Uwtrouwvideograaf.nl
3 gasten, 0 leden

Top posters

8674 Berichten
5795 Berichten
5218 Berichten
4901 Berichten
4406 Berichten
3669 Berichten
3247 Berichten
2541 Berichten
  • Totaal aantal leden: 13360
  • Nieuwste lid: Oma Lies
  • Totaal aantal berichten: 242857
  • Totaal aantal topics: 29679
  • Online vandaag: 12

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - King Fred II

Pagina's: « 1 2 3 [4]
46
Op dit moment werkt mijn site nog met koppelingen naar Youtube-pagina's. Dat wil ik veranderen in insluitcodes. Het probleem is, dat de filmpjes dan niet automatisch starten. Of is er een truc om dat toch te laten gebeuren?

47
Magix / record from screen
« Gepost op: 10/06/2012 om 02:23 »
Toen ik Magix in Windows XP liet draaien, kon ik dmv de rode knop beelden van het beeldscherm opnemen. Met Windows 7 lukt me dat niet. Ik heb het 5x geprobeerd. 2x wilde het gecreëerde bestand helemaal niet afspelen en 3x werd er alleen maar een zwarte achtergrond opgenomen (met een bewegende muiswijzer - dat dan weer wèl).

Is dat een fout in het programma of doe ik iets niet goed?

48
Magix / .mov wordt opeens niet meer geaccepteerd
« Gepost op: 09/06/2012 om 01:51 »
Doordat ik Windows XP (noodgedwongen) vervangen heb door Windows 7, moest ik o.a. Magix opnieuw installeren. Maar nu wil het programma geen .mov bestanden meer importeren; vroeger wel. Wat moet ik doen om dat weer mogelijk te maken? Mijn camera produceert .mov bestanden, dus dat is echt wel belangrijk!

49
Magix / Magix support: hoe snel zijn ze meestal?
« Gepost op: 08/06/2012 om 10:30 »
Ik ben mijn product key kwijt en heb Magix gevraagd of zij die kunnen opsturen (want ik heb me na aankoop geregistreerd).
Maar hoe lang zit er meestal tussen een vraag en een antwoord? Heeft iemand daar ervaring mee?

50
Hoe maak ik een website en kijk mij nou!!! / Truc: bewegende kleuren
« Gepost op: 02/06/2012 om 14:58 »
Ik vraag me af: ben ik de eerste die op dit idee is gekomen?

Als je een geluidsbestand in Windows Media Player afspeelt, krijg je allemaal bewegende kleuren te zien. Met Magix heb ik plm 10 minuten lang die kleuren opgenomen en daarna heb ik de mooiste stukjes aan elkaar gemonteerd (met vloeiende overgangen). Dat heb ik dan als achtergrond gebruikt voor een lied getiteld "cosmic harmony".
  Klik hier voor het resultaat  

51
DVD - VCD - SVCD - FOTO CD enz.... / preformat audio-cd
« Gepost op: 28/05/2012 om 07:58 »
Als je een CD-R(W) in een stand-alone cd-recorder legt, wil die niet opnemen. Kennelijk heeft zo'n ding een soort preformattering nodig. Zou er zoiets bestaan: je laat zo'n programma op de pc lopen en daarna heb je een blanco audio-cd?

52
Accessoires / spiegeltje
« Gepost op: 30/04/2012 om 11:38 »
Ik film mezelf met een kleine camera. Mijn vraag is: zou er een attribuut bestaan dat tussen het statief en de camera wordt bevestigd, zodanig dat er een spiegeltje schuin achter de camera komt zodat ik het beeld kan zien terwijl ik voor de camera sta?

53
In de jaren '70 kreeg ik het idee in mijn hoofd om een persiflage op de carnaval[nn] in het algemeen te maken. Ik kwam toen niet verder dan het refrein. Nu heb ik alsnog mijn project afgemaakt: ik heb er 2 coupletten bij geschreven en ik heb er een videoclip bij gemaakt. En daar gaat het nu even om, want op 2:11 beginnen 2 figuren (allebei ikzelf) een soort rondedans.
Ra ra ra, hoe zou ik dat gedaan hebben???

  Een dooie kip legt geen eieren

54
Tot hier toe heb ik 3x een playback act gemaakt. Mijn nieuwste wil ik hier aan jullie voorstellen:   How do you do (Mouth & MacNeal)

55
Nieuws / Mijn studio is weer klaar voor gebruik
« Gepost op: 20/04/2012 om 18:03 »


Opvallend is natuurlijk het feit dat de muren blauw zijn tbv chroma key...  filmpje  

56
Panasonic Camera\'s / breedbeeld of klassiek
« Gepost op: 19/04/2012 om 09:04 »
Mijn Panasonic Lumix (van bijna E400) produceert een fantastische beeldkwaliteit, maar ik kan geen logica ontdekken in het menu. Bijvoorbeeld: ik neem nu filmpjes op in breedbeeld. Maar pas geleden wilde ik in 4:3 opnemen... Mis! Stilstaande plaatjes krijg ik nu wel in klassiek formaat, maar filmpjes blijven in breedbeeld. Blijkbaar doe ik iets fout...?

En nu ik hier toch bezig ben... Is er echt geen mogelijkheid om langer dan 1/2 uur te filmen?

57
De url is   mijnstek.tk/King-Fred-II.
Maar voordat je daarheen surft, even dit lezen aub:

De muziek die ik maak is zowel covers als origineel werk. Ooit had ik een account bij een muzieksite, maar omdat ik een gratis account had, gaven ze me maar ruimte voor 6 liedjes. Toen kwam ik op het lumineuze idee om mijn muziek op Youtube te plaatsen, maar dan moest er wel beeld bij komen... Geen probleem: ik zette gewoon de tekst in beeld. Met Windows Movie Maker was het een fluitje van een cent om stilstaande beelden en geluid te combineren.

Maar dan zag ik een keer een kort filmpje op Youtube, van een jongen die uit zijn eigen lichaam leek te treden. Ik vroeg hem welk videobewerkingsprogramma hij gebruikte. Dat bleek ook Windows Movie Maker te zijn, maar dan met een plugin waardoor het beeld horizontaal of verticaal gesplitst kon worden. Ik dacht: als ik dat grapje 2x uithaal, is het beeld in 4 stukken verdeeld. Dat bleek niet helemaal te kloppen, want ik moest 3x monteren om dat te doen:
1 linksonder en rechtsonder
2 linksboven en rechtsboven
3 de twee bovenstaande aan elkaar
Dat heb ik gedaan met "de heks met het sexcomplex", een liedje dat afkomstig was van een schoolcabaret waar ik zelf aan meedeed. De muziek heb ik zelf geschreven op tekst van één van de groepsleden (aangepast door mij zodat de regels allemaal even lang werden; anders kun je het niet op muziek zetten).
Om dit filmpje te zien: navigeer binnen mijn site naar "origineel" en kies daar "de heks met het sexcomplex" (de titels staan alfabetisch).

Vorig jaar juni kocht ik Pinnacle. In de doos bijgeleverd zat een groene doek, die ten eerste veel te klein was om ervoor te kunnen staan, en ten tweede ... enfin, dat heb ik al in een ander onderwerp gezegd.
In de eerste instantie was ik heel enthousiast over dit programma, maar al gauw kreeg ik behoefte aan meer dan één overlay spoor. Ik heb een testversie gedownload... en de bediening daarvan was zo totaal anders, dat ik er gewoon niet wijs uit werd.
Maar goed... het eerste project dat ik deed was "een vreemde arme snuiter" (tekst en muziek: traditional; arrangement door mij geschreven). In totaal ben ik 8x in beeld geweest (hoewel de eerste al uit beeld is als de laatste erin stapt). Dat betekende dus, dat ik telkens een filmpje moest maken van het resultaat-tot-nu-toe, waarna ik weer een zanger of instrumentalist voor een blauwe muur filmde (blauw ging vele malen beter dan groen in chroma key).
De achtergrond: het huisje en de schutting heb ik met MSPaint voor het bos geplaatst.
Al met al was ik 5 dagen bezig om dit filmpje te maken.
Beginnersfoutje: ik heb 8x dezelfde kleren aan. Die fout heb ik daarna niet meer gemaakt.
Om dit filmpje te zien: navigeer binnen mijn site naar "traditionals" en kies daar "een vreemde arme snuiter".

En dan rond de jaarwisseling kocht ik Magix. Dat programma geeft me 31 overlay sporen ipv 1, en toch is het 25 euro goedkoper!
Het beste filmpje dat ik daarmee gemaakt heb (vind ik) is "6 string orchestra". Dat is een imitatie van een sketch van the Muppet show (klik hier).
Mijn versie zit onder "covers" en heet uiteraard ook "6 string orchestra".

Nu over de site:
Die heb ik gemaakt door de broncode in Wordpad in te typen. Ik heb gebruik gemaakt van HTML, JavaScript en php. Dat laatste was erg handig voor het tweetalige effect: de teksten die in het Nederlands en in het Engels verschillend zijn, zitten in variabelen; zo hoef ik geen twee pagina's te maken van elke categorie (waarbij ik 2 updates zou moeten doen voor elk nieuw filmpje dat erop komt).

Ik ben benieuwd wat je ervan vindt...

58
Magix / achterstevoren
« Gepost op: 15/04/2012 om 23:38 »
Hallo, ik ben King Fred II en dit is mijn eerste post. Ik doe van alles: ik maak muziek, ik schrijf ook muziek, ik schrijf verhalen en ik maak filmpjes. Om die laatste reden heb ik me op dit forum aangemeld.

Sinds januari dit jaar ben ik van Pinnacle overgestapt op Magix.
[size:8pt][color:#CC0000]Een echte verademing, want bij Pinnacle was het vaak WYSINWYG (what you see is not what you get) en Chroma key werkte ook niet erg goed (de bijgeleverde groene doek werd alleen doorzichtig als ik maximale tolerantie koos).
Met Magix heb ik een filmpje in 1 dag gemaakt, waar ik met Pinnacle 5 dagen voor nodig had.
En Magix was nog 25 euro goedkoper ook![/color][/size]

Maar nu waar het om gaat: weet iemand misschien of het mogelijk is, een van tevoren gemaakt filmpje achterstevoren in de montage te zetten? Bijvoorbeeld: ik vind een filmpje op Youtube waar een lange rit is gefilmd door de voorruit. Een stukje van dat filmpje wil ik gebruiken als achtergrond, maar dan gezien door de achterruit. Dan moet het dus achterstevoren worden weergegeven. Kan dat?

Pagina's: « 1 2 3 [4]

Pagina opgebouwd in 0.085 seconden met 26 queries.