Uwtrouwvideograaf.nl
20 gasten, 0 leden

Top posters

22897 Berichten
8674 Berichten
5795 Berichten
5218 Berichten
4896 Berichten
4406 Berichten
3668 Berichten
3233 Berichten
  • Totaal aantal berichten: 242612
  • Totaal aantal topics: 29632
  • Online vandaag: 19

Auteur Topic: Verschil tussen AVC HD 15M (XP) en AVC HD 9M (HQ)  (gelezen 8059 keer)

21/01/2008 om 17:30
gelezen 8059 keer

Jürgen

  • ***
  • Information
  • Full Member
  • Berichten: 149
    • Bekijk profiel
Verschil tussen AVC HD 15M (XP) en AVC HD 9M (HQ)
« Gepost op: 21/01/2008 om 17:30 »
 
Op mijn Sony HDR-CX6EK heb ik de mogelijkheid om de opnamekwaliteit op o.a. AVC HD 15M (XP) en AVC HD 9M (HQ) in te stellen. Ik kan ook nog twee lagere kwaliteiten instellen maar dat doet er nu even niet toe.
Ongetwijfeld zal de eerstgenoemde instelling een beter beeld opleveren dan de als tweede genoemde instelling.
Ik weet echter nu niet precies waar het verschil nu in zit.
ls ik in Studio 11+ opnames van beide kwaliteiten importeer  dan zie ik geen verschil in het gepresenteerde formaat. Beide geven in het video weergavevenster aan dat het om opnames gaat van 1440x1080, H264, 25 bps.
Waar ligt nu het verschil en hoe kan ik dit nu zien?
Jürgen  


21/01/2008 om 17:47
Reactie #1

HendrikJD

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 8674
    • Bekijk profiel
Re: Verschil tussen AVC HD 15M (XP) en AVC HD 9M (
« Reactie #1 Gepost op: 21/01/2008 om 17:47 »
 
Die 15 en 9 staan voor het aantal Megabits per seconden.
M.a.w. voor 15 Mbps wordt meer informatie opgeslagen. Wellicht wat zwaarder werk voor je pc maar afgespeeld op een HD TV zul je toch verschil moeten merken. Als je het in SD gaat wegschrijven, dan zal er ws. weinig tot niets aan verschil te zien zijn. Als je pc het aan kan (en je genoeg opslagcapaciteit hebt) kun je het beste in de hoogste waarde werken. MITS je er natuurlijk een HD DVD of BlueRay disk van maakt.  
Met de meest vriendelijke groeten
Henk.

21/01/2008 om 18:02
Reactie #2

Jürgen

  • ***
  • Information
  • Full Member
  • Berichten: 149
    • Bekijk profiel
Re: Verschil tussen AVC HD 15M (XP) en AVC HD 9M (
« Reactie #2 Gepost op: 21/01/2008 om 18:02 »
 
Hendrik, bedankt maar daarmee is mijn vraag nog niet beantwoord hoe ik nu binnen Studio 11+ kan zien welke scenes nu met 15 en welke met 9 Mbps zijn opgenomen (opgeslagen).
Dit moet toch wel ergens zichtbaar zijn of heb ik het mis?
Ook binnen de Sony Picture Motion Browser zijn deze gegevens niet opvraagbaar.
Jürgen
 


21/01/2008 om 18:52
Reactie #3

HendrikJD

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 8674
    • Bekijk profiel
Re: Verschil tussen AVC HD 15M (XP) en AVC HD 9M (
« Reactie #3 Gepost op: 21/01/2008 om 18:52 »
 
Beetje een open deur waarschijnlijk maar in de verkenner zie je het aan de grootte van het bestand als het goed is. Als er immers met 15 Mb/s wordt opgenomen dan zal dat een groter bestand genereren dan wanneer je met 9 Mb/s op neemt.  Aan de kwaliteit kun je het kennelijk niet aflezen.
« Laatst bewerkt op: 21/01/2008 om 18:52 door HendrikJD »
Met de meest vriendelijke groeten
Henk.

21/01/2008 om 19:49
Reactie #4

Jürgen

  • ***
  • Information
  • Full Member
  • Berichten: 149
    • Bekijk profiel
Re: Verschil tussen AVC HD 15M (XP) en AVC HD 9M (
« Reactie #4 Gepost op: 21/01/2008 om 19:49 »
 
Dat gaat op als ik 2 dezelfde opnames met dezelfde tijdsduur maak waarvan een met 9 en de andere met 15 Mbps.
Maar ik zou graag willen weten of een in Studio geimporteerde opname nu in 9 of 15 Mbps is opgenomen en dat kan ik nooit aan de bestandsgrootte opmaken want ik heb geen referentie.
Jürgen  


21/01/2008 om 21:03
Reactie #5

HendrikJD

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 8674
    • Bekijk profiel
Re: Verschil tussen AVC HD 15M (XP) en AVC HD 9M (
« Reactie #5 Gepost op: 21/01/2008 om 21:03 »
 
Zo lang je geen uitsluitsel hebt om het op een andere manier aan de weet te komen (Binnen Studio zelf dan) kun je het heel eenvoudig toch bekijken aan de hand van de grootte. Neem 1 malig op in 15 Mb/s, bijvoorbeeld 60 seconden exact. En 1 malig in 9 Mb/s. Bekijk het verschil in grootte (theoretisch zou de 9 Mb/s 9/15 qua grootte moeten zijn t.o.v. de 15 Mb/s) Of te wel: In XP kwaliteit is de grootte 1,6 keer zo groot dan in HQ. Zo kun je ongeveer je referentie bepalen. Een opname van een uur is dus 60 keer het aantal MB's van één van beide referentiegetallen.
Je hebt immers zelf zo'n camera en kunt dus de proef op de som nemen.

Een andere methode zou ik niet kunnen bedenken.  
« Laatst bewerkt op: 21/01/2008 om 21:09 door HendrikJD »
Met de meest vriendelijke groeten
Henk.

21/01/2008 om 21:08
Reactie #6

Remco1977

  • ***
  • Information
  • Full Member
  • Berichten: 183
    • Bekijk profiel
Re: Verschil tussen AVC HD 15M (XP) en AVC HD 9M (
« Reactie #6 Gepost op: 21/01/2008 om 21:08 »
 
Gewoon afspelen in bijvoorbeeld Power DVD. Klik rechtermuisknop en dan information. De bitrate kan je dan gewoon aflezen.

21/01/2008 om 21:12
Reactie #7

  • Gast
Re: Verschil tussen AVC HD 15M (XP) en AVC HD 9M (
« Reactie #7 Gepost op: 21/01/2008 om 21:12 »
 
Als je in Studio een mpeg importeert kun ook niet zien met welke bitrate deze gemaakt is. In de meeste gevallen is dit ook niet nodig omdat Studio daarna meestal toch smartrendert. Wil je perse weten met welke bitrate je opgenomen hebt, dan zul je zelf een referentie moeten maken, door te kijken hoeveel MB/minuut er bij de betreffende bitrates vebruikt worden.
Het allerhandigste is echter is als je gewoon altijd in de beste kwaliteit opneemt, 15 MB sec dus.

21/01/2008 om 21:14
Reactie #8

HendrikJD

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 8674
    • Bekijk profiel
Re: Verschil tussen AVC HD 15M (XP) en AVC HD 9M (
« Reactie #8 Gepost op: 21/01/2008 om 21:14 »
 
Ik vraag me af op PowerDVD dat wel laat zien, als Studio het niet doet.
Maar ik bedenk me nog het volgende:
Wellicht dat de nieuwste versie GSpot het weer geeft.  
Met de meest vriendelijke groeten
Henk.

22/01/2008 om 07:35
Reactie #9

Remco1977

  • ***
  • Information
  • Full Member
  • Berichten: 183
    • Bekijk profiel
Re: Verschil tussen AVC HD 15M (XP) en AVC HD 9M (
« Reactie #9 Gepost op: 22/01/2008 om 07:35 »
 

Citaat
Ik vraag me af op PowerDVD dat wel laat zien, als Studio het niet doet.


Studio is een amateurprogramma voor de beginnende hobbyist.
In Premiere kan je van je capturebestanden ook gewoon dat soort gegevens aflezen.
« Laatst bewerkt op: 01/01/1970 om 01:00 door Remco1977 »

22/01/2008 om 12:43
Reactie #10

Jürgen

  • ***
  • Information
  • Full Member
  • Berichten: 149
    • Bekijk profiel
Re: Verschil tussen AVC HD 15M (XP) en AVC HD 9M (
« Reactie #10 Gepost op: 22/01/2008 om 12:43 »
 
Ik merk het alweer, ik heb weer iets gevraagd wat schijnbaar niet kan terwijl het naar mijn mening zo simpel was, nee dus.
Probleem echter al opgelost want ik ga het advies opgevolgen: alleen in de hoogste kwaliteit opnemen.
Jürgen  


22/01/2008 om 13:49
Reactie #11

Jaap Karsten

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 871
    • Bekijk profiel
Re: Verschil tussen AVC HD 15M (XP) en AVC HD 9M (
« Reactie #11 Gepost op: 22/01/2008 om 13:49 »
 
 
Citaat
Waar ligt nu het verschil en hoe kan ik dit nu zien?


 Ik merk het alweer, ik heb weer iets gevraagd wat schijnbaar niet kan terwijl het naar mijn mening zo simpel was, nee dus.


Volgens mij heb je toch echt antwoord op je vraag gekregen.
Vraag 1: wat is het verschil: de bitrate (15 vs 9 mb/sec)
Vraag 2: hoe zie ik het verschil: nee, niet in het previewvenster, dat gaf je zelf al aan.
Wel als je de tips van Hendrik en/of  Remco opvolgt. Studio geeft aan hoe lang het fragment duurt, de bestandsgroote ken je in de verkenner, dan kun je de bitrate uitrekenen of schatten, een vergelijking met slechts één onbekende: "Bestandsgrootte (bekend) = tijdsduur (bekend) x bitrate (onbekend 9 of 15).
Daar komt maar één antwoord uit lijkt me. En dat komt dan toch aardig in de buurt van het vereiste "simpele"
"""  

22/01/2008 om 14:40
Reactie #12

Marten

  • *****
  • Information
  • Hero Member
  • Berichten: 1572
    • Bekijk profiel
Re: Verschil tussen AVC HD 15M (XP) en AVC HD 9M (
« Reactie #12 Gepost op: 22/01/2008 om 14:40 »
 
Jürgen,
Volgens mij heb je het al lang begrepen uit het antwoord van Theo om altijd met de hoogste kwaliteit op te nemen.
Want realiseer je wel dat die 15 Mbps  minder dan 40% is van de maximale bitrate van ~40 Mbps voor AVCHD.
En hoewel de vergelijking behoorlijk mank gaat omdat de AVCHD codec anders werkt en z'n sterke punten heeft bij in verhouding lage bitrates t.o.v. Mpeg2, die sterk is bij de hogere bitrates, zou je er nooit over nadenken om bij SD te gaan werken met bitrates van nog minder dan 3 Mbps voor mpeg2.
Dus als je wilt editten altijd voor de hoogste kwaliteit gaan, dan is jouw probleem niet aan de orde.  
« Laatst bewerkt op: 01/01/1970 om 01:00 door Marten »
Marten

22/01/2008 om 17:51
Reactie #13

Jürgen

  • ***
  • Information
  • Full Member
  • Berichten: 149
    • Bekijk profiel
Re: Verschil tussen AVC HD 15M (XP) en AVC HD 9M (
« Reactie #13 Gepost op: 22/01/2008 om 17:51 »
 
Citaat
citaat van     Jaap Karsten :
 
Citaat
Ik merk het alweer, ik heb weer iets gevraagd wat schijnbaar niet kan terwijl het naar mijn mening zo simpel was, nee dus.
Volgens mij heb je toch echt antwoord op je vraag gekregen.
Jaap,
Volgens mij heb ik nergens geschreven dat ik geen of geen goed antwoord op mijn vragen heb gekregen.
Wat jij schrijft, zo heb ik het ook begrepen en het was ook helder en duidelijk.
Wat ik met mijn opmerking '..naar mijn mening zo simpel..' bedoelde was dat Pinnacle naar mijn mening dit gegeven toch wel op het scherm zou moeten kunnen toveren.
Maar zoals Maarten het daarna juist verwoordt, ik neem gewoon op in de hooste kwaliteit en dan is er geen 'probleem'.
Verder allen weer bedankt voor de verstrekte input.
Jürgen
     


04/06/2008 om 09:28
Reactie #14

Timosha

  • ****
  • Information
  • Sr. Member
  • Berichten: 423
    • Bekijk profiel
Re: Verschil tussen AVC HD 15M (XP) en AVC HD 9M (
« Reactie #14 Gepost op: 04/06/2008 om 09:28 »
 
Citaat van: Remco1977

Citaat
Ik vraag me af op PowerDVD dat wel laat zien, als Studio het niet doet.


Studio is een amateurprogramma voor de beginnende hobbyist.
In Premiere kan je van je capturebestanden ook gewoon dat soort gegevens aflezen.


In het amateurprogramma Studio 11 kunnen de hobbyisten dat natuurlijk ook aflezen. Gewoon de muis over de AVCHD clip houden.

Bijvoorbeeld:

AVCHD FH ( 16 Mbps) = 1920 X 1080 H264 25 fps
AVCHD HQ ( 9 Mbps) = 1440 X 1080 H264 25 fps
qui scribit bis legit

 

Pagina opgebouwd in 0.158 seconden met 26 queries.