Uwtrouwvideograaf.nl
44 gasten, 0 leden

Top posters

22897 Berichten
13296 Berichten
8674 Berichten
7536 Berichten
5795 Berichten
5218 Berichten
4884 Berichten
4406 Berichten
  • Totaal aantal leden: 13088
  • Nieuwste lid: ErnestineR
  • Totaal aantal berichten: 242337
  • Totaal aantal topics: 29577
  • Online vandaag: 39

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Rockel83

Pagina's: [1]
1
Algemene vragen / Timestamp verwijderen
« Gepost op: 26/04/2022 om 16:14 »
Hallo mede forum gebruikers!

Ik ben net terug van een onvergetelijke reis uit Zuid-Amerika. Ik heb hier uiteraard een hoop foto's gemaakt en ik heb ook aardig wat video materiaal gemaakt met mijn SJCAM M20 (een goedkoopere en kleine actioncam, maar met nog redelijke kwaliteit aan beeld vind ik zelf). Ik heb hier aardig wat mooie plekken en gebeurtenissen mee vast weten te leggen. Het enige nadeel is dat deze camera, door zijn compactheid, ook maar een klein weergave schermpje heeft.

Ik was er dan ook helemaal niet van op de hoogte dat op een gegeven moment de "timestamp functie" geactiveerd is geworden.

Nu ik echter weer thuis ben en mijn SD-kaarten geupload heb naar mijn laptop, zie ik echter pas dat op een hoop van de video's (3 van de 9 SD-kaarten) de hinderlijke timestamp aanwezig is in de linker benedenhoek. De timestamp op zich is al heel irritant en vervelend, ware het niet dat mijn camera op de een of andere manier datum en tijd reset bij een accuwissel en dat dus ook nog eens de totaal verkeerde datum en tijd weergegeven word.

Uiteindelijk wil ik de beste video's, of gedeeltes hiervan, wel gaan gebruiken voor een compilatie.

Maar ik vroeg mij af of iemand wellicht een handig, en goed programmaatje weet om dergelijke timestamps (snel) mee weg te krijgen. Ik gok dat het "croppen" van een video de enige effectieve methode zal zijn? Maar wellicht (hopelijk) zit ik er naast en bestaat er ook nog andere effectieve software met b.v. een soort van "magic brush"o.i.d. om een beetje in Photoshop termen te zitten (en neen, ik bedoel niet frame voor frame "oppoetsen" hahaha).

En wanneer "croppen" de enige snele maar ook effectieve manier blijkt te zijn. Bestaat er dan een programma of manier om de integriteit van de video zo min mogelijk aan te tasten?
Alle video's zijn nu b.v. opgenomen in 1080P/ 60FPS. En dit zou ik graag zo goed en kwalitatief mogelijk blijven behouden.

Pagina's: [1]

Pagina opgebouwd in 0.05 seconden met 29 queries.