Uwtrouwvideograaf.nl
14 gasten, 0 leden

Top posters

22897 Berichten
8674 Berichten
5795 Berichten
5218 Berichten
4896 Berichten
4406 Berichten
3668 Berichten
3233 Berichten
  • Totaal aantal berichten: 242612
  • Totaal aantal topics: 29632
  • Online vandaag: 19

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - King Fred II

Pagina's: « 1 2 [3] 4 »
31
Magix / Zachte randen
« Gepost op: 22/08/2013 om 00:24 »
Ik heb van alles geprobeerd, maar ik krijg het niet voor elkaar om een plaatje (bewegend of stilstaand) dat in een groter beeld wordt gezet, zachte randen te geven. Bestaat die mogelijkheid misschien niet?

32
Hoe maak ik een website en kijk mij nou!!! / Ik ben apetrots!!!
« Gepost op: 20/08/2013 om 11:10 »
Toen Peter Schaap me vroeg, een videoclip te maken bij een lied van hem, was ik dolblij en apetrots (of moet dat tegenwoordig apentrots zijn?)
Uiteraard deed ik méér dan dat: aan zijn stem + akoestische gitaar voegde ik nog wat instrumenten en stemmen toe. Het resultaat is voor mij de vervulling van een al jaren oude wensdroom: samenwerken met mijn muzikale idool!

   Sail on

33
Ken je dat kunstwerk (want dat is het) van Godley & Creme?
Het muzikale deel was heel moeilijk om te doen, en de videoclip ook...

   
Under your thumb
 

34
 

Hierboven zie je een enkel frame uit het filmpje, waar goed te zien is dat de verschillende plaatjes elkaar overlappen. Hoe zou ik dat gedaan hebben???

  Het filmpje bevat de videoclip van het lied "Arnoud van Doorn" (de PVV-er die zich tot de islam heeft bekeerd).

35
In dit filmpje laat ik zien hoe ik muziek opneem en hoe ik een videoclip maak.

  The making of "friet" (met mayonaise)  

36
Hoe maak ik een website en kijk mij nou!!! / Omgekeerd playback :-)
« Gepost op: 03/03/2013 om 11:23 »
Een paar dagen geleden kreeg ik opeens een idee: ik wilde dit nummer al heel lang coveren, maar het idee om de "originele" beelden erop te plakken, kwam nu pas. En dus ging ik aan het werk (en het viel niet mee, want mijn tempo lag 10-15% lager dan het origineel). En gewoon eventjes de originele beelden vertragen was niet de oplossing, want door mijn automatische ritmes bleef ik in een strak tempo, terwijl ze toen in tempo varieerden.

  Lauwe cola ouwe platen
  [img:left]http://i2.ytimg.com/vi/1FnkESqlndo/mqdefault.jpg[/img]  

37
In dit filmpje zie je een getekende (en vanaf het tweede couplet geanimeerde) achtergrond. Mijzelf zie je in levenden lijve, maar zowel de Solex als het VW-busje zijn miniatuurtjes (amper 4 cm hoog dus).

Je hoort "simple song of freedom", een hit uit de jaren '60, maar met de tekst een beetje aan de tijd aangepast.

  Klik hier  

38
Hoe maak ik een website en kijk mij nou!!! / Bewegende sterren
« Gepost op: 14/11/2012 om 23:28 »
Toen ik op Youtube nergens kant en klare beelden vond van het uitzicht van een vliegend ruimteschip, moest ik zelf iets in elkaar zetten.

1. Ik maakte een klein gaatje in een zijkant van een kartonnen doos. Die doos zette ik over een sterke lamp heen, zodat je een heel klein fel verlicht puntje zag.

2. Ik wachtte tot het donker was. Toen ik de camera erop richtte, bleek dat die moeite had met scherp stellen. Dus...

3. Ik richtte de camera op de doos, zodat het puntje aan een rand van het beeld te zien was. Even wachten tot de camera had gefocust, en dan bewoog ik de camera zodanig, dat het puntje eerst langzaam, dan steeds sneller naar de overliggende kant bewoog en uit beeld verdween.

4. Dat herhaalde ik vele keren, steeds het puntje in een andere richting verplaatsend.

5. Al die filmpjes zette ik op verschillende sporen in Magix, verwijderde het begin (tot na het scherpstellen), zette chroma key overal op zwart, zette het beginpuntje van elk filmpje in het midden...

6. en dan had ik één keer alle sterretjes die vanuit het midden naar buiten verdwenen.

7. Nu zette ik op alle elementen een fade-in aan het begin. Dan vermenigvuldigde ik alle elementen een aantal keren op hetzelfde spoor, met onregelmatige tussenpozen.

8. Maakte een filmpje...

9. Dat filmpje liet ik op 2 sporen snel en op 2 andere sporen langzaam zichzelf herhalen totdat de gewenste tijd vol was (niet op hetzelfde moment laten beginnen natuurlijk, want dan heb je niets aan 2x het tweede filmpje).

10. Nu nog een stilstaand plaatje van allemaal heldere en zwakke sterren door elkaar op het bovenste spoor. Klaar; het beeld dat door de "voorruit" van het ruimteschip te zien is, is perfect!

11. Een interieur van een onderzeeër, voorzien van een paar verschillende bedieningspanelen van verschillende apparaten (met MSPaint in elkaar gemonteerd). Daarna een kopie, maar dan alles dat voorbij een bepaald punt is, blauw gemaakt (chroma key). Daardoor kon ik in het ruimteschip zetten voor de bedieningspanelen en achter sommige andere voorwerpen.

[color:#CC0000]En dit is het lied "einde", geschreven door Peter Schaap (die me daar al een compliment over heeft gegeven):[/color]
  Klik hier

39
Vorig jaar maakte ik met Pinnacle Studio een videoclip "Sinterklaasmix". Maar het was net even te laat om het nog op het publiek los te laten. Dat deed ik nu dus. Maar meteen kreeg ik de opmerking dat zowel beeld als geluid slecht van kwaliteit waren.
Ik heb het filmpje dus opnieuw met Magix gemaakt (gelukkig had ik alle losse elementen nog op de harde schijf). Vorig jaar deed ik er zeker een dag over; nu was het in een uur klaar.

Ter vergelijking:
De oude versie met Pinnacle Studio gemaakt = youtube.com/watch?v=h54W42QnAyY

De nieuwe versie met Magix gemaakt = superurl.nl/?kf2song_sinterklaasmix

Commentaar op het humorgehalte is ook welkom   :)

40
Toen ik de videoclip maakte, filmde ik de figuren op de bovenverdieping tegen een blauwe achtergrond en die op de beganegrond "live". Daardoor kon het gebeuren dat mijn katten onverwachts in beeld kwamen, waarvan ik tijdens het filmen niets had gemerkt. Het monteren werd toen een stuk moeilijker, want op het moment dat Klaatu een sprint trekt van links naar rechts, mag ze natuurlijk niet opeens in het niets verdwijnen!

http://superurl.nl/?kf2song_someone

41
Ik heb een idee in mijn hoofd dat een combinatie van Javascript en php nodig heeft, en wel als volgt:

In Javascript bepaal ik dmv radio-buttons welke inhoud er in een ander frame getoond wordt.

Een deel van de code is:
eerste keus

tweede keus


Je ziet: door op de verschillende radio-buttons te klikken, krijgt de variabele in Javascript zijn waarde. De code die je hier ziet is een
met een aan het eind.
Wanneer je op klikt, moet in een ander(!) frame (binnen een frameset) een pagina getoond worden. Dat frame is genaamd "lijst", dus ik had gedacht dat het dan zou moeten zijn (noot: a2 en a3 worden door andere radio-buttons bepaald).

Maar dit werkt niet, dus kennelijk doe ik iets fout. Weet iemand wat die fout is?

43
Hoe maak ik een website en kijk mij nou!!! / Minimalistisch filmpje
« Gepost op: 08/08/2012 om 20:16 »
Ik heb bij "de steen" (oorspronkelijk van Bram Vermeulen) een minimalistisch filmpje gemaakt, want volgens mij past dat er goed bij. Zijn jullie het daarmee eens?

  De steen (acapella)  

44
Dit filmpje vol animatie heeft me een heleboel werkuren gekost. Maar nu vraag ik me af: had ik mezelf misschien veel werk kunnen besparen? Bestaat er een mogelijkheid om in een simpele opdracht te zeggen: "beweeg dit figuurtje in zoveel seconden van hier naar daar"?

Je mag trouwens ook commentaar leveren op het muzikale aspect.

http://superurl.nl/?kf2song_poes+poes+poes

45
Commentaar is welkom, zowel op het filmtechnische gedeelte als op het muzikale vlak.

  "Both sides now" door Frysque & King Fred II (acapella)

Pagina's: « 1 2 [3] 4 »

Pagina opgebouwd in 0.155 seconden met 27 queries.