Uwtrouwvideograaf.nl
29 gasten, 1 lid (1 verborgen)

Top posters

8674 Berichten
5795 Berichten
5218 Berichten
4901 Berichten
4406 Berichten
3669 Berichten
3257 Berichten
2552 Berichten
  • Totaal aantal leden: 13360
  • Nieuwste lid: Oma Lies
  • Totaal aantal berichten: 242923
  • Totaal aantal topics: 29686
  • Online vandaag: 23

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Vissertje

Pagina's: [1]
1
Vegas / Laatste nieuws over Vegas Video Software
« Gepost op: 06/12/2021 om 21:22 »
Hallo,
Graag wil ik als zeer tevreden gebruiker van Vegas videosoftware ook hier op dit vernieuwde forum wat vermelden over de laatste ontwikkelingen van dit programma.
Sinds Sony niet langer de ontwikkeling wilde voortzetten en heeft verkocht aan de Duitse firma Magix is er veel veranderd.
1. Het ontwikkelingsteam o.l.v. Gary Rebholz is ingekrompen en iedereen die min of meer overbodig was kon ander werk zoeken.
2. Vanaf versie 17 is het programma zoveel mogelijk vernieuwd voor zo ver dat mogelijk was  met de oudere gebruikte programcodes.
3. Besloten is om het instapmodel Vegas Movie Studio na versie 17 te beëindigen. Alle VMS versies boven nr. 17 zijn geen Vegas programma’s.
4. Versie Vegas Pro 19 is de laatste Pro versie  met een reeks van extra opties en vernieuwingen, maar de simpelste daarvan, de Edit versie is nog steeds een volledig Vegas video programma en dat programma heeft ontzettend veel mogelijkheden  voor alle soorten gebruikers.
Teveel om hier allemaal op te noemen, maar mochten er bepaalde vragen komen wil ik wel proberen die te beantwoorden.

Marten

2
Vegas / Waarschuwing
« Gepost op: 11/10/2021 om 17:11 »
Omdat sinds de verkoop van Sony betreffende de Vegas software aan Magix de ontwikkelaarsgroep drastisch moest inkrimpen, werd het te moeilijk 2 programma's te blijven onderhouden, vernieuwen en ontwikkelen.
Dientengevolge is besloten te stoppen met de Movie Studio programma's.
Versie 17 is daardoor de laatste Vegas Movie Studio versie geworden.
Wees gewaarschuwd dat versie 18 die nu her en der wordt aangeboden niet Vegas software is maar een nieuwere Magix versie met nr.18 en dat is een totaal verschillend programma als een Vegas versie.

3
Magix / Mijn volgende probeersel
« Gepost op: 15/02/2017 om 22:32 »
Bij mijn speurtocht naar een opvolger van Pinnacle Studio dat ik vroeger heb gebruikt werd ik o.a. gewezen op Magix Video deluxe.
Dus heb ik ook daar een proefversie van gedownload en na wat eerste korte verkenningen bevalt me dit programma omdat met een paar handgrepen ik de interface kan wijzigen naar wat ik ooit gewend en gewoon was.
Voor mij zijn eerste indrukken vaak belangrijk om er meer tijd aan te besteden en de 17 versie van deze software zal de eerste zijn waar ik wat dieper in wil duiken.
Het begon al met een veel vlottere install dan ik tot nu gewend was of ben tegengekomen, zelfs tijdens die installprocedure inclusief een actualisering wordt je aandacht vastgehouden met allerlei nieuws en mededelingenEn kon ik binnen 5 minuten de interface inspecteren.Een interface die na een paar simpele verschuivingen verbazend veel lijkt op de interface die ik van Pinnacle Studio gewend was.
Net of ik weer thuis kwam.
Clipjes werden soepel en vlot afgespeeld en een tekst of titeltje kon snel worden ingevoegd en beoordeeld.
Via een wizzard kan een exportformaat worden gekozen en mijn keuze gaf een goed resultaat dat ik op al mijn afspeelapparatuur kon afspelen.Toen ook nog het installatiebestand en daarmee schijfgebruik op  C:  alleszins meeviel was het voor mij duidelijk dat ik hier eens wat langer mee moet stoeien om eventueel als opvolger te kiezen. Dat het de marktleider is zou ik nog niet durven beweren maar hij telt wel!

4
Adobe Premiere ELEMENTS / Teleurstelling Elements
« Gepost op: 14/02/2017 om 22:45 »
Naar aanleiding van lovende woorden van een forumlid heb ik vandaag in mijn zoektocht naar een mogelijke vervanger voor Pinnacle Studio 20, Premiere Elements 15 eens aan de tand gevoeld.
Dat viel vies tegen.
Het downloaden van het bijna 2 GB grote trial bestand ging redelijk vlot maar het installeren duurde nog al lang zo leek het in het begin.

   
 
Toen ik na een paar minuten en een kop koffie weer ging kijken was het al aardig opgeschoten, maar ik moest nog even mijn ongeduld bedwingen.
 
   

Toen eindelijk de installatie klaar was kon ik het programma openen

 

Tsjaa waar te beginnen? Bij "Snel"? Proberen maar en ja ik kreeg een tijdlijn, maar vóór daar iets geplaatst kon worden moest dat eerst ge:importeerd worden wat ook veel tijd vroeg.
Toen ik eindelijk een geïmporteerde clip op die tijdlijn kon zetten om af te spelen ging dat zeer haperend, niet om aan te zien, en moest ik eerst kiezen voor prerenderen.
Toen dat klaar was kon ik eindelijk mijn 16 seconden video (AVCHD 50p) bekijken in het programma.Verder niks mee gedaan nog al was het verleidelijk om even op de knop fx rechts te drukken. Een clipje erbij zetten wel.
Toen kreeg ik het volgende scherm

 

Dan zinkt je de moed in de schoenen om nog iets verder te proberen, maar ik was wel nieuwsgierig waarmee mijn laptop met een i7 en 2 videokaarten het zo moeilijk had.
Eens kijken hoe groot het installatiebestand alleen al was

   

Het installatiebestand alleen al bijna 3 GB (met verder alleen Acrobat Reader van Adobe) en dan nog de rest in de map Program Data. Eens gekeken wat er dan wel niet allemaal geïnstalleerd stond en tot mijn verrassing waren er in totaal 3 programma's met 5 hulpprogramma's geïnstalleerd.
Gelukkig had ik een herstelpunt gemaakt en toen ik na een half uur herstellen weer naar mijn harde C:schijf keek, bleek die weer 16,5 GB meer ruimte te hebben.
Een totaal installatie van ruim 15 GB om slechts 1 keer een clipje in het programma te kunnen afspelen smaakt helaas niet naar meer van dat spul.
Dus blijf ik uitkijken naar iets beters.

5
Pinnacle Studio / Proefversie Pinnacle
« Gepost op: 12/02/2017 om 14:46 »
In het verleden heb ik Pinnacle Studio gebruikt voor het monteren van (vooral) familiefilmpjes.
In de loop van de jaren is het gebruik wat minder geworden omdat er van alles fout liep op m'n PC, de laatste versie die ik gebruikte was Studio 12 Ultimate.
Nu heb ik gelezen dat er nieuwere versies zijn die veel meer kunnen, vooral de laatste 20.
Om niet weer tegen allerlei problemen aan te lopen zou ik dat programma graag eens willen uitproberen, maar ik kan nergens iets vinden van een trial ofzo.
De meeste andere programma's hebben dat wel.
Kan hier iemand mij de weg wijzen?

Pagina's: [1]

Pagina opgebouwd in 0.084 seconden met 26 queries.