Uwtrouwvideograaf.nl
107 gasten, 0 leden

Top posters

8674 Berichten
5795 Berichten
5218 Berichten
4904 Berichten
4406 Berichten
3671 Berichten
3272 Berichten
2451 Berichten
  • Totaal aantal leden: 13366
  • Nieuwste lid: Aart1975
  • Totaal aantal berichten: 243087
  • Totaal aantal topics: 29712
  • Online vandaag: 164

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Buskees

Pagina's: « 1 2 [3] 4 5 ... 214 »
31
DaVinci Resolve / Re: Update DaVinci Resolve 17.4.2
« Gepost op: 03/12/2021 om 16:05 »
Citaat van: VideJo
Ik stel voor, dat wij in dit draadje vanaf nu alleen inhoudelijke meningen gaan geven. En zonder beschuldigingen. Zo niet, dan gaat dit draadje op slot.


Welkom terug als moderator Jo   :sm5:

32
Nieuws / Re: Update forum - aanbod
« Gepost op: 03/12/2021 om 15:55 »
Ook namens mij heel erg bedankt Arvid! Fijn dat er iemand zoveel energie in kan en wil steken!! Succes!!

Kees

33
VideoComputer Harde Waren / Re: Geluid kwijt op wat oudere pc
« Gepost op: 03/12/2021 om 15:50 »
Citaat van: lotje
Je zou anders wel een heel erg oude mail app gebruiken.
 


Ik gebruik nog altijd het al lang niet meer ondersteunde Live Mail. Heb andere clients geprobeerd maar kan er niet goed mee overweg, vooral omdat het niet in mijn "denkpatroon" past en er een berg "overkill" is! Ook mis ik bij Outlook nogal wat dingetjes die Live Mail wel heeft en Outlook Expres vond ik nog fijner. Balen dat MS met zulke dingen altijd stopt.

Net als Gib haal ik mijn (pop) mail binnen en laat de mail direct op de server verwijderen, om precies dezelfde redenen! Ik ben ook iemand die de "cloud" verafschuwt! Ik zal daar nooit aan toe gaan geven!! Dus daar moet ik het backuppen niet van hebben!

Hoe dan ook, momenteel heb ik het nog even druk met afspraken e.d. dus het backuppen en proberen te herstellen is iets voor het weekeinde. Maar ook dan hoop ik voldoende tijd te hebben want het is F1 en dat heeft bij mij voorrang!!  :sm15:

En mocht ik er niet uitkomen kan ik altijd nog een verse installatie proberen op een andere schijf en deze loskoppelen. Dan weet ik in elk geval of het om software of hardware gaat!!

Uiteraard meld ik me weer als er iets is gebeurd!!

Kees

34
Te Koop Aangeboden / Re: Binnenkort in dit theater....
« Gepost op: 01/12/2021 om 17:02 »
Citaat van: Lenzz
Zit er niks voor jullie bij?

Wel al mooi e.e.a. verkocht - binnenkort ook 'ns Marktplaats bezoeken...


Voor mij niet in elk geval. Niet dat ik het niet zou willen maar ik heb met mijn pensioen nu wat andere prioriteiten die op dit moment belangrijker zijn (Auto, verwarmingsketel, etc...) En dubbel gevouwen briefjes van 100 trapt niemand meer in!!  :grin:

35
VideoComputer Harde Waren / Re: Geluid kwijt op wat oudere pc
« Gepost op: 01/12/2021 om 16:43 »
Citaat van: lotje
Kees, met wat ik voorstelde heb geen herstelpunt nodig, dus:
- ga via 'Alle instellingen' naar 'Bijwerken en beveiliging'
- kies in dat scherm 'Systeemherstel' kies daar 'Deze pc opnieuw instellen' en druk op 'Aan de slag'

Stop met mopperen, lees dit nog een keer, bij mij heeft dit een paar maal problemen opgelost.
Kop op


Hoi Henk,

Ik dacht dat "mopperen" wel meeviel, maar ik wil gewoon niet belachelijk veel tijd steken in iets wat voor mij een beetje abracadabra is. Ik heb al erg veel geprobeerd, maar nog niets heeft geholpen! Jouw uitleg snapte ik overigens in eerste instantie niet, maar inmiddels heb ik gevonden hoe dat moet. Maar ook dán wil ik eerst voor de zekerheid wat bestanden backuppen (vooral mijn e-mail wat ik off-line via deze pc doe) omdat je zelf zei dat je evenzogoed wat dingen kwijt kan raken! Ik ga er dus wel even de tijd voor nemen! Maar geloof me maar, ik krijg er geen stress van hoor en ik hoop dus dat ik niet echt "mopper"... Want daarvoor heb ik jullie hulp niet ingeroepen.. (hoewel... hier thuis kan ik alleen tegen de kat mopperen   :grin:)

@Gib: Nee Gilbert, ik zou niet weten hoe ik dat moet testen.. De speakers zijn het niet want die brommen als ik de stekker eruit en in doe (dus die doen het) en verder ben ik niet in staat om te checken of de geluidschip werkt, ik zou niet weten hoe!! Ik geloof ook eerlijk gezegd meer in een softwareprobleem dan hardware, maar niets is uitgesloten, dat is waar! En mocht dat toch het geval zijn dan zijn jouw linkjes zeker welkom!! Misschien heb ik ergens nog wel een oude geluidskaart die ik even proberen kan, dat is ook een idee!!

Ik ga je truc dit weekeinde uitproberen Henk en je leest hier  uiteraard weer of er iets uitkomt!!

36
Te Koop Aangeboden / Re: Binnenkort in dit theater....
« Gepost op: 30/11/2021 om 10:10 »
Citaat van: Theo22
Dat ziet er dramatisch definitief uit. Wat ga je verder met je leven doen?"


Poehee, dat kan je wel stellen!! Een aardig "definitief" besluit!! Succes en sterkte ermee Lenzz!!

Kees

37
VideoComputer Harde Waren / Re: Geluid kwijt op wat oudere pc
« Gepost op: 30/11/2021 om 09:54 »
Ik geef het op! Ik heb echt alles geprobeerd maar niks werkt! Systeemherstel kan ook niet Henk omdat er geen herstelpunten op staan van rond het ontstaan van het probleem!

Het zal een "verse" installatie worden vrees ik! Daar zal ik nog even mee wachten omdat ik deze pc veel gebruik en het geluid ondergeschikt vind aan het doel van deze pc! Maar het kan sowieso geen kwaad om een verse installatie te doen. Moet alleen even de tijd hebben.. Vooral het backuppen is even een uitzoekerij klusje!!

Allemaal bedankt voor het meedenken, ik heb de handdoek in de ring geworpen!!

Kees

38
VideoComputer Harde Waren / Re: Geluid kwijt op wat oudere pc
« Gepost op: 28/11/2021 om 18:40 »
Met een nieuwe gebruiker werkt mijn geluid ook niet. Was er al bang voor Arvid. Ga morgen een ISO maken op USB en dan repareren proberen.. Hoop gewoon dat ik niet teveel kwijt raak!! Ik durf niet verder met de Windows prompt. (veel te weinig verstand van!!)

Iedereen bedankt alvast voor het meedenken! Jullie horen nog of het weer werkt of niet!!

Kees

39
VideoComputer Harde Waren / Re: Geluid kwijt op wat oudere pc
« Gepost op: 27/11/2021 om 01:07 »
Ik heb daar gekeken en daar staat alleen Marvel 91xx config. Dat is volgens mij een SATA 66 eController (extern). Die kom ik ook tegen in "hardware veilig verwijderen" op de taakbalk, dus dat zal bedoeld zijn voor een externe SATA schijf die veilig verwijderd moet worden.

Verder staat er helemaal niks! (zie bijlage)

In het voorbeeld wat ik op Youtube heb gezien loopt die controle van DISM gewoon tot 100% door en wordt de fout dan wel gerepareerd. Ik ga me daarin nog even verder verdiepen, want er zijn blijkbaar ook nog andere commando's om dat wel goed te krijgen.

Maar als dat niet lukt, heb ik waarschijnlijk een iso van W10 nodig om te repareren? Wat ik zo raar vind is dat het waarschijnlijk na een BSOD scherm is ontstaan, maar met een foutmelding die niks met het geluid te maken had.. Ik hoop dat ik met zo'n systeemreparatie geen bestanden kwijtraak op mijn OS..

40
VideoComputer Harde Waren / Re: Geluid kwijt op wat oudere pc
« Gepost op: 26/11/2021 om 16:06 »
@ Lotje: Ik ben deze test nu aan het uitvoeren Henk. Kijken of het wat oplevert!

@ Arvid: Er staan nergens vraag- of uitroeptekens voor/achter Arvid. Ik heb volgens apparaatbeheer dus alles is in bedrijf. Mocht de tip van Henk niks opleveren dan zal ik ook dit gaan proberen.

Ik ben momenteel niet elke dag hier dus het kan ff duren voor ik weer een antwoord geef!!

Kees

edit: Even voor Lotje: Na dat nieuwe commando gaat het aan de slag, maar als hij dan iets vindt stopt het scannen/repareren en krijg ik de volgende mededeling (zie bijlage) Er gebeurt daarna verder helemaal niks! Maar dat er iets beschadigd is, is nu wel duidelijk!

41
VideoComputer Harde Waren / Re: Geluid kwijt op wat oudere pc
« Gepost op: 23/11/2021 om 20:47 »
@ WGB: Wim, Ik ga daar zeker ook naar kijken, net als naar de link van Desert. Daar staan wel wat dingen m.b.t het oplossen van de 87 fout in de command prompt. Maar heb het nu even druk tussendoor (jaja als pensionado kom je tijd tekort!  :grin:), dus moet daar ff tijd voor nemen.

Wat Beaufrere opteert is ook een mogelijkheid en wellicht heb ik hier nog wel een kaartje liggen om te proberen. Toch heb ik het gevoel dat het om softwarecorruptie gaat, dus ga eerst de windowsinstallatie onderzoeken. Maar een extern kaartje proberen is zeker een optie die gaat passeren als ik er niet uitkom!

@ Gib: Ik heb alle mogelijke instellingen die in Windows "verkeerd" zouden kunnen staan gecheckt. Eigenlijk was dat het eerste waar ik naar keek omdat ik ook dacht dat er iets verkeerd aangevinkt zou kunnen zijn. Maar omdat in geen van de mediaspelers de voortgangsbalk gaat lopen als ik op play klik denk ik nu toch aan Windows corruptie..

Hoe dan ook, ik ga er de komende dagen weer mee stoeien, maar heb nu ook het e.e.a. aan andere zaken aan mijn hoofd dus kom er niet direct aan toe!! Ik hou jullie op de hoogte, bedankt alvast voor het meedenken!!

Kees

42
VideoComputer Harde Waren / Re: Geluid kwijt op wat oudere pc
« Gepost op: 23/11/2021 om 12:37 »
@Jan_Willem:
ik denk niet dat dat zin heeft. Het heeft namelijk tot voor ruim een week gewoon gewerkt dus ik vermoed niet dat het aan een conflict ligt tss oudere software en nieuwere windows (10).

@ Beaufrere:
Die handeling heb ik een aantal keren uitgevoerd maar helpt niet. Ook in systeembeheer wordt vermeld dat alles correct werkt!

@ Lotje:
Ik heb gedaan wat je aangaf Henk. er zijn blijkbaar corrupte files gevonden, maar met de tweede opdracht in de cmd prompt krijg ik een foutmelding (zie bijlage), ik kan er dus niet mee verder..

In zijn algemeenheid moet ik vermelden dat er blijkbaar toch iets softwarematigs aan de hand is. Ik zei dat de VLC speler crashte met afspelen, maar hij crasht ook doodleuk met gewoon opstarten vanuit de snelkoppeling. Ik heb VLC opnieuw geïnstalleerd en het blijft crashen met opstarten...

Ik vraag me af of ik niet met de mediacreation tool een W10 image kan maken en vandaaruit kan repareren? Of is dat te riskant? Ik begin nu even niet graag opnieuw met een verse installatie!

Kees

43
VideoComputer Harde Waren / Re: Geluid kwijt op wat oudere pc
« Gepost op: 22/11/2021 om 21:50 »
Citaat van: Desert

De foutmelding komt van MPC-HC dat al sinds 2017 niet meer ondersteund wordt.
Wanneer je systeem updates hebt gedaan in de afgelopen 4 jaar is de kans wel 100% dat hier het probleem ligt.

 


De foutmelding, of gelijkaardig komt van alle mediaplayers, maar dat had ik al gemeld!! En VLC crasht! Die stopt gewoon met werken!!

Heb inmiddels MPCHC verwijderd en het register opgeschoond maar ook met de andere players werkt er geen geluid meer...

44
VideoComputer Harde Waren / Re: Geluid kwijt op wat oudere pc
« Gepost op: 22/11/2021 om 21:48 »
Hoi Henk,

Ik heb er Windows 10 versie 21H2, build 19044.1348 op staan! Het gaat om een Gigabyte X58A-UD3R (build 2) mobo met een I7-950 processor en 12 gb geheugen, met een Nvidia GTX460 videokaart. Tot voor ruim een week werkte alles nog prima! Ik heb wel een blauw scherm gehad, maar dat bleek niet met het geluid te maken te hebben en verder heb ik, behalve de automatische Windows-updates ook niets aan veranderd. Het is "zomaar" gestopt met werken en ik krijg het niet meer aan de praat!! Als ik de mini-jack stekker (groen) uit het audio-uit chassideel (ook groen) trek  hoor ik de speakers brommen waardoor ik weet dat dat deel werkt. Helaas heb ik geen systeem roll-back punten meer in het systeem staan dus stomweg naar een eerder tijdstip terugzetten gaat dus niet! Ik weet ook niet hoe ik controleren kan of al mijn codecs er nog op staan, maar neem maar van mij aan dat geen enkel audio of videobestand geluid geeft, ongeacht welke codec en welke mediaplayer!!

Zelf heb ik de indruk dat er hardware "overleden" is of dat er een Windows corruptie heeft plaatsgevonden, maar hoe kom ik daar achter? Ook kan er een Windows-update aan ten grondslag liggen lijkt me. Ik heb de audio drivers opnieuw geïnstalleerd en nogmaals, in apparaatbeheer wordt vermeld dat alles correct werkt, dus nu weet ik het ff niet meer!!

Kees

45
VideoComputer Harde Waren / Re: Geluid kwijt op wat oudere pc
« Gepost op: 22/11/2021 om 20:44 »
Als je goed gelezen had, had je kunnen opmaken dat het niet om MPCHC gaat. Het probleem heb ik met alle mediaplayers.. Heeft dus niks met MPCHC te maken!

Kees

Pagina's: « 1 2 [3] 4 5 ... 214 »

Pagina opgebouwd in 0.122 seconden met 29 queries.