Uwtrouwvideograaf.nl
45 gasten, 1 lid
VideJo

Top posters

22897 Berichten
13283 Berichten
8674 Berichten
7497 Berichten
5795 Berichten
5218 Berichten
4873 Berichten
4396 Berichten
  • Totaal aantal leden: 13073
  • Nieuwste lid: LimaoAwarf
  • Totaal aantal berichten: 242086
  • Totaal aantal topics: 29535
  • Online vandaag: 63

Auteur Topic: DaVinci en Mocha  (gelezen 386 keer)

15/05/2021 om 17:12
gelezen 386 keer

Theo22

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 7497
    • Bekijk profiel
DaVinci en Mocha
« Gepost op: 15/05/2021 om 17:12 »
 
Hallo,
Ik prober uit te vogelen hoe Mocha werkt binnen DaVinci. Ik heb een korte opname van een auto op de tijdlijn gezet. Vervolgens heb ik in de Fusion tab Mocha toegevoegd. Dan Mocha geopend vanuit de Inspector en tracking uitgevoerd zoals gebruikelijk in after effects. De Surface op de deur van de auto geplaatst. Vervolgens de tracking data geexporteerd als “Blackmagic Fusion COMP Data (*.comp)” en opgeslagen. Mocha gesloten en in de Fusion pagina de nieuwe comp geopend. Dit geeft me twee gekoppelde nodes: loader1 en tracker1. Dan een plaatje geimporteerd en de uitgang van deze node gekoppeld aan de ingang van de tracker node. In de instellingen van de tracker node onder Operation gekozen voor Corner Positioning. De afbeelding verscheen op de deur en verplaatst met de auto. Tot zover lijkt alles goed te gaan. Maar nu?
Terug in de Edit tab is de viewer zwart, hoewel de auto nog wel op de tijdlijn staat. Hoe krijg ik het mocha effect nu zichtbaar in de Edit tab?
groetjes,

Theo

15/05/2021 om 17:30
Reactie #1

Desert

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 772
  • Just one more thing...
    • Bekijk profiel
Re: DaVinci en Mocha
« Reactie #1 Gepost op: 15/05/2021 om 17:30 »
 

15/05/2021 om 18:47
Reactie #2

Theo22

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 7497
    • Bekijk profiel
Re: DaVinci en Mocha
« Reactie #2 Gepost op: 15/05/2021 om 18:47 »
 
Dank je.
Maar helaas stopt de video op het punt dat het effect klaar is in Fusion. Voor een DR effect is dat waarschijnlijk ook voldoende, maar voor Mocha blijkbaar niet. Ik zoek nog wel even verder.
groetjes,

Theo

17/05/2021 om 18:06
Reactie #3

Theo22

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 7497
    • Bekijk profiel
Re: DaVinci en Mocha
« Reactie #3 Gepost op: 17/05/2021 om 18:06 »
 
Het zal toch niet alleen maar in de standalone versie van Fusion werken? Heeft hier niemand ervaring mee?
groetjes,

Theo

18/05/2021 om 09:29
Reactie #4

berre

  • ****
  • Information
  • Sr. Member
  • Berichten: 251
    • Bekijk profiel
Re: DaVinci en Mocha
« Reactie #4 Gepost op: 18/05/2021 om 09:29 »
 
Hier een dergelijke vraag met antwoord van Mocha.
https://forum.borisfx.com/t/davinci-resolve-17-mocha-pro-2021/10128

02/01/2022 om 20:54
Reactie #5

Theo22

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 7497
    • Bekijk profiel
Re: DaVinci en Mocha
« Reactie #5 Gepost op: 02/01/2022 om 20:54 »
 
Eindelijk een echte Mocha training voor Fusion en DaVinci Resolve:

https://borisfx.com/free-training/mocha-fusion/
groetjes,

Theo

 

Pagina opgebouwd in 0.065 seconden met 26 queries.