Uwtrouwvideograaf.nl
104 gasten, 0 leden

Top posters

8674 Berichten
5795 Berichten
5218 Berichten
4898 Berichten
4406 Berichten
3668 Berichten
3238 Berichten
2507 Berichten
  • Totaal aantal leden: 13358
  • Nieuwste lid: JVDVORST
  • Totaal aantal berichten: 242728
  • Totaal aantal topics: 29660
  • Online vandaag: 190

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Lenzz

Pagina's: [1] 2 3 ... 128 »
1
MUZIEK & GELUID / Re: De-Esser
« Gepost op: 17/02/2023 om 14:57 »
Experts hebben het over een range tussen de 100 en de 500 hz en een bandbreedte van 4 kHz tot 16 kHz (ook wel logisch eigenlijk).

Van deze laatste ga ik even uit:Maar het blijft uitproberen: iedere stem is weer anders. Geldt ook voor de 's', de gebruikte microfoon.
In het hele audiobewerkingsverhaal blijft het met effecten proberen proberen proberen. Inderdaad het midden vinden tussen minder last van en net niet teveel van andere zaken afhalen. Daarom ook altijd puur op de stem op een kanaal. Niet in een mix met muziek en geluidseffecten.

2
MUZIEK & GELUID / Re: De-Esser
« Gepost op: 15/02/2023 om 16:17 »
Graag gedaan  :)

Je kunt natuurlijk ook een EQ profiel maken voor de voice over.
Dan pak je een van de beschikbare EQ's en test je wat je (nog) ok vindt klinken qua hoog.

Ik zou dan zelf voor de meest uitgebreide EQ (30 bands) gaan, omdat je dan meer mogelijkheden hebt per frequentiegebied.
Dat pas je dan in 1 keer toe op de totale audio van het project.

upload photos

3
MUZIEK & GELUID / Re: De-Esser
« Gepost op: 14/02/2023 om 15:54 »
Ik heb daar ook altijd last van - paar keer een snijtand laten bijwerken, maar breekt steeds weer af  :-X

In Audition kun je het als volgt doen:

Activeer eerst het 'gummetje' en stel - afhankelijk van het gebied - de juiste grootte van het gummetje in:Het probleemgebied van een 's' zit ongeveer bij de plek waar de groene pijl in de afbeelding hieronder naar wijst: (Met SHIFT/D activeer je de Spectral Frequency Display)Vervolgens kun je met het gummetje deze ruimte 'wissen' (gaat van geel naar rood), zodat de 's' sterk verminderd scherp klinkt.
Let wel op dat je niet te veel van een woord of zin afsnoept. Om deze reden ook de grootte van het gummetje aanpassen aan de omvang van het gebied van de 's'.
Anders ongedaan maken met CTRL/Z.

Tip: als je iets voorafgaand aan een zin wilt weghalen, kun je dit met SHIFT ingedrukt houden doen. Dan trekt ie een kaarsrechte lijn naar beneden.

en: Audition heeft wel 'n De-esser als effect, maar dat vind ik doorgaans én te matig z'n werk doen én te grof. Nu pak je heel specifiek één gebied aan, in plaats van een hele selectie.

4
Nieuws / Re: 48 Hour Filmproject 2023
« Gepost op: 20/01/2023 om 19:26 »
Ben op de hoogte van dit project, lijkt me voor veel mensen heel erg leuk om aan bij te dragen.

5
Pinnacle Studio / Re: Welk formaat met ondertiteling
« Gepost op: 17/01/2023 om 15:48 »
Citaat
Helvetica Medium Condensed
Gebruikt door RTL4/5/7/8/Z, SBS6/9, Net5, Veronica, Discovery. Werd voorheen ook op bijna alle andere zenders gebruikt.

en

Citaat
Het lettertype is van de NOS/NOB/NPO en is afgeleid van de Helvetica/Swiss. Dikke surroundcontour en 87% wit. Verder wisselen met 5 beeldjes zwart minimaal = 10 frames. Welke Helvetica/swiss er het meest op lijkt moet je proefondervindelijk passen.

6
MUZIEK & GELUID / Re: probleem met Audition
« Gepost op: 01/12/2022 om 23:08 »
Bij mij staat het zo - vervormingen ken ik niet hoor - levels gecheckt?

7
Algemene vragen / Re: spamhaus blokkering
« Gepost op: 29/11/2022 om 15:51 »
Kijk! Top!

8
Algemene vragen / Re: spamhaus blokkering
« Gepost op: 23/11/2022 om 14:47 »
Als je geen wijzigingen in je emailprogramma hebt aangebracht, dan ligt het aan de andere kant, bij het Adobe forum (lijkt me, hier uit opmakend).

Die 'lijst' is niet direct een BKR bijv. , maar een project/database van 'adressen' die niet geheel aan de algemeen geldende voorwaarden voldoen.
In dit geval zou Ann bijv. deze gegevens kunnen opvragen om er vervolgens mee verder te gaan (denk aan communicatie met zo'n gegeven/IP adres):

Citaat
IP Address Self-Service Removal Mechanism

A feature of the PBL is the elimination of 'false positives' with a server-identifying and automatic removal mechanism for single IP addresses. This allows end users with static IP addresses within a larger dynamic pool, and legitimate mail server operators, to assert that in their opinion their IP addresses are a trustworthy source of email and to automatically remove (suppress) their IP addresses from the PBL database.


Ann (of haar partner/beheerder) kan jouw op de lijst gekomen IP adres dus als zog. 'False positive' aanmerken én laten verwijderen.

Feitelijk lijkt me dat je er niets aan kunt doen, omdat - als ik dit correct interpreteer - jijzélf niet de oorzaak bent.
Je bent overduidelijk geen spammer die onder controle gekregen of gehouden moet worden - waar dit hele project om draait.

Dus die 'lijst'... ik zou me er niet druk om maken.

9
Algemene vragen / Re: geen audio uitvoer
« Gepost op: 22/11/2022 om 09:12 »
Hallo Bloempie, dan zou het in de instellingen van Pinnacle moeten zitten. Heb je daar gekeken naar de hardware van je geluidskaart bij Instellingen?

10
Algemene vragen / Re: spamhaus blokkering
« Gepost op: 21/11/2022 om 17:02 »
Dit lijkt me de kern:

Citaat
PBL listings do not prevent the sending of email unless the user’s email program is not authenticating correctly when connecting to their ISP or company’s mail server.

Possible causes for this happening suddenly: changing email programs or changing settings on the existing one, forgetting to turn “SMTP Authentication” on, or switching “SMTP Authentication” off.

v.w.b. het Adobeforum: je vraagstuk is over dik een maand (helaas) opgelost. Hier zal het (zie bold) qua oorzaak in de configuratie van de server van dit forum zitten.


11
Mooie set voor dat geld.

12
DVD's zijn ergens 'n beetje passé, net als sigarettenaanstekers in auto's  ;D

Maar als je lang genoeg wacht, dan komen ook DVD's weer terug  ::) net als de EP's (LP's) en CD's. Gebruik overigens aub geen USB platenspelers want je platen gaan er in mum van tijd aan.
Oh, dat was niet het onderwerp  :P

Alles wat je exporteert is te branden op DVD. In een gek geval met Handbrake etc. converteren.

13
Grass Valley / Re: cadeau voor Edius-gebruikers
« Gepost op: 25/10/2022 om 14:36 »
Blijkbaar een groot aantal transities.

14
Kee, maar je kunt toch gewoon exporteren en dan 'n DVD branden?

Klopt, snelheid wordt ook bepaald door het onderwerp.

15
Houd ook in ogenschouw dat met het verstrijken van de decennia deze 'regels' deels veranderen, vooral v.w.b. snelheid.

Verder is het gewoon ok als je een privévideo zó gemonteerd hebt, zodat ie voor jouzelf fijn kijkt. Lijkt me een basiswens.
Je kunt natuurlijk wel adviezen krijgen en deze 'ns een keer toepassen of proberen toe te passen. Is het iets, bewaar je het, is het niet .. hoppa  :D

Pagina's: [1] 2 3 ... 128 »

Pagina opgebouwd in 0.067 seconden met 27 queries.