Uwtrouwvideograaf.nl

Top posters

22897 Berichten
8674 Berichten
5795 Berichten
5218 Berichten
4896 Berichten
4406 Berichten
3668 Berichten
3233 Berichten
  • Totaal aantal berichten: 242612
  • Totaal aantal topics: 29632
  • Online vandaag: 19

Auteur Topic: Film maken voor een commerciële monitor 1366x398  (gelezen 474 keer)

17/05/2021 om 00:57
gelezen 474 keer

deSuperDave

  • *
  • Information
  • Newbie
  • Berichten: 2
    • Bekijk profiel
Film maken voor een commerciële monitor 1366x398
« Gepost op: 17/05/2021 om 00:57 »
 
Beste,
Voor een commerciële LG M3800s monitor met een resolutie van 1366x398 wil ik een film maken met o.a. acties. De monitor hangt verticaal in de viskraam.

Hoe kan ik in Magix Video Pro de resolutie van de uiteindelijke film aanpassen naar 1360x398, zodat alles goed wordt weergegeven? Zowel tekst als korte bewegende beelden.

Mvg,
Dave

17/05/2021 om 16:28
Reactie #1

Desert

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 773
  • Just one more thing...
    • Bekijk profiel
Re: Film maken voor een commerciële monitor 1366x398
« Reactie #1 Gepost op: 17/05/2021 om 16:28 »
 
Persoonlijk zou ik het niet in een NLE systeem oplossen.
(N.B. Geen idee of Magix Video Pro footage kan roteren).
1:
Gewoon schieten in 4K (4096x2160px) met als hulpmiddel een transparant met een 1:3,4 uitsnede op de display zodat je kadrering al tijdens de opnames goed kan bepalen.
Monteren weer met een (hulp)masker in de juiste verhouding.
Uiteindelijk in Adobe Media Encoder croppen tot 398x1366px en exporteren.
2:
Of verticaal in FullHD (1080x1920px) opnemen en roteren in Adobe After Effects.
Monteren weer met een (hulp)masker in de juiste verhouding.
Uiteindelijk in Adobe Media Encoder croppen tot 398x1366px en exporteren.
« Laatst bewerkt op: 01/01/1970 om 01:00 door Desert »

17/05/2021 om 17:59
Reactie #2

Theo 22

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 7554
    • Bekijk profiel
Re: Film maken voor een commerciële monitor 1366x398
« Reactie #2 Gepost op: 17/05/2021 om 17:59 »
 
Citaat van: deSuperDave


Hoe kan ik in Magix Video Pro ......




Citaat van: Desert
en roteren in Adobe After Effects.....


Uiteindelijk in Adobe Media Encoder



Zou dat goedkomen?   :grin:

(Helaas weet ik ook niet of dit in Magix Video Pro gaat werken).
groetjes,

Theo

17/05/2021 om 18:41
Reactie #3

GiBphoto

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 880
    • Bekijk profiel
Re: Film maken voor een commerciële monitor 1366x398
« Reactie #3 Gepost op: 17/05/2021 om 18:41 »
 
Met deze verhouding moet je iDD wel 90gr gekanteld gaan opnemen.
Maar verder zou ik een project aanmaken met de 1366x398 resolutie en daar dan de beelden in monteren,,, maar dat lukt je wel in premiere maar of het ook in Magix gaat lukken weet ik niet??
7x GoPro - Sony HDR-CX625 - Panasonic HDC-HS700 - Sony AX53 - Sony A6000 - Canon XA20 - Sony AX2000
DJi mini 2 drone - Beholder DS1 gimbal
PC: ASUS Workstation i9-10920X - 128Gb RAM - MSi GTX 1060 6Gb
https://lightshelter.be

19/05/2021 om 13:14
Reactie #4

Desert

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 773
  • Just one more thing...
    • Bekijk profiel
Re: Film maken voor een commerciële monitor 1366x398
« Reactie #4 Gepost op: 19/05/2021 om 13:14 »
 
Wanneer je met een Canon EOS R5 in MP4 verticaal opneemt en dit in het menu aangegeven hebt (SET UP 1: Add movie rotate info),
worden de clips in Final Cut Pro en Davinci Resolve automatisch (in de juiste richting) 90 graden gedraaid.
Scheelt weer een aantal software handelingen en het maken van maskers.
Ook in smartphones worden de beelden dan verticaal afgespeeld.

N.B. In RAW en RAW+MP4 wordt deze rotatie info niet doorgegeven!

N.B. 2: Even gechecked voor een collega. De EOS R6 heeft deze mogelijkheid ook!
« Laatst bewerkt op: 19/05/2021 om 15:20 door Desert »

 

Pagina opgebouwd in 0.129 seconden met 27 queries.