Uwtrouwvideograaf.nl
3 gasten, 0 leden

Top posters

8674 Berichten
5795 Berichten
5218 Berichten
4901 Berichten
4406 Berichten
3669 Berichten
3247 Berichten
2541 Berichten
  • Totaal aantal leden: 13360
  • Nieuwste lid: Oma Lies
  • Totaal aantal berichten: 242857
  • Totaal aantal topics: 29679
  • Online vandaag: 7

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Tante Ka

Pagina's: [1] 2 »
1
Welke Windows en hoe dan verder? / Opstart keuze
« Gepost op: 23/04/2014 om 07:18 »
Ik heb zowel Adobe Premiere CC als CS6 geïnstalleerd. Als ik een camera aansluit of dubbelklik op een prproj-file, dan opent altijd CS6. Ik wil dat veranderen naar CC maar ik kan het juiste exe-bestand niet vinden. Wie kan me helpen?

2
Algemene vragen / Beeld/framerate veranderen
« Gepost op: 24/11/2013 om 11:29 »
De volgende vraag stond in een ander draadje, maar verdiend zijn eigen draadje.
Citaat van: Aat

Vraag nu aan jullie het advies over het volgende.
Basis materiaal is Pal 1920x1080 HD 50 f/sec progressief H264 met bitrate 28 mb/s
Om dit in een montage programma te bewerken gaat alleen met een krachtige computer de export van de montage kan dan in een MTS bestand alleen af te spelen met een media player denk ik of met je camera die dit opgenomen heeft.Heb nu een aantal tests gedaan en het basis materiaal omgezet naar mpeg 2 met de zelfde
resolutie bitrate en progressief alleen de frame rate op 25 b/sec omdat mpeg dit niet anders onder steund.Dit is heel goed te bewerken en geen zware belasting voor de computer en kan
ook met de mediaplayer afgespeeld worden MTS bestand  . Kan iemand mij vertellen of de kwaliteit sterk achteruit gaat en
of het wat uitmaak of het interlaced is of progressief bij veel beweging van de beelden?Of eventueel een ander advies heeft

Bij voorbaat dank
Aat

3
Magix / Gratis workshop voor leraren
« Gepost op: 07/04/2011 om 15:08 »
Citaat
Gratis Magix workshop voor leraren
   
   

magix logoSpeciaal voor leraren organiseert Magix een gratis workshop Music Maker en Video deLuxe. In deze workshop leer je de basisbeginselen van beide programma’s zodat je klassikale projecten kunt opzetten voor het maken van eigen muziek en video’s.


Ik kwam het tegen en dacht ik vermeld het even. Voor docenten die niet op slim.nl kijken.

4
Nieuws / CPU versus GPU
« Gepost op: 24/09/2010 om 09:53 »

5
Adobe Premiere (Pro) (Elem) / Mult camera audio waveform.
« Gepost op: 23/05/2010 om 11:54 »
Is het mogelijk om de waveform van een multicamera track weer te geven? Ik zie alleen een rode lijn.

6
Adobe Premiere (Pro) (Elem) / Current time indicator
« Gepost op: 23/05/2010 om 11:53 »
Ik heb een sequence A genest in sequence B wegens een multi-camera montage, en vervolgens getrimd. Nu zet ik de CTI in sequence B op een bepaald punt en wil vervolgens sequence A bekijken in het timeline panel met de CTI op precies datzelfde punt.

Kan dat? En zo ja, hoe doe ik dat? Ik dacht dat het kon, maar kan het in de helpfile niet vinden (en adobe community support is onbereikbaar momenteel).

7
Nieuws / YouTube en Buma/Stemra
« Gepost op: 22/12/2009 om 14:20 »
 Dit is nog eens goed nieuws. Kunnen we onze filmpjes zonder problemen op youtube plaatsen en daarna op een eigen website.

8
Fotogallerij / Libelle op de voorgrond
« Gepost op: 17/07/2009 om 13:29 »
Speciaal voor Ome Jo.

9
Fotogallerij / Zonsondergang
« Gepost op: 17/07/2009 om 12:07 »
Zonsondergang aan de Adriatische kust.

10
Fotogallerij / Oud plaatje
« Gepost op: 06/07/2009 om 19:06 »
Speciaal voor Jo een oud plaatje

11
Adobe Premiere (Pro) (Elem) / Premiere start niet op
« Gepost op: 25/04/2009 om 22:44 »
Bij het opstarten van PP CS4 krijg ik de volgende foutmelding:
"adobe premiere pro could not find any capable video play modules. Please update your display drivers and start again."

Eerder deze week werkte alles naar behoren.
Aangezien ik bij mijn weten niets aan het systeem veranderd heb, en al zeker niet de videodrivers, verbaas ik mij hier over. Nadat ik de computer opnieuw heb opgestart, start premiere weer. Afsluiten en Premiere weer starten, geeft opnieuw de foutmelding.

Is er iemand die dit herkent? En een oplossing weet?

Zowel Wrigley forum als Adobe forum geeft geen soelaas.

12
Adobe Premiere (Pro) (Elem) / A: drive
« Gepost op: 28/02/2009 om 16:17 »
Bij het opstarten van Premiere CS4 wordt iedere keer gezocht of er en floppy  in de drive zit. Is dat niet uit te zetten?

13
Adobe Premiere (Pro) (Elem) / Workspaces in Premiere CS4
« Gepost op: 04/01/2009 om 12:33 »
Bij Premiere Pro kun je je eigen workspace maken en deze opslaan.
Echter bij PP CS4 bleek na opnieuw opstarten de gemaakte workspace verdwenen te zijn. Eenzelfde probleem is gerapporteerd op het Adobe forum, maar zonder oplossing.
Na wat zoekwerk ben ik er achter dat dit wordt veroorzaakt (onder XP) door het verplaatsen van de referentie naar Mijn Documenten. Laat ik deze na een nieuwe installatie op de standaard staan, dan werkt het met workspaces precies zoals het moet. Verplaats ik Mijn Documenten naar een andere partitie/schijf, dan treedt bovengenoemd probleem op.

Ik ben benieuwd of mensen die met Vista werken ook de referentie naar Mijn documenten verplaatsen en of genoemd probleem dan ook optreedt?

14
ALLE OVERIGE VIDEO SOFTWARE / Production Premium CS4: eerste indruk
« Gepost op: 13/11/2008 om 21:27 »
Aangezien dit een bericht gaat worden over de volledige suite kies ik er voor dit in Overige Video Software te zetten en niet onder één van Adobe fora.

De box bevat 6 DVD's in één jasje. Vier voor de applicaties, één Content DVD waarop niet meer staat dan de ReadMe's voor de programma's en een DVD met twee uur trainingsvideo's. Deze zijn ook te zien op adobeTV.
CS3 had zo'n tien schijven, maar daar waren er zo'n vier voor Ultra, wat niet bij CS4 in zit. Nog een aantal folders en een zwart-wit kaart voor OnLocation om focus en exposure in te stellen, vullen de box op.

De installatie kostte mij een uur. Daarbij kun je zelf aangeven wat er geïnstalleerd moet worden. Ik heb Version Cue en een aantal spraakherkenningstalen weggelaten. Premiere (en After Effects ook dacht ik) kunnen zoeken op de gesproken taal in de video. Nederlands zit er niet bij, en ik verwacht niets anders tegen te komen, maar ik heb de Engelse talen (US en GB) geïnstalleerd om uit te proberen.

Bij het eerste opstarten is de interface erg donker. Die kun je bij de voorkeuren gelukkig lichter zetten. Alle venster zijn veel strakker afgewerkt. Persoonlijk vind ik dat mooier, maar dat is vast een kwestie van smaak.

Het opstarten van Premiere verloopt als volgt: Eerst project kiezen of starten. Bij een nieuw project moet je gelijk kiezen tussen het capturen van HDV of DV materiaal. Dan pas de settings (HDV1080i, DV Pal etc) instellen, maar dit doe je nu per sequence (tijdlijn). Dus bij het toevoegen van een nieuwe sequence moet je weer opgeven wat de settings zijn voor deze. Volgens Ann is dit een special request, maar of dit voordelen gaat bieden of nadelen (veel klikwerk) weet ik (nog) niet. Verder nog niet mee geëxperimenteerd.

After Effects ziet er bij het opstarten redelijk hetzelfde uit. Standaard krijg je de tips. De eerste paar sneltoetsen die ik probeer zijn hetzelfde. Gelukkig maar.

Ook illustrator ziet er redelijk hetzelfde uit en photoshop eveneens. Wel zit er rechts boven een extra knop om de werkruimte snel aan te passen.

Het volgende geldt voor alle onderdelen. Als je op F1 drukt of kiest voor Help in het helpmenu, dan krijg je internettoegang tot een community help voor het desbetreffende programma. Vanaf daar kun je weer kiezen voor een webbased helpfile, of je vraag stellen of de helpfile opvragen in PDF.

Als er geen internet beschikbaar is, wordt de helpfile vanaf de harde schijf in je browser geladen. In feite krijg je dan hetzelfde als webbased help, maar dan zonder updates en commentaar.

De community help is leuk voor inspratie en creativiteit, maar om iets uit te vinden over het programma heb ik toch liever een directe helpfile.

15
Nieuws / Digitale TV
« Gepost op: 04/10/2008 om 19:55 »
 Een TV-uitzending over digitale TV. Voor wie er belangstelling voor heeft.

Pagina's: [1] 2 »

Pagina opgebouwd in 0.099 seconden met 26 queries.