Uwtrouwvideograaf.nl
9 gasten, 0 leden

Top posters

8674 Berichten
5795 Berichten
5218 Berichten
4898 Berichten
4406 Berichten
3668 Berichten
3238 Berichten
2490 Berichten
  • Totaal aantal leden: 13201
  • Nieuwste lid: Robstv
  • Totaal aantal berichten: 242671
  • Totaal aantal topics: 29652
  • Online vandaag: 114

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Myrthe

Pagina's: [1] 2 3 »
1
Grass Valley / Re: plaatsen van clip uit bin naar tijdlijn
« Gepost op: 27/08/2020 om 11:15 »
Vandaag, na veel omzwervingen, vooral door de bijgeleverde Edius werkgroep handleiding Pro 9 lijkt mijn probleem helemaal opgelost.
Uiteindelijk door ook het laatste advies, namelijk dat van Edd vandaag, na die omzwervingen pas goed te begrijpen.
Johan Cruijff: "Je gaat het pas zien als je het door hebt".
Mijn probleem was, dat ik, ondanks toch het hele proces van (oude)film op pc, naar bin, naar timeline goed doorlopen te hebben: ik op de timeline geen beelden kreeg, alleen een witte band.
Het verlossende advies van Ed was:
User setting -- application -- clib thumpnail --Box aantikken -- Drop down menuutje = all
Wat een opluchting! Edd, hartstikke bedankt.

2
Grass Valley / Re: plaatsen van clip uit bin naar tijdlijn
« Gepost op: 15/08/2020 om 10:33 »
Dank je Edd. Ik ga moedig voort, Myrthe

3
Grass Valley / Re: plaatsen van clip uit bin naar tijdlijn
« Gepost op: 08/08/2020 om 08:31 »
Het prijsverschil is enorm Edd. Ik betaalde ongeveer 200 Euro. Ik denk dat jij zo tegen het professionele aan zit en dat ik met 'minder' tevreden ben. Goed (niet te heet ...) weekend gewenst. Myrthe

4
Grass Valley / Re: plaatsen van clip uit bin naar tijdlijn
« Gepost op: 06/08/2020 om 11:05 »
Aha! Dat bedoelde je met "het Grass Valley forum". Dank je wel, ook voor het Nederlandse forum.
Ik heb al je drie reacties op mijn probleem, gekopieerd en in mijn aantekeningen geplakt. Aantekeningen op papier van mijn montagevorderingen en adviezen; liggen op mijn pc tafel naast me. Geheugensteun voor als ik er weer een paar dagen (voor muziek, vakantie e.d.) tussenuit heb gemoeten.
Ik zal zeker ook hier terugkomen, maar zoals gezegd kan het even duren, want met je adviezen kan ik nu een tijd voort.
Tot 'ziens',
Myrthe

5
Grass Valley / Re: plaatsen van clip uit bin naar tijdlijn
« Gepost op: 05/08/2020 om 11:03 »
Dank je wel Edd! Ik ben heel blij met je 'to the point' antwoord.
Daar ga ik mee aan de slag en ik kom terug met de resultaten. Dat kan wel even duren, omdat dit niet eens mijn eerste hobby is (dat is muziek maken, wat nu weer steeds meer tijd vergt). Maar ik werk nu, na 9 jaar dus, ook weer heel regelmatig met het Edius videoprogramma.

Ook heb je me gerustgesteld over mijn keuze van Edius 9 en over het nog steeds veelvuldig gebruik daarvan. Ik was indertijd ook erg tevreden over 3 nadat ik proefversies van ook andere programma's had geprobeerd.

Wanneer ik het algemene forum binnenkom, log ik eerst in en klik dan vervolgens op de forumlijst, om direct naar "Grassvalley" te gaan voor mijn vraag en reacties. Volgens mij zit ik nu ook in dat forum. Klopt dat niet?
Als ik een nieuwe vraag heb kijk ik ook steeds of mijn vraag er al bij zit.
Tot 'ziens', Myrthe

6
Grass Valley / Re: plaatsen van clip uit bin naar tijdlijn
« Gepost op: 04/08/2020 om 12:32 »
Dank je wel Edd. Ik probeer een zo mondig mogelijke patiënt te zijn tegenover "de dokter".

Ik heb de begin-jaren '60 film (MPEG 2) die ik wil bewerken van de computer met de Ediusverkenner van Bin in de Bin gehaald. Toen ik deze, na hem aangeklikt te hebben, met de "add to timeline"-knop op de Bin-menu balk, op de time line wilde zetten, bleek deze knop echter onzichtbaar gebleven en dus niet te gebruiken. In de bijgeleverde E-handleiding wordt een alternatief gegeven: drag & drop van bin naar tijdlijn. De film staat nu op de tijdlijn op de bovenste track: 2V. (De film is een zwart, wit film, zonder geluid). De genoemde track is ook de track die oplicht, als ik de film in de bin aanklik. En tegelijkertijd, inderdaad, kwam de film ook in de record monitor.

Echter: op de tijdlijn zijn geen beelden te zien alleen een brede witte streep met een blauwe lijn er omheen. Erboven een dunne oranje lijn. Dit is dus mijn probleem. Er is op de tijdlijn zo niets mee te beginnen.

In de menubalk boven de beide monitoren heb ik al verschillende keren de settings gecontroleerd. Bijvoorbeeld:
de projectsettings.
Presetslist.
Daar verschijnt:
"FHD" boven een rood blokje: HD 1920x1080 50i 16:9 10 bit 2ch.
En daaronder:
"current setting": Dan volgen de eigenschappen die kloppen met het MPEC 2 bestand verkregen met "media info".

Ik heb ook nog gekeken bij "properties" als ik de film in de bin met rechterkant muis aanklik.
Voor Color space staat daar BR.601 (625-line). In media info "YUV". Heb ik nagezocht: klopt met elkaar.
"Color range" blijft in de "properties" donker = geen keuze te maken. Leesbaar is wel dat er achter staat: "super white". Wat dat in mijn geval ook betekenen mag in verband met 'mijn' witte balk op de tijdlijn.

De Belgische handleiding shot 79 ken ik en ik ben het met je eens dat die super duidelijk is. En de enige handleiding in het Nederlands (sinds 'Kusters') voor zover ik weet.
Ik blijf überhaupt steeds bezig met zowel deze shot 79 studeren als de bijgeleverde Pro 9 Edius werkgroep handleiding lezen en herlezen.

Klopt mijn indruk, dat Edius 9 (nog) weinig gebruikers heeft?. Misschien had ik beter een eenvoudiger editie kunnen aanschaffen. 10 jaar geleden had ik nauwelijks moeite met Edius 3, die ik toen had. Gedurende twee jaar tientallen eigen gemaakte films gemonteerd, muziek eronder enzovoort.

Zover hoop ik, met vereende krachten, ook te komen met E9. Dus nogmaals dank,
Myrthe.

7
Grass Valley / Re: plaatsen van clip uit bin naar tijdlijn
« Gepost op: 02/08/2020 om 11:06 »
Ik heb in verband met mijn vraag die hier aan de orde is, mijn ervaring met Edius uit de doeken gedaan (9 jaar geleden met Edius 3 ook een tiental familiefilms gemonteerd). Ik heb uitgelegd, dat ik nu met  Edius 9, de inmiddels opgedoken jaren 60 en 70 oude familiefilms wilde monteren. Dit keer niet vanuit de eigen camera in het programma gebracht, maar met de E-verkenner in de Bin (MPEG bestand). Dit laatste is mij gelukt. Alleen het overbrengen naar de tijdlijn lukt niet.
Ook heb ik in dit verband duidelijk gemaakt welke handleidingen, primair de bijgeleverde handleiding, ik minutieus heb geraadpleegd.  
Mijn vragen heb ik steeds zo precies mogelijk geformuleerd en in het taalgebruik van de handleidingen.
Maar, inderdaad, ik kom niet verder deze keer met mijn vragen aan het forum. Maar ik ben een volhouder met inderdaad: heel veel geduld. Uiteindelijk kom ik er wel uit. Hoe dan ook: dank jullie wel voor júllie geduld. En ik blijf uiteraard heel open staan voor de antwoorden op mijn probleem die eventueel nog volgen. Ik besef dat er tijd en geduld voor nodig is om je in mijn ervaring met Edius 9 te verdiepen. Des te meer dank daarvoor.  
Myrthe

8
Grass Valley / Re: plaatsen van clip uit bin naar tijdlijn
« Gepost op: 01/08/2020 om 12:29 »
Dank je wel Cor V.
1. De projectsettings heb ik ingevuld met behulp van info media.
   De usersettings met behulp van de E 9 pro handleiding.Die heb ik nu wel weer aangeklikt. Daar krijg ik opeens dat ik 'voordat ik Behringer BCF 2000 ga gebruiken "p. 9", dan wel hoger of lager moet installeren. Toen ik "Back to default" aanklikte, kon ik dat verzoek cancelen. Heeft "p. 9" iets te maken met Edius 9?. Ik gebruik Pro 9 home edition.
2. Inmiddels dacht ik met een andere dan de E-handleiding (een Nederlands-Belgische): Shot79 ontdekt te hebben dat ik mijn film eerst in het linker gedeelte van de Bin: "de folder" zou moeten zetten. Het antwoord op mijn oorspronkelijke vraag hier, door Lenzz, dacht ik nu ook begrepen te hebben. Als ik die tussenstap zou doen, mijn film/ file onder "folder" openen met de Edius verkenner zou de "add to time line" in het binmenu misschien wel werken.
Maar wat blijkt: als ik de file in de folder wil openen en de Ediusverkenner krijg, zijn mijn video's daar niet te zien dus niet aan te klikken. Dit laatste was wel mogelijk met de Ediusverkenner in het rechtergedeelte van de bin.
Wat zou het fijn zijn als ik eens eindelijk kon beginnen met monteren van de film.
Bij voorbaat dank aan degene met het verlossende woord.

9
Grass Valley / Re: plaatsen van clip uit bin naar tijdlijn
« Gepost op: 01/08/2020 om 09:54 »
Wat bedoel je Lenzz?
De genoemde film staat als clip in de bin. Maar als ik die clib selecteer (na de verschillende stappen beschreven in mijn vraag), blijft het icoontje in het menu van de bin "add to timeline" 'onzichtbaar'/is niet aan te klicken.
Ben ik toch niet duidelijk genoeg misschien? Dank je wel,
Myrthe

10
Grass Valley / plaatsen van clip uit bin naar tijdlijn
« Gepost op: 31/07/2020 om 12:42 »
9 jaar geleden heb ik ook een paar jaar met Edius gewerkt. Kúnnen werken, mede dank zij dit forum.
Ik heb nu Edius pro 9 "home edition" en opnieuw elke te nemen stap de handleiding heel veel moeten raadplegen.
Het is me gelukt om een 'jaren '60' familiefilm, die overgezet is op MPEG 2 als clib in de bin te krijgen. De film wordt ook in beide monitoren, player en record getoond.

De clib heb ik verbonden met de track in de trackpatch.
Maar wanneer ik de clib vervolgens selecteer om op de tijdlijn te plaatsen, blijkt dat het icoontje "add to timeline" zwart blijft en niet aan te klicken is.

Als alternatieve manier heb ik "drag & drop" gekozen. Dan verschijnt op de tijdlijn wel de naam van de clib, de tijdlijn wordt ook gevuld, echter met een witte streep, dus blanco. Erboven een oranje lijn. Uit dit laatste zou blijken, dat alle nodige 'settings' zijn gedaan.

Kan en wil een van jullie mij helpen met wat er niet zou kunnen kloppen aan de verschillende stappen die ik genomen heb.
Dank je wel!

11
Algemene vragen / Re: programma binnenhalen van mpeg bestand
« Gepost op: 12/07/2020 om 09:46 »
Beste Cor en Berre,

Ja, nog meer geduld. Niet te snel willen beginnen met film bewerken.
Je denkt toch dat het aan jou ligt, dat je zo lang over de voorbereiding doet. De link naar YouTube heb ik toch overgenomen. Wie weet hoe geleerd ik nog word!
Hartelijk dank!
Myrthe

12
Algemene vragen / Re: programma binnenhalen van mpeg bestand
« Gepost op: 11/07/2020 om 08:52 »
Beste Cor V en WG,
Dank voor jullie geduld. Ik overweeg nu een andere vraag voor "de Edius experts" (Cor). Dan krijgt mijn bericht ook een andere titel dan deze.
Die vraag gaat veel meer in de richting van: hoe kan ik de eenmaal ingegeven hoogte en breedte pixels (in de "project presets" dus) veranderen. Wanneer ik n.l. op "nieuw project" klik aan het begin, komt niet opnieuw het instelvenstertje voor ook nieuwe "Project presets". Maar krijg ik weer het venster "Project preset" met de verkeerd ingegeven presets en rechts de "beschrijving" daarvan. Ook in dit venster is geen mogelijkheid voor correctie.
Ook You Tube (WG) lijkt deze mogelijkheid van 'preset correctie' over te slaan. Ik ga wel ook nog eens goed kijken bij www.shot79.be/edius

Bovenstaande was mijn 'generale repetitie' voor de straks te stellen vraag aan de "experts".
Ik ga met evenveel geduld (hoop ik!) verder zoeken, als jullie met mij hebben,
Myrthe

13
Algemene vragen / Re: programma binnenhalen van mpeg bestand
« Gepost op: 10/07/2020 om 14:12 »
Ja, WG, dat lukt allemaal wel. Dank je wel. Ik kan de film zien met VLC media player op mijn computer.
Mijn probleem is, dat ik hem niet ingebracht krijg in mijn Edius programma voor videobewerking Edius Pro 9 Home Editon.
Maar misschien moet ik deze vraag stellen op een andere plek in dit forum: het Grass Valley forum. Dat ik zo lang aan het zoeken en vragen ben zal mijn eigen fout zijn.
Groet en dank, Myrthe

14
Algemene vragen / Re: programma binnenhalen van mpeg bestand
« Gepost op: 09/07/2020 om 14:07 »
Desert, dank voor je antwoord.
Hoe kan ik mijn ingave in Edius corrigeren? Dat was mijn tweede vraag.
Ik probeerde dat te doen door het gestarte project te wissen in het video bestand op de harde schijf van mijn computer. want ik zag anders geen mogelijkheid.
Terug in het Ediusprogramma bleek ik toch niet met een schone lei te kunnen beginnen en in het programma corrigeren gaat ook niet.
Kan iemand mij helpen?
Myrthe

15
Algemene vragen / Re: programma binnenhalen van mpeg bestand
« Gepost op: 07/07/2020 om 11:19 »
Ik heb nu online mijn MPEG filmbestand door medio info laten screenen (met dank aan Cor):
Daar komen de onderstaande, volgens mij relevante (ruim genomen, audio weggelaten), gegevens uit.
Daarna wilde ik in mijn Edius (Pro 9 home edition) met een schone lei dit project weer gaan beginnen.
Daartoe heb ik eerst op de betreffende harde schijf van mijn pc het eerdere project met de kennelijk verkeerd ingevoerde gegevens gewist.
Echter na het opstarten van Edius daarna, bleek dit eerste project er nog in te staan. En binnen het project lijk je niet opnieuw te kunnen beginnen (oude gegevens wissen).
Ik heb twee vragen:
1.   Waardoor is dit MPEG bestand van mij niet in te laden. (Ik krijg de boodschap: formaat klopt niet. Als je dus de eigenschappen van het bestand volgens media info. vergelijkt met de gegevens die ik eerder in Edius heb ingevoerd. Beide hieronder.
2.   Hoe kan ik met een schone lei in Edius het gecorrigeerde project opstarten.
Bij voorbaat erg bedankt voor wat de oplossing zou kunnen zijn!
Myrthe

MEDIAINFO
Algemeen:
Overall bit rate mode: variable
Overall bit rate: 5131 kb/s
Video:
Format version: 2
Format settings, GOP: M = 3, N=15
Bit rate mode: vaiable
Bit rate: 4 645 kb/s
Maximum bit rate: 6000 kb/s
Breedte 720 pixels, hoogte 576 pixels
Display aspect ratio: 4:3
Standard: PAL
Colors pace: YUV
Chroma subsampling 4: 2: 0
Bit depth 8 bits
Scan type Interlaced
Scan order Top field First
Compresson mode: Lossy
Bits/ (pixel*frame): 01:28:48:14
GOP, open/lose: open
GOP, open/closed of first frame: closed
Stream size: 1,07


EDIUS
FHD
HD 1920 x 180 50i 16:9 10 bit 2 ch

Video
  Frame Size : 1920 x 1080
  Frame Rate : 25,00
  Aspect Ratio : 1,0000
  Field order : Upper Field
  Video Channels : YCbCr + Alpha
  Bit Depth : 10Bit
  Color Space : BT.709
  Stereoscopic Editing : Disable

Audio
  Sampling Rate : 48000Hz
  Bit Depth : 24 Bit      In mediainfo wordt geen bit depth voor audio genoemd.
  Channel : 2
Setup
  Render format
    Grass Valley HQX AVI
  TC preset : 00:00:00:00
  TC mode :
  Total length : --:--:--:--
  Over Scan Size : 3 %
  Audio Reference Level : -20,0 dB
  Resampling method
    Area Average (Fast & Sharp)
  HDR/SDR gain : 6,15 dB
  Tone mapping : Soft Clip
Track
  V : 1  VA : 1
  T : 1  A : 4

Pagina's: [1] 2 3 »

Pagina opgebouwd in 0.109 seconden met 28 queries.