Uwtrouwvideograaf.nl
51 gasten, 0 leden

Top posters

8674 Berichten
5795 Berichten
5218 Berichten
4904 Berichten
4406 Berichten
3671 Berichten
3271 Berichten
2451 Berichten
  • Totaal aantal leden: 13366
  • Nieuwste lid: Aart1975
  • Totaal aantal berichten: 243062
  • Totaal aantal topics: 29707
  • Online vandaag: 55

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Marten

Pagina's: [1] 2 3 ... 90 »
1
Vegas / Vegas 21 is beschikbaar
« Gepost op: 14/08/2023 om 10:05 »
Sinds vandaag is de nieuwste versie van Vegas Creatieve Software beschikbaar voor gebruikers.
Er zijn veel vernieuwingen en verbeteringen van oude fouten, kortom het nieuwe uitgebreider team onder het bewind van Magix heeft er iets aantrekkelijks van gemaakt.
Bekijk het hier en probeer eventueel de trialversie voor 30 dagen:
https://www.vegascreativesoftware.com/nl/vegas-pro/

2
Vegas / Re: schokkend beeld minicamera
« Gepost op: 23/06/2022 om 12:04 »
- Vegas Pro 13 is een tamelijk oude versie zonder goede mogelijkheden voor modernere 4K bestanden. De laatste versie is 19 met veel goede en gemakkelijke rendertemplates.
- Omdat je bron 4K MP4 is zou ik nooit renderen naar een ingewikkeld XAVC bestand met long gop
Probeer eens naar een Mainconcept 4K AVC (aangepast) bestand te renderen volgens de bijlage

3
Vegas / Re: Windows Layout probleem
« Gepost op: 10/04/2022 om 16:54 »
Geen idee wat de oorzaak kan zijn bij een alweer oude Vegas installatie waarvan je volgens je gegevens ook nog niet de laatste build van hebt geïnstalleerd.
Mijn advies zou zijn om eerst die laatste buildnr. 527 te installeren en daarna het advies van Theo op het Nederlandse Vegasforum op te volgen om een nieuwe lay-out aan te maken. En houd die aub. zo simpel mogelijk.

4
Vegas / Re: Vegas Pro 18
« Gepost op: 05/09/2020 om 19:50 »
Citaat van: Buskees
...... en sowieso sla ik na het editen de .veg altijd op met een opeenvolgend nummer...

Daarnaast heb je al in eerdere versies de optie om  na een bepaalde tijd automatisch een backup te laten opslaan, wat ik soms heb te gebruiken omdat ik alleen na een complete sessie het project opsla met een volgnummer. Die optie gebruik ik met de volgende instellingen zodat ik hooguit minder dan 2 minuten knoeien kwijt kan zijn.

5
Vegas / Re: Vegas Pro 18
« Gepost op: 03/09/2020 om 11:44 »
In het begin had ik ook veel crashes en onregelmatigheden, maar die bleken te komen omdat ik altijd in een nieuwe versie een aantal aanpassingen deed, die in deze versie overbodig bleken.
Alles wordt automatisch aangepast aan jouw systeem.
Daarom heb ik die eerste installatie volledig gereset naar standaard en weg zijn vrijwel alle crashes en vreemde dingen.
Het programma geeft in de Help functie perfect aan of je de laatste of beste drivers voor je hardware gebruikt en die kun je zelfs via die functie downloaden en installeren.
Heel fijn vindt ik de standaard instelling voor de 8 bit full range, waardoor je zelf niet hoeft te rommelen in dat soort instellingen.

6
Vegas / Vegas Pro 18
« Gepost op: 01/09/2020 om 21:12 »
Zijn hier al gebruikers die de nieuwe versie van Vegas Pro 18 gebruiken of geprobeerd hebben?
Ben heel benieuwd naar de ervaringen met deze voor veel onderdelen vernieuwde programma waarvoor binnenkort de eerste update verschijnt.

7
Accessoires / Re: "gun" microfoon voor videocamera
« Gepost op: 02/07/2020 om 22:57 »
Simpel een klein stukje textiel bont over de mic opening plakken zodat de mic niet wordt afgeplakt doet voor mij wonderen op al m'n camera's wanneer ik geen externe mic gebruik.

8
Algemene vragen / Re: video exporteren 2,7 k
« Gepost op: 20/06/2020 om 19:46 »
Citaat van: andreterhorst
Ik ben in bezit van een go pro en film hiermee in 2.7 k en 60 fps.

Hangt af van type GOPro of dat AVC of HEVC bestanden zijn in een mp4 verpakking.
Hier in Nederland leven we in een PAL land en dan is het handiger niet in 60p (NTSC formaat) op te slaan maar in 50p
Citaat van: andreterhorst
....moet ik de video nu in dezelfde instellingen opslaan? Welk formaat is het beste? mpeg, mp4, mkv welke bitrate moet ik het zetten.

Mp4 is het beste formaat dat vrijwel overal afspeelt, maar als je een specifieke afspeler of doel wilt gebruiken, dienen die te bepalen wat de codec en verpakking moet zijn.
Citaat van: andreterhorst
...Moet ik opslaan in 1920 p of juist niet. Kortom het editen gaat goed alleen wil ik ook goede kwaliteit behouden na bewerken.

Hangt ook weer af van je afspeellocatie.

9
Magix / Re: Menu in Video de luxe 2019/2020
« Gepost op: 14/06/2020 om 17:01 »
Citaat van: Wiel2020
Betekent dat, dat ik dan moet overstappen op blu-ray, of is dat ook al achterhaald?
Moet je wel van uit gaan omdat de schijven niet meer geproduceerd worden en alleen de voorradige BR video's en -schijven nog verkocht worden. Wil je ook in de toekomst die bestanden nog gebruiken, maak ze in Mp4 in de hoogst mogelijke kwaliteit en verdeel ze indien nodig in afgesloten gedeeltes om te bekijken in een totaalmap. Alle moderne TV's hebben de mogelijkheid om USB discs en harde schijven aan te sluiten met hun locaties om te kiezen via het menu op de TV.

10
Al lang geleden dat ik het gebruikt heb, maar ik vond toen en nog steeds 1 bestand van een totale tape beter te archiveren voor misschien later, dan al die aparte scenes met extra's. Wanneer ik nu nog iets van zo'n oorspronkelijke tape wil gebruiken gewoon een kwestie de betreffende tape even op een tussenlocatie naar scenes omzetten met het progje en dan alleen de nodige scenes in een project gebruiken in hun eigen project/video map.
Kwestie van handige of omslachtige workflow denk ik.

11
Je hoeft je geen zorgen te maken over de scenes dat kun je later met het gratis appje van dvdate alsnog doen, zie hier: https://www.videohelp.com/software/DVdate

12
Algemene vragen / Re: Advies gevraagd.... hoe te filmen en monteren
« Gepost op: 07/06/2020 om 11:18 »
Ja sorry Jo ik bedoelde natuurlijk het gratis Movie Maker, blijkbaar was het al (te) laat voor mij en lette ik niet goed op.

13
Algemene vragen / Re: Advies gevraagd.... hoe te filmen en monteren
« Gepost op: 06/06/2020 om 23:49 »
Je hebt de meeste zaken wel goed gezien en daarom is een smartphone soms goed te gebruiken, voor zaken die niet met een echte camera kunnen of net niet aanwezig, actie camera kan ook goed gebruikt worden voor hetzelfde doel maar voor goed geluid gebruik je een goede uptodate camera evt. met externe microfoon. Voor het bewerken van dat al die typen bestanden tot een volwaardige te bekijken video doe je jezelf heel erg te kort met het gratis Movie Studio. Ga op zoek naar een goed bewerkingsprogramma waarvan meestal wel een probeerversie van beschikbaar is met bepaalde ( minimale) beperkingen.

14
Pinnacle Studio / Re: titels aanmaken pinnacle studio 23
« Gepost op: 28/05/2020 om 16:38 »
Citaat van: Jaap100
Heeft iemand een suggestie voor een goed werkend programma,dat gegarandeerd wel compleet werkt?

Vrijwel alle programma's hebben testversies voor een bepaalde tijd, uitgezonderd Pinnacle ( en dat zou mensen ook al aan het denken moeten zetten).
Meestal heb je met zo'n trial versie genoeg tijd om allerlei dingen uit te proberen zodat je meestal wel een prima indruk kunt krijgen.
Dus kijk en vergelijk wat je het beste ligt.

15
Pinnacle Studio / Re: Video bandjes digitaal maken
« Gepost op: 23/04/2020 om 13:56 »
Meer dan, zowel DV als HDV, maar ook VHS en SVHS banden.
Soms ligt het aan de camera waarin je afspeelt en soms aan de bandjes waarin je allerlei blokvorming op sommige plaatsen hebt. Nee ik ben blij dat ik vanaf 2010 alles heb gedigitaliseerd en opgeslagen op draagbare harde schijfjes van 2GB die ik overal kan inlpuggen en afspelen en de bandjes, banden en DVD's en Blurays de vuilnisemmer in konden.
Het enige minime kwaliteitsverschil zie ik of deert me niet want het verhaal is toch het belangrijkste???

Pagina's: [1] 2 3 ... 90 »

Pagina opgebouwd in 0.115 seconden met 28 queries.