Uwtrouwvideograaf.nl
29 gasten, 0 leden

Top posters

22897 Berichten
13316 Berichten
8674 Berichten
7541 Berichten
5795 Berichten
5218 Berichten
4884 Berichten
4406 Berichten
  • Totaal aantal leden: 13093
  • Nieuwste lid: HeidiSip
  • Totaal aantal berichten: 242453
  • Totaal aantal topics: 29605
  • Online vandaag: 39

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - lnls

Pagina's: [1] 2 3 »
1
VideoComputer Harde Waren / Montage-pc
« Gepost op: 14/01/2015 om 23:15 »
Hoi,

Ziet iemand zwakke punten / verbeteringen / andere aandachtspunten in de volgende componenten voor een montage-pc? Adobe CC suite zal er op worden gebruikt, naast DaVinci Resolve.
Moet vrij vloeiend om kunnen gaan met cinemadng / andere raw formaten en (>)4k resolutie.

Bij voorbaat dank!


Behuizing:
Corsair Carbide 500R Black

Moederbord:
ASUS X99-A

RAM:
Crucial 32GB DDR4-2133

Processor:
Intel® Core™ i7-5960X 3.0 GHz

Koeling:
Cooler Master Hyper 412S

GPU:
2 x Nvidia GTX 980 4GB
   
HDD:
SSD Crucial MX100 512GB
4000 GB Sata III Harde schijf

Voeding:
1200W SilverStone ST1200-G Evolution 2.0

 



2
Accessoires / BMCC + 24-70 f/2.8L mark I
« Gepost op: 12/12/2013 om 13:25 »
Ik zit te denken een BlackMagic Cinema Camera 2.5K te kopen, maar ik wil hem gebruiken met in ieder geval de Canon 24-70 f/2.8L mark I, bouwjaar 2008. Nu werkt bij sommige combinaties tussen de twee de elektronische diafragma wel, bij andere weer niet, schijnt aan het bouwjaar lens te liggen. Heb niet kunnen achterhalen vanaf welk bouwjaar de boel wel werkt, al heb ik het vermoeden dat de elektronica vanaf 2012 gewijzigd is.

Is er iemand die succesvol deze combinatie heeft gebruikt, met een lens van vóór 2012?

Erg specifieke vraag, maar wie weet .. Dank!

3
VideoComputer Harde Waren / Monitor start langzaam
« Gepost op: 10/01/2012 om 18:58 »
Ik heb een Samsung SyncMaster 2493hm LCD monitor, die de laatste tijd wat kuren vertoont. Ik zet de computer aan en het ledlampje knippert erg snel, geen beeld. Na een minuut of 5 komt er langzaam beeld, alsof er eerst een lamp moet opwarmen. Na nog 5 minuten is de helderheid op volle sterkte. Dit gebeurt al een tijdje steeds de eerste keer dat ik hem opstart op een dag, het voorval doet zich dus alleen voor nadat de monitor een tijd uit heeft gestaan. Misschien vermeldenswaardig dat de voeding in een stekkerdoos zit die ik 's nachts uit doe, alle stroom is er dus af.

Vandaag ging alleen zelfs in het begin het ledlampje niet knipperen, maar bleef alles uit. Paar minuten later begon het lampje wel te knipperen en kwam het scherm weer langzaam op.
Ik heb dus vrij duidelijk te maken met een kapotte monitor denk ik vast te kunnen stellen, of is er ook nog een mogelijkheid dat dit met de videokaart te maken heeft, want dan test ik dat nog eens bij iemand anders computer..
En als de monitor kapot is, valt het te repareren?
Alvast bedankt!

4
VideoComputer Harde Waren / RAM
« Gepost op: 09/11/2011 om 20:58 »
Ik vroeg me af of het zou lonen als ik 8GB geheugen bijprik. CPU is een i7 860, videokaart een nvidia geforce 220 GT220. Ik weet dat de videokaart aan de magere kant is, maar dat scheelt toch niet heel veel tenzij ik grappen ga uithalen die veel gpu-ondersteuning vereisen? Laten we het op avchd bewerken gooien via een intermediaire codec. Merk ik snelheidsverschil in renderen/converteren of is de 7GB genoeg?

5
MUZIEK & GELUID / Alweer een auteursrechtentopoc
« Gepost op: 08/08/2011 om 06:38 »
Casus: je zet een filmpje op YouTube met muziek waarvan jij niet de rechten hebt, maar YouTube heeft met de platenmaatschappij een contract zodat het filmpje toch online mag staan op hun site.

Wie is er aansprakelijk voor inbreuk op de rechten als iemand anders het filmpje voor een zaal vertoond, van YouTube afgehaald.. Ik of de vertoner?

6
MUZIEK & GELUID / Opgeblazen audio
« Gepost op: 25/06/2011 om 15:25 »
Dag,

Ik heb een opname van een trouwerij in een gemeentehuis, maar de ambtenaar sprak door een opgeblazen microfoon. Dit geluid heb ik met een Zoom H2 opgenomen. Verre van ideaal, zo opnemen, ik weet het, maar mijn vraag is nu of ik dit een beetje kan repareren of wegmoffelen. Pieken afronden gaat niet werken, het signaal in de H2 was wel uitgebalanceerd. Ik hoop dat een audiofiel (Hugo? :) ) me een eindje op weg kan helpen!

7
ALLE OVERIGE VIDEO SOFTWARE / Cineform
« Gepost op: 27/02/2011 om 15:00 »
Ik heb hier en daar wat gelezen over Cineform, maar ik ben bang dat ik het niet helemaal begrijp.
Probleem: AVCHD-clips monteren gaat niet lekker.
Oplossing: proxies gebruiken of cineform (hardwarevervanging daar gelaten).

Maar wat is nu het idee van Cineform? Je zet de originele bestanden om in behapbaar formaat voor je NLE. Als de montage af is, moet je dan alle Cineformbestanden weer linken aan de origele AVCHD's? Dan is het toch een soort proxy?
Of kun je de cineformfiles gewoon exporteren tot bijvoorbeeld internetformaat/BluRay?

Zo ja, moet je dan je originele beelden maar weggooien na conversie..? Anders staan ze alleen maar ruimte in te nemen.
Maar dan heb ik toch graag de garantie dat cineform lossless is..


8
Steeds als ik even van scherm switch tussen Premiere CS4 en bijvoorbeeld Firefox en dan weer terug naar Premiere reageert hij even niet. Dat laadcirkeltje van windows verschijnt voor zo'n 10 of meer seconden. Het is een project met DSLR-footage. Alleen dit project doet zo raar, met andere DSLR projecten heb ik geen last, net als met 'gewone' beelden.
Dus ik heb dit project maar eens onder een andere naam opgeslagen, misschien was de file wel corrupt oid, maar dat mocht niet baten.

Heeft iemand een idee hoe ik hier vanaf kom?

9
Adobe Premiere (Pro) (Elem) / Sequence Presets CS5
« Gepost op: 01/06/2010 om 18:13 »
Ik heb de trial van Premiere CS5 gedownload, maar nu zie ik dat er bij de sequence presets maar weinig presets staan.
HD-presets bestaan alleen uit HDVPRO e.d. die ik helemaal niet nodig heb. De gewone waarmee ik het altijd deed zijn weg.
Komt dit omdat het een trialversie is?

10
MUZIEK & GELUID / PC aan versterker
« Gepost op: 31/05/2010 om 18:36 »
Ik heb m'n PC met een 3,5mm jack naar 2 tulp aan de AUX-ingang van m'n versterker gehangen, maar nu krijg ik een vreemde balans.
De ene box geeft harder geluid dan de ander. Hoe komt dit, en hoe zou ik dit kunnen oplossen? Als ik op de computer de balans verander schiet ik niet zoveel op. De ene box blijft voller geluid geven dan de ander. Als ik een cd'tje draai is het echter weer goed, dus aan de boxen ligt het niet.

11
Adobe Premiere (Pro) (Elem) / Clip als gebruikt markeren?
« Gepost op: 28/05/2010 om 20:49 »
Ik heb een heleboel clips van een bepaald onderwerp, en wil een selectie samenvoegen tot een kort filmpje. Bestaat er een manier om de clips die gebruikt zijn in de tijdlijn te markeren?
Dan vermijd ik het gevaar dat ik clips twee keer gebruik.

edit: Misschien een wat ongelukkige formulering.
De vraag is of de clips die onder elkaar staan in de linkerbalk gemarkeerd kunnen worden, niet de clips die in de sequence staan oid.

12
Accessoires / Camera LCD -> Monitor?
« Gepost op: 27/05/2010 om 18:14 »
Ik vraag me af of ik functies die op de camera-LCD verschijnen zoals zebra patterns en peaking ook op een 7" LCD monitor kan krijgen. Ik heb een Sony HVR-A1E. Heb een beetje zitten zoeken in de menu's, maar kan niet echt zo'n optie vinden. Het menu zelf kan ik wel op de monitor laten verschijnen..
Heeft iemand hier ervaring mee?

13
VideoComputer Harde Waren / Computer voor HDV
« Gepost op: 26/04/2010 om 16:24 »
Er zijn al talloze topics over dit onderwerp, maar ik heb toch nog wat vragen.
Er wordt een vaak i7 860 processor geadviseerd. Wat is het verschil tussen de 860 en de 920, behalve de kloksnelheid?
Ik had  deze computer op het oog. Na wat op internet rondgelezen te hebben blijkt dat de designkast vrij onhandig is.
Zijn de verdere specs van het apparaat wel in orde? De 6GB geheugen kan ik altijd nog upgraden, mocht dat nodig zijn.

14
Adobe Premiere (Pro) (Elem) / Beeldkwaliteit
« Gepost op: 25/04/2010 om 18:58 »
Ik zoek een manier om tijdens het monteren in Premiere de kwaliteit van het beeld erg laag in te stellen, zodat alles wat sneller gaat. In After Effects is dat vrij flexibel te regelen, maar in Premiere heb ik alleen de keus tussen highest en draft. Kan ik de kwaliteit ook lager dan draft instellen?

15
Accessoires / Kabeltjes
« Gepost op: 07/04/2010 om 17:11 »
Ik heb een Sony HVR-A1 met een component out en een A/V out.
Ik ben uit op een externe monitor, en nu heb ik er eentje gevonden die vereist dat de camera een "RCA of BNC video out" heeft.
Ik ben niet zo thuis in de kabeltjeswereld, en als ik google naar een verloopkabeltje kom ik op vreemde tentakels uit met meerdere stekkers, dat zal vast niet goed zijn.
Weet iemand wat voor verloopkabel ik moet hebben?

Alvast bedankt!

Pagina's: [1] 2 3 »

Pagina opgebouwd in 0.115 seconden met 27 queries.