Uwtrouwvideograaf.nl
44 gasten, 0 leden

Top posters

22897 Berichten
13296 Berichten
8674 Berichten
7536 Berichten
5795 Berichten
5218 Berichten
4884 Berichten
4406 Berichten
  • Totaal aantal leden: 13088
  • Nieuwste lid: ErnestineR
  • Totaal aantal berichten: 242337
  • Totaal aantal topics: 29577
  • Online vandaag: 39

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - GiBphoto

Pagina's: [1] 2 3 »
1
Adobe After Effects / The AE 2022
« Gepost op: 02/12/2021 om 09:18 »
Is er verschil met de vorige versie....




2
Zoals velen weten zijn er een aantal Sony Alpha camera's die een beperking hebben in de duur dat een video-opname kan duren (29:59min).
Dis is makkelijk te omzeilen daar deze beperking software matig is ingebouwd door Sony zelf.
Velen denken dat het is ingebouwd omdat de camera anders te warm wordt maar niets is minder waar dus. Deze maakt opnames van meer dan een uur zonder issues.

HOW TO DO THIS:



3
Te Koop Aangeboden / Apple iMac (ongebruikte)
« Gepost op: 15/09/2021 om 20:56 »
Te koop een iMac specs:

MacOS Big Sur 11.5.2
iMac (Retina 4K, 21.5inch)
CPU 3.1GHz Intel core I5
Mem 8Gb DDR3
Video Intel Iris Graphics 6200  1536Mb
HD opslag 1Tb SSD

Als nieuw (geen krasje te bespeuren) met keyboard en wireless mouse.


Doe een (serieus) bod...

4
Algemene vragen / PROBLEEM me DJI pocket 2
« Gepost op: 19/08/2021 om 22:49 »
Een vriend (collega) van me kocht onlangs en DJI (osmo) pocket 2 gimbal camera. Nadat hij zich geïnformeerd had op allerlei YT reviewers bleek dat het ideaal voor hem te zijn.
Doch nu we aan het testen zijn geslagen stuiten e toch op wat problemen met dat ding. Wat vooral storend is, is het stuiterige beeld, schokkende beeld zeg maar. En je koopt een gimbal om net dat niet te hebben natuurlijk.

Hier zie je een opname met dat ding
LET WEL: bekijk het in full screen om de fout te kunnen opmerken.


Het is opgenomen in 4K met 25FPS en auto belichting, dan zou je kunnen denken dat de sluitertijd te hoog is... Al kan ik deze niet terug vinden in de metadata welke je hieronder kan zien


Maar we hebben ook bij donker weer een opname gemaakt, waar je aan de onscherpte van het beeld al kan zien dat het zeker met een (te)lage sluitertijd is opgenomen.


W hebben ook handmatig sluitertijd ingesteld zelfs tot op 1/20 sec en des te lager de sluitertijd des te erger het euvel. Wat ons deed concluderen dat het waarschijnlijk niet met de sluitertijd te maken heeft.
het schokkerige effect is pas goed te zien op full screen view. En het lijkt of de gimbal gemaakt is met een steppe motor die veel te grote sprongen maakt, maar als we naar footage kijken van reviewers dan zien we dit verschijnsel niet dus.

Iemand die hier raad in kan geven?


6
Algemene vragen / dji MINI 2
« Gepost op: 24/07/2021 om 11:40 »
Toch een vraagje aan de dji MINI 2 gebruikers onder ons.
Een raar fenomeen,,,
Zelf maak ik gebruik van ND filters maar een vriend doet dat niet en hij kwam het volgende probleem tegen.



Zoals je kan zien is het beeld heel erg schokkerig (ook op de hoge resolutie is het niet anders), op zich te verklaren omdat de sluitertijd veel te hoog ligt toch...

MAAR in dezelfde omstandigheden (licht) gebruikte hij  de "circle" functie en daar was het schokkerige effect veel minder. Ik heb er geen antwoord voor daar de lichtomstandigheden gelijk waren, er moet dus ook teveel licht geweest zijn, en hij melde me dat bij elke functie (zoals rocket - circle - drone - enz) het beeld wel goed was en bij gewone vluchten niet.  Vluchten in dezelfde omstandigheden met een tijdverschil van 1 min er tussen BV...



Hij stelt niets manueel in (is geen videograaf nog fotograaf) hij wil dat ding pakken en vliegen, alles instellen is voor hem geen optie dus alles is in dezelfde omstandigheden en met dezelfde instellingen gefilmd...
 
Toch een raar fenomeen...  

7
Te Koop Aangeboden / Wacom
« Gepost op: 16/11/2020 om 12:53 »
Iemand interesse in een Wacom. Contiq  Pro 32”. met voet Flex Arm Cintiq Pro 24-32” Ack 62803 K, monitor arm zwart.
Zo goed als nieuwe in originele verpakking...

8
Adobe Premiere (Pro) (Elem) / WorkSpace
« Gepost op: 31/10/2020 om 17:56 »
Mooi dat premiere zelf een aantal workspaces heeft, maar waarom bestaat er de mogelijkheid om zelf eigen wokspaces aan te maken als dat toch niet behoorlijk werkt????

Ik wil mijn project venster links onderaan hebben en ik kan he daar ook wel plaatsen geen probleem tot nu.
Als ik dan een nieuwe workspace save met mijn eigen benaming (dus wel degelijk een nieuwe workspace aangemaakt) en nadat ik premiere weer opnieuw opstart staat dat project venster weer aan de verdomde rechter kant...

9
Algemene vragen / Drone piloten!!!!!
« Gepost op: 08/10/2020 om 01:46 »
Nu er op een andere topic het toch over drones ging wil ik de vraag stellen of iedere drone gebruiker zich al heeft laten registreren?
Per 31/12/2020 moet iedereen die met een drone vliegt zich laten registreren,,,
Enkel drones onder 250gr moeten dat niet doen als ze geen camera hebben, hebben ze wel en camera dan is het net hetzelfde als alle andere done piloten. Wel zijn er een aantal dingen soepeler geworden per 1/1/2021 dan gaat de Europese wetgeving van kracht, er mag dan ook gevlogen worden tot op 125m hoogte, e ner mag zelfs boven mensen gevlogen worden als je hoger vliegt dan 30m, je mag tot op 5m hoogte zakken als je zeer traag vliegt zelfs... Voor elke eigendom of (herkenbaar)persoon in beeld dien je een schriftelijke toelating te hebben.

Deze regels gelden dus ook over heel de EU dan.

Laat je tijdig registreren, bekijk ook de verschillende drone categorieën, zo weetje of jou drone ook zijn eigen registratie en nummer nodig heeft, voor bepaalde categorieën heb je ook geen aparte verzekering meer nodig voor je drone, zaaks om ht na te kijken dus, wel moet je dan je drone expliciet aangeven bij je familiale verzekering!
Het wordt dus een stuk eenvoudiger (in vergelijking met de Belgische wetgeving nu) maar dat betekend ook dat het veel makkelijker te controleren is door politie.    

10
VideoComputer Harde Waren / Nieuwe computer info geraagd
« Gepost op: 07/10/2020 om 10:12 »
Beste medeleden, ik ben zo stilaan op onderzoek naar een nieuwe computer voor mezelf.
Ik werk zowel met Pemiere als met After effects dus voor beiden moet het wat zijn uiteraard.
Premiere vraagt meer van de GPU en AE vraagt dan weer met van de CPU als ik eht goed begrepen heb?

Hier had ik aan gedacht om het nieuwe systeem mee samen te stellen:

CPU: i9-10900X 3.70GHz (sock-LGA2066)
MB: Gigabite x299 VD4 Pro
RAM: Crosair DDR4 3200MHz (2x16Gb)
Power: BeQuiet Dark Pro11 1200W
Case: BeQuiet DarkBase 900 Pro
Cooler: BeQuiet Dark-Rock 4
HD: WD-2Tb x4 (komen nog uit mijn huidige systeem)
HD: WD 4Tb x3 (komen nog uit mijn huidige systeem)
SSD 1Tb Samsung (vnand SSD 860 EVO) x2
SSD M2 500Mb (970EVO)

En dan de vraag of deze voldoende zal zijn de schermkaart: MSI G-Force GTX1060 (nvidea) 6Gb (komt uit mijn huidige systeem)

Wat is jullie idee hier over, wat zou je beter vervangen (ben geen kapitalist) voor de hobbyist.
Ik werk meestal af op 1920x1080 (nogsteeds) al heb ik wel al wat 4K opname apparaten die ik mee verwerk in de HD resultaten uiteraard.

Ik werk nu met een i7 K875 2.93GHz met 16Gb DDR3 geheugen en dat is ruim ONVOLDOENDE voor het verwerken van 1920x1080 video,,, met regelmaat valt mijn systeem uit (gewoon zwart scherm) al vermoed ik dat het eerder aan de voeding zal liggen en dat de MSI G-Force GTX1060 (nvidea) 6Gb niet voldoende stroom krijgt op dat moment???? Ik heb nu een 750w voeding zitten. Dat hij uitvalt met blauw scherm heb ik ook maar eerder uitzonderlijk.

Ik hoop hier van jullie toch wat feedback te krijgen,,, groetjes,,, and thanks.

11
Adobe After Effects / Mocha in AE
« Gepost op: 17/08/2020 om 16:44 »
Hallo beste mede video mates...
Is er hier iemand vertrouwd met Mocho v6.0.1 bij gebruik in AE?

Als ik Mocha opstart kan ik perfect een tracking doen en bij het nakijken in Mocha zelf wordt de tracking perfect uitgevoerd. Doch als ik die wil transfereren naar een NULL in AE dan krijg ik geen tracking data in AE.
Met andere woorden er gebeurd NIETS in AE.. .Je kan met versie 6.0.1 geen datatracking points meer copyeren in Mocha zelf deze zou automatisch dat in je clipboard zetten om zodoende in AE te gebruiken. Maar hier gaat het mis op de een of andere manier???
 
Er wordt helemaal geen data verwerkt blijkbaar????
Of doe ik dan toch nog wat verkeerd?

Hier het resultaat:   VIDEO KIJKEN  

12
Te Koop Aangeboden / DSLR gimbal
« Gepost op: 11/06/2020 om 09:03 »
Hier te bekijken:

   

13
Algemene vragen / Wireless monitoring
« Gepost op: 16/03/2020 om 07:41 »
De vraag is me gesteld of ze via een beamer de beelden van een camera life kunnen vertonen.
Ik heb zelf geen equipment om dit uit te voeren denk ik zo?
Er is geen budget voor dus ik ga er dan ook geen investering in maken om dit tie kunnen uitvoeren, maar misschien zie ik wel een eenvoudige oplossing over het hoofd?

Iemand ervaring met dit????

14
Nieuws / SONY de beste camera,,, OF....
« Gepost op: 22/02/2020 om 00:14 »
Ja Sony maakt camera's, TVs en zio meer maar dit is weer een nieuwe weg die ze willen inslaan...




15
Vegas / VEGAS versies
« Gepost op: 09/09/2019 om 05:01 »
Ik zie dat het forum steeds verouderd als we de topictitels bekijken?
Als deze opsomming vagas V15 of VROEGER,,,,
We zitten ondertussen aan Vegas versie 17, waar blijkbaar weer heel wat meer mogelijkheden mee aangeboden worden.

Hetzelfde zie k voor andere programma's (pinnacle BV), waarom niet gewoon et programma in de titel vernoemen, iemand met een vraag kan dan in de topictitel wel de versie vermelden toch....
Nu lijkt het of iemand die met Vegas versie 16 of 17 werkt hier niet welkom is met zijn vraag...

Pagina's: [1] 2 3 »

Pagina opgebouwd in 0.05 seconden met 25 queries.