Uwtrouwvideograaf.nl
83 gasten, 0 leden

Top posters

8674 Berichten
5795 Berichten
5218 Berichten
4898 Berichten
4406 Berichten
3668 Berichten
3238 Berichten
2490 Berichten
  • Totaal aantal leden: 13201
  • Nieuwste lid: Robstv
  • Totaal aantal berichten: 242670
  • Totaal aantal topics: 29652
  • Online vandaag: 130

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Amerstudio

Pagina's: [1] 2 3 ... 6 »
1
Grass Valley / Audiomixer activeren tijdens capture in Edius 9
« Gepost op: 11/01/2019 om 00:21 »
Bij het capturen van beeld in Edius Pro 9 (update 9.31) heb ik de Videoscope (BT 601) aan staan en de audio mixer (Peak meter).
Beeld wordt binnen gehaald via de fire wire met een Canopus ADVC 55 converter vanaf een externe bron, bijv. camera of recorder.

Beeld en geluid komen goed binnen en zijn daarna prima te bewerken.

Wat ik mis is dat de audio Mixer tijdens de capture laat zien of - en hoeveel - geluid er binnen komt. De vidoescope laat wel zien wat er binnen komt, de audiomixer niet.
Als ik later de clip op de tijdlijn zet, werkt de audiomixer wel.
 
Hoe kan ik de audiomixer actief maken tijdens capture van beeld?

2
Adobe Premiere (Pro) (Elem) / Re: Adobe errorcode 213:19
« Gepost op: 30/06/2016 om 22:19 »
Ha, de oplossing gevonden..!

Ga naar C:\\ProgramData\\Adobe\\SLStore\\Adobe01
rechtsklik naar eigenschappen
bij Beveiliging (Security) niet alleen de administrator alle rechten geven, ook alle gebruikers.

Toepassen, afsluiten, pc opnieuw starten en het werkt weer.

Jammer dat ik dat niet van de Adobe medewerk(st)er gehoord heb.
Blij dat het opgelost is. Iedereen dank voor het meedenken.

3
Adobe Premiere (Pro) (Elem) / Re: Adobe errorcode 213:19
« Gepost op: 30/06/2016 om 22:02 »
Maar als de software ge-deactiveerd is, dan moet ik toch in CS 5.5 kunnen komen om aan te klikken dat ik wil activeren?
Bij de her-installatie ben ik het niet tegen gekomen; ik heb mijn nummer - en die van de vorige versie - ingevoerd en ik kreeg direct het groene vinkje.
Ik kan mij herinneren dat na installatie het pakket geopend werd, waarna je eerst moest activeren.

4
Adobe Premiere (Pro) (Elem) / Re: Adobe errorcode 213:19
« Gepost op: 27/06/2016 om 23:40 »
@ Theo: inderdaad hoef je CS 5.5 niet te deactiveren. Dat hebben ze goed opgelost destijds.
@ Ger: Dank je wel, deze link had ik ook gevonden, maar die werkt niet. Is allemaal gebaseerd op oudere windows versies. De helpdesk van Adobe kwam hier ook mee aan.

@ Lenz: kun jij mij helpen?

Ik heb 5.5 en 6.0 beide twee keer geïnstalleerd staan op diverse pc's. De andere versie van 5.5 doet het gewoon en draait al een jaar op Windows 10.
Op het broertje van de pc doet die het opeens niet meer en zeggen ze bij Adobe, na 1,5 uur chatten, dat het oude software is en dat er geen ondersteuning meer voor is. Als dat zo is, had hij ook met die mededeling kunnen beginnen, toch?
Volgens mij probeerde die man mij te zeggen dat hij het gewoon niet wist. Waarom zou dan die tweede geïnstalleerde versie ook niet stoppen? ;-)

5
Adobe Premiere (Pro) (Elem) / Re: Adobe errorcode 213:19
« Gepost op: 27/06/2016 om 18:04 »
Bijna twee uur contact gehad met Adobe; eerst een kwartier aan de telefoon; nadat de Aziaat aan de andere kant van de wereld mijn naam en emailadres gespeld had gekregen stuurde hij mij een link naar een live chat om het probleem uit te leggen en op te lossen.
"Daar zijn zij voor" was de boodschap, "komt helemaal goed hoor".
Live chat opgezet en na bijna 5 kwartier kreeg ik de boodschap dat ik maar moest kijken of het via een forum opgelost kan worden, want hij wist het niet.
Het is een foutmelding van Adobe, probleem ontstaat in software van Adobe en zij kunnen het niet oplossen.
Wat slecht zeg..!
Als iemand mij kan helpen, is de dankbaarheid aan mijn kant.

6
Adobe Premiere (Pro) (Elem) / Re: Adobe errorcode 213:19
« Gepost op: 27/06/2016 om 16:18 »
Ann, dank je wel.
Zoiets wordt ook gemeld in de foutmelding.
Merkwaardig, pakket heb ik destijds gekocht, draait al jaren en opeens is er iets aan de hand met de licentie.

Laat tzt via het forum wel weten hoe Adobe dit opgelost heeft.

7
Adobe Premiere (Pro) (Elem) / Adobe errorcode 213:19
« Gepost op: 27/06/2016 om 15:02 »
Bij het opstarten van Premiere CS5.5 kreeg ik vandaag een errorcode 213:19.
De software opent niet, krijg alleen een foutmelding op mijn bureaublad.
Op internet gezocht naar een oplossing, iets gevonden, maar die werkt niet.
Opnieuw geïnstalleerd, maar na opnieuw opstarten nog steeds dezelfde foutmelding.
Weet iemand een oplossing?

8
Grass Valley / Re: Edius 8.1 - uitzetten automatic file splitter
« Gepost op: 08/05/2016 om 23:26 »
Er is inmiddels een goed Nederlandstalig boek uit over Edius 8: "Monteren met Edius 8" van Walter Meys.
Gekocht bij Macro Vision in Hillegom, dealer van Edius.
Goed boek met heldere uitleg. Heb het pas een week en ik heb er al veel tips in gevonden.

9
Algemene vragen / Re: NTSC video digitaliseren
« Gepost op: 08/05/2016 om 23:23 »
Ja, inderdaad, had je al eerder gezegd, alhoewel ik daarna met een mini DV Pal player in Edius 8 wél NTSC kon overzetten.
Dezelfde truc lukte niet met VHS.
Ik heb er al mee leren leven :-)
Dank voor je reactie.

10
Algemene vragen / Re: NTSC video digitaliseren
« Gepost op: 14/04/2016 om 21:37 »
Inmiddels vernomen dat NTSC naar PAL overzetten eigenlijk alleen maar goed lukt als je met een echte NTSC recorder (dus niet met een PAL recorder die ook NTSC kan afspelen) de output in een ADVC100 stopt en daar converteert naar PAL.
Die bakken zijn bijna nergens meer te vinden, dus ik begin te vermoeden dat er daarmee een einde is gekomen aan het overzetten van deze tapes naar Europees beeld. Tenzij ik nog ergens zo'n recorder vind die het écht nog goed doet.
Kan iemand deze ervaring bevestigen?

11
Algemene vragen / Re: NTSC video digitaliseren
« Gepost op: 07/04/2016 om 23:31 »
Re Tjalling:
Daar lijkt het wel op, want als ik de recorder rechtstreeks op een TV aansluit, krijg ik goed kleurbeeld. Maar als ik de dipswitch op PAL laat staan, gebeurt er niets, zowel niet in Premiere als in Edius; in beide NTSC systemen (keuze met dipswitch 2 voor 4.43 en 3.58) geen resultaat, behoudens erg slecht zwart/wit.

Re Dree:
De commercieel beveiligde tapes kun je met de Canopus / GrassValley ADVC 100 (en alleen dat type) met een slim trucje omzeilen.
Mijns inziens mag dit zelfs, want je hebt het origineel ooit betaald, alleen de apparatuur (videoplayers) die dit moeten weergeven overlijden uiteindelijk allemaal. Dus mag je m.i. wel een kopie voor eigen gebruik maken als bijv. mpeg of mov bestand.


Los van dit trucje: ik ben er nog steeds niet uit hoe ik NTSC video digitaal - in kleur - kan overzetten. De recorders zijn composiet aangesloten, ik krijg wel beeld, maar geen kleur.

Ik ga nog proberen om het uitgaand signaal van de Blaupunkt op te nemen op een mini DV recorder (Sony GV-D900). Als het beeld dan goed in kleur op DV tape staat, is het nog een kwestie van DV-tape scannen en omzetten naar mov of mpeg. Iemand daar ervaring mee?

12
Algemene vragen / NTSC video digitaliseren
« Gepost op: 06/04/2016 om 23:14 »
In ons werk krijgen wij regelmatig NTSC videotapes (VHS) die moeten worden gedigitaliseerd naar mpeg of mov.
De recorders die wij daarvoor hebben (Blaupunkt RTV 750 en Panasonic NV-S 35) kunnen NTSC goed afspelen, waarbij het beeld in kleur op een TV scherm komt.
Zetten wij daar een (Grass Valley) ADVC 100 of ADVC 55 tussen met de juiste settings (dipswitch 1 op NTSC) komt er zwart/wit beeld uit.
Dit gebeurt in zowel Premiere als in Edius. De GV dealer kan ons geen oplossing leveren.

Misschien kan het op een andere manier, zonder tussenkomst van een ADVC?

Weet iemand een oplossing?


13
Grass Valley / Re: Edius 8.1 - uitzetten automatic file splitter
« Gepost op: 11/01/2016 om 08:12 »
Edd, bedankt, het is gelukt.

14
Grass Valley / Edius 8.1 - uitzetten automatic file splitter
« Gepost op: 10/01/2016 om 14:11 »
Om te testen heb ik Edius 8 gedownload. Met Adobe Premiere wordt het helaas niet beter dan het al was, of je moet flink betalen.

Edius 8 is gewoon "bij" en de updates die nodig zijn komen er ook. Ben al flink aan het testen, maar ik kom nog niet overal uit.

Weet iemand hoe je in Edius 8.1 de "automatic file splitter" uit kunt zetten?
Bij een capture wordt elke scene apart opgeslagen. In een uur film dus een paar honderd clips, word ik niet blij van...

In de Edius handleiding kan ik het niet vinden. Wie kan mij helpen?

15
Grass Valley / Re: Ervaringen met Edius 8 Pro?
« Gepost op: 30/10/2015 om 12:51 »
Citaat van: Knarf
Citaat
Première CS 6 loopt ook tegen de lamp als je NTSC materiaal moet capturen: heeft het geen trek in. Jammer: ik heb er veel van staan voor verschillende klanten die het digitaal willen hebben.
Volgens mij heb jij niet juiste camera/recorder om te capturen. Wanneer dat wel zo is kun je zelfs met WMM (DVtype2?) capturen heb je Edius of CS6 niet voor nodig.


Player gisteren met Edius 8 getest en er komt met de goede software instellingen strak beeld uit, in kleur. De player zal niet de oorzaak zijn, verwacht ik.

Pagina's: [1] 2 3 ... 6 »

Pagina opgebouwd in 0.198 seconden met 28 queries.