Uwtrouwvideograaf.nl
15 gasten, 0 leden

Top posters

22897 Berichten
8674 Berichten
5795 Berichten
5218 Berichten
4896 Berichten
4406 Berichten
3668 Berichten
3233 Berichten
  • Totaal aantal berichten: 242612
  • Totaal aantal topics: 29632
  • Online vandaag: 19

Auteur Topic: 4K naar tijdlijn > FHD  (gelezen 6441 keer)

12/10/2018 om 16:10
gelezen 6441 keer

Lenzz

  • *****
  • Information
  • Global Moderator
  • Berichten: 2486
    • Bekijk profiel
4K naar tijdlijn > FHD
« Gepost op: 12/10/2018 om 16:10 »
 
4K opnames gemaakt en na export geen 4K

Besef me dat dit mogelijk een basic issue is, maar ik vergeet die dingen soms.

Overigens combi met andere bestanden via Plural Eyes.

'slepen van 4K naar tijdlijn' is dus geen optie i.v.m. .xml bestand.

Wat kan ik anders/beter uitvoeren?

14/10/2018 om 09:26
Reactie #1

Lenzz

  • *****
  • Information
  • Global Moderator
  • Berichten: 2486
    • Bekijk profiel
Re: 4K naar tijdlijn > FHD
« Reactie #1 Gepost op: 14/10/2018 om 09:26 »
 
Heb gisteren puur de 4K track geëxporteerd en dat blijft 4K, dus ok.
Vreemd dat die andere cam 'leidend' is?
« Laatst bewerkt op: 14/10/2018 om 09:26 door Lenzz »

14/10/2018 om 17:29
Reactie #2

Lenzz

  • *****
  • Information
  • Global Moderator
  • Berichten: 2486
    • Bekijk profiel
Re: 4K naar tijdlijn > FHD
« Reactie #2 Gepost op: 14/10/2018 om 17:29 »
 
Combi blijft dus geen 4K

14/10/2018 om 18:53
Reactie #3

Knarf

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 22897
    • Bekijk profiel
Re: 4K naar tijdlijn > FHD
« Reactie #3 Gepost op: 14/10/2018 om 18:53 »
 
Post screenshot export settings met linker tab op output en een image.
En screenshot properties van je clip.
« Laatst bewerkt op: 01/01/1970 om 01:00 door Knarf »
Adobe Community Professional
Adobe Certified Expert Premiere Pro CC
Groetjes Ann

19/10/2018 om 16:01
Reactie #4

Lenzz

  • *****
  • Information
  • Global Moderator
  • Berichten: 2486
    • Bekijk profiel
Re: 4K naar tijdlijn > FHD
« Reactie #4 Gepost op: 19/10/2018 om 16:01 »
 
Dank Ann, even heel druk geweest, maar uiteindelijk blijkt 4K tóch dominant te zijn, dus export is ok.

Wel jammer dat VoordeKunst (Crowdfunding) een max. van 150 mb accepteert. Dus er blijft een stuk minder van over...

28/10/2018 om 12:47
Reactie #5

Lenzz

  • *****
  • Information
  • Global Moderator
  • Berichten: 2486
    • Bekijk profiel
Re: 4K naar tijdlijn > FHD
« Reactie #5 Gepost op: 28/10/2018 om 12:47 »
 
aanvullend:

Gisteren iets geëxporteerd maar werd weer FHD > export/preset moet ik wel voor YouTube/4K kiezen.

28/10/2018 om 13:27
Reactie #6

Knarf

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 22897
    • Bekijk profiel
Re: 4K naar tijdlijn > FHD
« Reactie #6 Gepost op: 28/10/2018 om 13:27 »
 
Post eens een screenshot van je export setttings.
Zoiets als 4K is toch dominant: bestaat niet.
Adobe Community Professional
Adobe Certified Expert Premiere Pro CC
Groetjes Ann

28/10/2018 om 14:39
Reactie #7

Lenzz

  • *****
  • Information
  • Global Moderator
  • Berichten: 2486
    • Bekijk profiel
Re: 4K naar tijdlijn > FHD
« Reactie #7 Gepost op: 28/10/2018 om 14:39 »
 
Ja ok, begrijp ik ergens    :)

Werk overigens nu standaard met 6x GH4R op 4K, GoPro op 4K en de C100 die max. FHD heeft

(en zal altijd wel een soort dyslect blijven v.w.b. al die instellingen)   :grin:
« Laatst bewerkt op: 28/10/2018 om 14:45 door Lenzz »

28/10/2018 om 16:45
Reactie #8

Knarf

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 22897
    • Bekijk profiel
Re: 4K naar tijdlijn > FHD
« Reactie #8 Gepost op: 28/10/2018 om 16:45 »
 
Je sequence setting is 1920x1080 of wel gewoon HD en je export is UHD. Geen goed idee.

Wanneer je UHD in een HD tijdlijn zet schaal je je materiaal naar beneden (ook al zoom je in).
Vervolgens export je naar UHD, alles wordt met 50% uitvergroot.

Ik zpu de export 1080p maken alleen om het feit dan je c100 HD is en geen UHD, welke ik aanneem ook je hoofdcamera is?

Je kunt evengoed in 4K blijven filmen al was het alleen maar om te kadreren.
« Laatst bewerkt op: 01/01/1970 om 01:00 door Knarf »
Adobe Community Professional
Adobe Certified Expert Premiere Pro CC
Groetjes Ann

28/10/2018 om 17:41
Reactie #9

Lenzz

  • *****
  • Information
  • Global Moderator
  • Berichten: 2486
    • Bekijk profiel
Re: 4K naar tijdlijn > FHD
« Reactie #9 Gepost op: 28/10/2018 om 17:41 »
 
Doel is idd upscalen.

Als ik 6 cams heb die 4K draaien en 1 (C100 idd) op FHD, dan moet ik toch 4K export kunnen realiseren?

28/10/2018 om 19:58
Reactie #10

Knarf

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 22897
    • Bekijk profiel
Re: 4K naar tijdlijn > FHD
« Reactie #10 Gepost op: 28/10/2018 om 19:58 »
 
Ja als je dat wilt kan dat, maar HD upscalen naar UHD betekent 50% vergroten en verval van beeldkwaliteit.

Maar zoals in jouw voorbeeld is het eerst verkleinen om daarna weer te vergroten en dat gaat zonder slag of stoot: verlies van beeldkwaliteit.

Wil je 4K in goede kwaliteit leveren dan zullen al je camera's 4K moeten leveren.
« Laatst bewerkt op: 01/01/1970 om 01:00 door Knarf »
Adobe Community Professional
Adobe Certified Expert Premiere Pro CC
Groetjes Ann

29/10/2018 om 09:50
Reactie #11

Lenzz

  • *****
  • Information
  • Global Moderator
  • Berichten: 2486
    • Bekijk profiel
Re: 4K naar tijdlijn > FHD
« Reactie #11 Gepost op: 29/10/2018 om 09:50 »
 
Da's heel jammer. C100 ligt dan dwars.

Maar... hoe kan het dan dat ik recent van een combi GH4 en C100 wél 4K kreeg, zonder de instelling gewijzigd te hebben?
« Laatst bewerkt op: 29/10/2018 om 09:59 door Lenzz »

29/10/2018 om 10:57
Reactie #12

Knarf

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 22897
    • Bekijk profiel
Re: 4K naar tijdlijn > FHD
« Reactie #12 Gepost op: 29/10/2018 om 10:57 »
 
Er gaat niets vanzelf: alles stel je zelf in.
Adobe Community Professional
Adobe Certified Expert Premiere Pro CC
Groetjes Ann

29/10/2018 om 12:20
Reactie #13

Lenzz

  • *****
  • Information
  • Global Moderator
  • Berichten: 2486
    • Bekijk profiel
Re: 4K naar tijdlijn > FHD
« Reactie #13 Gepost op: 29/10/2018 om 12:20 »
 
Gisteren beide projecten nog vergeleken. Kan het niet verklaren.

Als ik nu alles 2x sync, waarvan 1e zonder de C100.
Dan zet ik later alleen die track er nog onder.

Zou dat werken? Uiteraard zal ik dat ook proberen, maar als het bij voorbaat al duidelijk is...
« Laatst bewerkt op: 29/10/2018 om 12:31 door Lenzz »

29/10/2018 om 14:51
Reactie #14

hvanhal

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 569
    • Bekijk profiel
Re: 4K naar tijdlijn > FHD
« Reactie #14 Gepost op: 29/10/2018 om 14:51 »
 
Detecteert Premiere niet automatisch de projectinstellingen aan de hand van de eerste toegevoegde clip op de tijdlijn? Maw voeg je als eerste een HDclip toe wordt het project op HD ingesteld, voeg je als eerste een UHDclip toe wordt het project op UHD ingesteld.

 

Pagina opgebouwd in 0.143 seconden met 27 queries.