update Topaz Video Enhance AI 2.3 met Proteus 1.3
« Reactie #10 Gepost op: 18/07/2021 om 20:12 »
 
Dat is een goeie vraag. Ik weet even zo gauw niet waar ik de PAR moet vinden. Maar wat betreft de pixels: Resolve zegt dat het originele bestand 720 x 576 pixels is en het nieuwe bestand 768 x 576. Wanner ik ze boven elkaar leg in Resolve, is het beeld precies even groot.
Maar je brengt me nu wel aan het twijfelen of ik iets fout doe...
groetjes,

Theo

18/07/2021 om 22:00
Reactie #11

Knarf

  • Gast
Re: Update Topaz Video Enhance AI 2.3 met Proteus 1.3
« Reactie #11 Gepost op: 18/07/2021 om 22:00 »
 
Citaat
het nieuwe bestand 768 x 576

Als ik me niet vergis is dat de Display Aspect Ratio.
Lijkt me niet dat je iets verkeerd doet.
« Laatst bewerkt op: 01/01/1970 om 01:00 door Knarf »

18/07/2021 om 22:29
Reactie #12

Theo 22

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 7556
    • Bekijk profiel
Re: Update Topaz Video Enhance AI 2.3 met Proteus 1.3
« Reactie #12 Gepost op: 18/07/2021 om 22:29 »
 
Gelukkig!
groetjes,

Theo

 

Pagina opgebouwd in 0.165 seconden met 26 queries.