Uwtrouwvideograaf.nl
3 gasten, 1 lid
berre

Top posters

22897 Berichten
8674 Berichten
7552 Berichten
5795 Berichten
5218 Berichten
4895 Berichten
4406 Berichten
3668 Berichten
  • Totaal aantal berichten: 242543
  • Totaal aantal topics: 29615
  • Online vandaag: 46

Auteur Topic: 2 opnames synchroon in timelines  (gelezen 6396 keer)

22/03/2013 om 14:44
gelezen 6396 keer

Thei

  • ***
  • Information
  • Full Member
  • Berichten: 152
    • Bekijk profiel
2 opnames synchroon in timelines
« Gepost op: 22/03/2013 om 14:44 »
 
Hoi,

Ik heb van een voorstelling 2 opnames gemaakt met 2 camera's. Hoe kan ik op eenvoudige manier in app cs4 de 2 opnames zodanig in 2 timelines plaatsen zodat ze synchroon lopen?

Tips? Bedankt alvast,

Thei

22/03/2013 om 15:25
Reactie #1

Arvid

  • *****
  • Information
  • Administrator
  • Berichten: 3668
    • Bekijk profiel
Re: 2 opnames synchroon in timelines
« Reactie #1 Gepost op: 22/03/2013 om 15:25 »
 
Met 2 timelines bedoel je 2 videosporen mee neem ik aan..Ik doe alles op gehoor en wavevorm. Zullen wel tooltjes voor zijn, maar meer handig als je nog meer camera's gebruikt.
« Laatst bewerkt op: 01/01/1970 om 01:00 door Arvid »

22/03/2013 om 15:39
Reactie #2

Thei

  • ***
  • Information
  • Full Member
  • Berichten: 152
    • Bekijk profiel
Re: 2 opnames synchroon in timelines
« Reactie #2 Gepost op: 22/03/2013 om 15:39 »
 
Hoi, Ik bedoel inderdaad 2 videosporen. Bedankt voor je reactie.

22/03/2013 om 15:57
Reactie #3

Cor V

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 4406
    • Bekijk profiel
Re: 2 opnames synchroon in timelines
« Reactie #3 Gepost op: 22/03/2013 om 15:57 »
 
Zonder gebruik van speciale instellingen of software gaat het zo:
a. Bij de opnamen beide camera's continu laten draaien, dus alles in één shot per camera.
b. Beide cameramicrofoons instellen en alle audio met elke camera opnemen.
c. Audio afzonderlijk opnemen met daarvoor geschikte apparatuur.
d. Nadat de camera's lopen een kort hard signaal maken (klapbord, klap in handen, twee blokken hout tegen elkaar, enz)
d. In de montage zet je met het genoemd signaal de drie tracks precies synchroon.
e. Dan audiotracks van de camera's uitschakelen.
f. Handmatige beeldwisselingen tussen de twee tracks aanbrengen.

Als a) niet mogelijk is dan d) na elk shot herhalen.


22/03/2013 om 16:19
Reactie #4

Knarf

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 22897
    • Bekijk profiel
Re: 2 opnames synchroon in timelines
« Reactie #4 Gepost op: 22/03/2013 om 16:19 »
 
http://www.adobe.com/designcenter-archive/video_workshop/?id=vid0234
Voorbeeld is CS3 maar kan ook heel goed in CS4.
« Laatst bewerkt op: 22/03/2013 om 16:35 door Knarf »
Adobe Community Professional
Adobe Certified Expert Premiere Pro CC
Groetjes Ann

22/03/2013 om 19:59
Reactie #5

Studio Brandaris

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 1310
    • Bekijk profiel
Re: 2 opnames synchroon in timelines
« Reactie #5 Gepost op: 22/03/2013 om 19:59 »
 
Wat Cor zegt is natuurlijk de juiste procedure. Heb je het niet zo gedaan zoek dan in beeld een opvallende scene op, bv. een fotoflits, iemand doet iets opvallends, een beweging of wat dan ook. Zet beide videosporen onder elkaar en zet ze ongeveer, wat betreft de uitgekozen scene, onder elkaar. Zet het aantal beeldjes per seconde zodanig dat de golf in het geluidspoor goed zichtbaar is. Zoek naar overeenkomsten in de golf, dat kan een bepaalde piek in het geluid zijn. Bij het beeld kan dat een flitsbeeld zijn. Om te "finetunen" zet de tijdlijn op 1 beeld, dat houdt in dat elk blok ook echt 1 beeld is. Hiermee kan je de geluidsgolven precies gelijk zetten. Speel af met beide audiosporen aan. Is er sprake van echo dan moet het nog nauwkeuriger. Even oefenen en het gaat flitsend.

23/03/2013 om 07:51
Reactie #6

Cor V

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 4406
    • Bekijk profiel
Re: 2 opnames synchroon in timelines
« Reactie #6 Gepost op: 23/03/2013 om 07:51 »
 
De omschrijving van "Brandaris" geeft precies aan hoe je het kan oplossen als niet de juiste procedures zijn gevolgd en zonder vooraf daarover na te denken is gefilmd (dat gaat meestal fout).
Nog een tip: Als je de beeldwisselingen tussen de camera's bij het editen gaat kiezen, maak dan gebruik van de optie "enable" in het clipmenu. Het niet te gebruiken deel van het shot van één van de camera's (door knippen geselecteerd) blijft dan wèl op de track staan, maar wordt dan uitgeschakeld en is uiteraard ook niet zichtbaar in de preview. Later is het daardoor gemakkelijk weer aan te passen of te corrigeren. Deze optie gebruik ik zelf heel erg veel, vooral ook bij het "uitproberen" van verschillende scènes op de tijdlijn, waarin ik op dat moment nog geen definitieve keuze wil maken. De optie "enable" heb ik tot nog toe niet eerder bij andere NLEsoftware gezien dan in Première. Maar ik ken ze natuurlijk niet allemaal...

23/03/2013 om 09:16
Reactie #7

Tante Ka

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 5795
    • Bekijk profiel
Re: 2 opnames synchroon in timelines
« Reactie #7 Gepost op: 23/03/2013 om 09:16 »
 
Aangezien het over première pro gaat, zou ik de multicam modus gebruiken.
Groetens
Koert

23/03/2013 om 09:50
Reactie #8

Knarf

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 22897
    • Bekijk profiel
Re: 2 opnames synchroon in timelines
« Reactie #8 Gepost op: 23/03/2013 om 09:50 »
 
MIsschien moet je toch maar eens het filmpje bekijken dat ik gepost heb, hoe je het nu echt met 2 camera (multicam zoals Tante Ka ook al noemde) moet doen.
In CS6 is het net even anders maar het principe blijft hetzelfde.
« Laatst bewerkt op: 01/01/1970 om 01:00 door Knarf »
Adobe Community Professional
Adobe Certified Expert Premiere Pro CC
Groetjes Ann

23/03/2013 om 12:08
Reactie #9

Arvid

  • *****
  • Information
  • Administrator
  • Berichten: 3668
    • Bekijk profiel
Re: 2 opnames synchroon in timelines
« Reactie #9 Gepost op: 23/03/2013 om 12:08 »
 
Citaat van: Cor V
Zonder gebruik van speciale instellingen of software gaat het zo:

c. Audio afzonderlijk opnemen met daarvoor geschikte apparatuur.
d. Nadat de camera's lopen een kort hard signaal maken (klapbord, klap in handen, twee blokken hout tegen elkaar, enz)

 


Punt d is handig, maar niet altijd praktisch, afhankelijk waar de camcorders staan. Feit is ook en vooral als je daarbij extern opneemt dat je na verloop van tijd out of sync raakt in de montage, dit is normaal. Niet al het geluid loop precies even snel.  
« Laatst bewerkt op: 01/01/1970 om 01:00 door Arvid »

23/03/2013 om 12:21
Reactie #10

Cor V

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 4406
    • Bekijk profiel
Re: 2 opnames synchroon in timelines
« Reactie #10 Gepost op: 23/03/2013 om 12:21 »
 
Dat korte harde signaal hoeft niet persé ook op beeld te staan. In de audiocurve van de opnamen is dat signaal immers gemakkelijk terug te vinden.

23/03/2013 om 12:25
Reactie #11

Arvid

  • *****
  • Information
  • Administrator
  • Berichten: 3668
    • Bekijk profiel
Re: 2 opnames synchroon in timelines
« Reactie #11 Gepost op: 23/03/2013 om 12:25 »
 
Begrijp ik, echter ben je nog niet klaar, en dien je heel vaak je audiosporen onderlink in post bij te snijden of je klapt om het kwartier.
« Laatst bewerkt op: 01/01/1970 om 01:00 door Arvid »

23/03/2013 om 12:25
Reactie #12

Cor V

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 4406
    • Bekijk profiel
Re: 2 opnames synchroon in timelines
« Reactie #12 Gepost op: 23/03/2013 om 12:25 »
 
Natuurlijk is het voor de Première gebruikers (maar ook bijv voor Magix gebruikers) handig om van de speciale functie in de software gebruik te maken. Daar om schreef ik ook: "..zonder gebruik te maken van speciale instellingen of software..." . Meer algemeen bedoeld dus.

23/03/2013 om 12:31
Reactie #13

Arvid

  • *****
  • Information
  • Administrator
  • Berichten: 3668
    • Bekijk profiel
Re: 2 opnames synchroon in timelines
« Reactie #13 Gepost op: 23/03/2013 om 12:31 »
 
Ik heb laatst nog een 2 uur durende cabaret voorstelling opgenomen met meerder camera's en 2 tal externe audiorecorders. In de montage met de optie quantizeframes exact gesyncroniseerd, echter na een uur liep het geluid al een frame of 2 uit sync.
« Laatst bewerkt op: 01/01/1970 om 01:00 door Arvid »

23/03/2013 om 12:37
Reactie #14

Knarf

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 22897
    • Bekijk profiel
Re: 2 opnames synchroon in timelines
« Reactie #14 Gepost op: 23/03/2013 om 12:37 »
 
Misschien de manier die jij beschrijft (o.a. handmatig scenewisselingen aanbrengen, disable clip, audio tracks uitschakelen) is misschien goed voor Magix maar een beetje knullig in Premiere waar TS mee werkt.
Als jij op deze manier meerdere camera registratie edit had je geen Premiere hoeven aanschaffen.
Multicam is een van de key features binnen Premiere.
« Laatst bewerkt op: 01/01/1970 om 01:00 door Knarf »
Adobe Community Professional
Adobe Certified Expert Premiere Pro CC
Groetjes Ann

 

Pagina opgebouwd in 0.057 seconden met 29 queries.