Uwtrouwvideograaf.nl
2 gasten, 0 leden

Top posters

22897 Berichten
13298 Berichten
8674 Berichten
7539 Berichten
5795 Berichten
5218 Berichten
4884 Berichten
4406 Berichten
  • Totaal aantal berichten: 242384
  • Totaal aantal topics: 29586
  • Online vandaag: 6

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Hobbyist

Pagina's: [1] 2 3 »
1
Apple Final Cut Pro / Re: Transities plaatsen
« Gepost op: 28/04/2022 om 17:29 »
Leuk om weer die oude namen terug te horen zoals Theo en Cor.
Is mij eerder nooit opgevallen dat ik de clips eerst moet trimmen alvorens de overgangen geplaatst konden worden. Dat trimmen vond ik dus altijd nodig.
Wat Animo schrijft klopt helemaal. Ik kreeg steeds de vraag of de overgang geplaatst moest worden.
In ieder geval allen bedankt voor de oplossing.

2
Apple Final Cut Pro / Transities plaatsen
« Gepost op: 23/04/2022 om 12:51 »
Inderdaad een zeer lange tijd weggeweest.
Ook het monteren met FCP heel lang niet gedaan, vandaar iets waar ik niet meer uit kom.
Normaliter sleep je een transitie tussen de clips waar je hem wil hebben, maar op de een of andere manier wil dit niet meer lukken. De transitie laat zich alleen aan het begin of aan het eind van de montage plaatsen en niet tussen 2 clips.
Een instelling die niet goed staat?
Wie heeft de oplossing.

3
Algemene vragen / Re: .mix extensie
« Gepost op: 09/08/2017 om 10:14 »
Ja,Vissertje, waarschijnlijk met Office 2000 te openen. Maar helaas ongeveer een jaar geleden alle oude programma,s van Windows waaronder de installatieschijffen Office 2000 , 2007 en 2010 weggemieterd. Heb er nu wel spijt van. Openen met Office 2013 lukt niet. Werk nu in hoofdzaak met de IMAC. Voor de fun een laptop met W10.
Er zijn wel op internet progjes te vinden die converteren, maar die werken weer niet onder W10.
Ben nog wel in het bezit van een laptop met XP er op. Als ik hem afstof werkt hij nog wel.
Als iemand mij kan helpen aan de  installatieschijf  van Office 2000 zou die zeer welkom zijn.

Groet,
Bertus

4
Algemene vragen / .mix extensie
« Gepost op: 08/08/2017 om 15:35 »
Ja,ik weet het. Dit is een videoforum.
Maar ik begrijp dat er ook een flink aantal fotografen onder zitten. Vandaar hier de volgende vraag.

Wie o wie kan mij vertellen hoe ik van een file met de .mix extensie kan converteren naar b.v. een .JPG extensie.

De .mix is op geen enkele manier te openen. Heb daarvoor heel internet afgezocht en ook op een aantal fotografen fora deze vraag gesteld. Tot nog toe zonder een bruikbare oplossing.

Misschien hier ??

Groet,
Bertus

5
Apple Final Cut Pro / Re: Geluid uitzetten en clips markeren.
« Gepost op: 11/07/2016 om 19:26 »
Yosemite OSX 10.10.5 met 8Gb geheugen.
De update naar El Capitan durf ik niet aan zolang ik met deze videomontage bezig ben. Bij de klantbeoordelingen vaker 1 ster dan 5 sterren.
En nee Ann, ik werk niet met een externe schijf. De oranje lijn was op een gegeven moment verdwenen. Nu gelukkig weer zichtbaar.
Omdat ik FCP pas gebruik, was ik bang dat ik zonder het te weten(willen) de lijn had uitgezet. Alhoewel ik niet zou kunnen bedenken waarom je dit überhaupt zou willen.

Op het ogenblik dus geen problemen.

Ieder weer bedankt voor het meedenken.
Gr. Bertus

6
Apple Final Cut Pro / Re: Geluid uitzetten en clips markeren.
« Gepost op: 10/07/2016 om 15:48 »
Tijdens het uitproberen van wel of geen geluid zoals bovenstaand beschreven verschijnen opeens rode balken onder de gebruikte clips ???????
Het wat,waarom en hoe is mij niet duidelijk.

Gr. Bertus

7
Apple Final Cut Pro / Re: Geluid uitzetten en clips markeren.
« Gepost op: 10/07/2016 om 13:20 »
Desert bedankt.

Blijft het probleem dat ik niet kan zien welke clips al op de tijdlijn zijn gezet.

Gr. Bertus

8
Apple Final Cut Pro / Geluid uitzetten en clips markeren.
« Gepost op: 08/07/2016 om 19:57 »
Hallo forumleden,

2 Vragen waar ik niet achter kan komen, maar volgens mij wel mogelijk moet zijn.

1 Als ik een clip op de tijdlijn plaats krijg ik geen indicatie dat hij gebruikt is.
( in Imovie een rode balk onder de clip)

2 zou graag al het geluid van de clips op de tijdlijn gelijktijdig uit willen zetten zodat alleen het muziekgeluidsspoor hoorbaar is.

Hoe doe ik dat ?

Groet,
Bertus

P.S.
En ja, ik werk weer in FCP X. Na een herinstallatie kreeg ik beeld en geluid weer prima binnen.

9
Desert, bedankt voor de uitleg.
Als ik een clip op de tijdlijn plaats en daarna bij inspector bij de Audio kijk, dan staan daar helemaal geen gegevens. Dus geen audio aanwezig helaas.

In eerder bericht gaf ik aan dat ik de clips uit de Finder ( Imovie) direct naar de events in FCP had gesleept. Inderdaad met geluid gelukt, maar de beelden waren vervolgens zo slecht op de pc dat ik een stukje op dvd heb gebrand om de kwaliteit  te kunnen beoordelen. Niet om aan te zien!!!
De uiteindelijke conclusie zal dus helaas zijn dat ik met Imovie verder moet.
Jammer,maar zoals eerder gezegd , brand is erger.

Gr. Bertus

10
Kon het niet goed hebben dat het mij niet gelukt was. Toch even doorgaan met proberen en gelukt.
In FCP een aparte event aangemaakt en vanuit Imovie de originele fragmenten naar de event gesleept.
En zie, beeld en geluid aanwezig.

Toch nog een vraag waar ik nieuwsgierig naar ben.
Als ik de fragmenten met een camera die wel ondersteund wordt door  FCP had ingeladen had ik dan wel de juiste CODEC gehad (met geluid ) of wordt die CODEC al op de band gezet tijdens de opname?

Gr.
Bertus

11
Helaas,helaas.

De beelden naar FCP kopiëren uit de IMOVIE bibliotheek is gedaan, maar het geluid wordt niet meegenomen.

In FCP heb ik bij de event een geel driehoekje staan als waarschuwing dat er iets niet in orde is.

Ga de video maar in IMOVIE verder monteren.

Ieder bedankt voor het meedenken.

Gr.
Bertus

12
Hallo Desert,
Bedankt voor deze info.

Naar aanleiding van Jan-Willem zijn bericht dat misschien de juiste CODEC niet aanwezig was, heb ik een Sony DCR-PC110 van stal gehaald met een oudere video opname. Werkte dus ook niet,zal dus ook niet ondersteund worden.

IMOVIE importeerde de clips goed. Ga de tip proberen. Lukt dat niet,dan zal ik mij er bij neer moeten leggen dat ik in IMOVIE verder moet.
Jammer,maar brand is erger.

Groet,
Bertus

13
Jan-Willem, ga het proberen.
Kom er op terug.

14
Heb FCP-X versie 10.2.1

15
Zou het niet weten,beelden komen van een Panasonic NV-GS330.
Net geprobeerd in IMOVIE en dan geen problemen.

Pagina's: [1] 2 3 »

Pagina opgebouwd in 0.087 seconden met 28 queries.