Uwtrouwvideograaf.nl

Top posters

22897 Berichten
8674 Berichten
7552 Berichten
5795 Berichten
5218 Berichten
4895 Berichten
4406 Berichten
3668 Berichten
  • Totaal aantal berichten: 242543
  • Totaal aantal topics: 29615
  • Online vandaag: 46

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Ronald71

Pagina's: [1] 2 3 ... 7 »
1
Te Koop Gevraagd / Re: Pinnacle Studio Ultimate te koop gevraagd
« Gepost op: 04/04/2020 om 09:28 »
Ik heb Pinnacle Studio 21 ultimate liggen. In zijn doosje.

2
Te Koop Gevraagd / Re: Pinnacle Studio Ultimate te koop gevraagd
« Gepost op: 03/04/2020 om 22:19 »
Ik, misschien. Ik zal morgen even kijken welke versie ik ook alweer heb liggen.

3
Adobe Premiere ELEMENTS / Re: Sony 1000
« Gepost op: 17/03/2020 om 07:12 »
Ik weet niet of het overzetten van tape naar pc nog werkt onder Windows 10, maar het valt te proberen;

http://paul.glagla.free.fr/cassettedv_en.htm

Het programmaatje start bij mij (win10) nog wel op en is te gebruiken om de gemaakte archieven met thumbnails te bekijken :-)

4
Tipje: verlies niet te veel tijd met die software. Voor je het weet ben je alleen maar bezig met het leren kennen van dat nieuwe programma dat echt veel beter is volgens de reviews. Maak een doordachte keuze en laat het daarbij. Leer het programma kennen en haal er uit wat er in zit (wat meestal dik in orde is met moderne software).
Ik heb indrukwekkende dingen gezien die gemaakt zijn met het gratis MS Movie Maker (al zou dat niet mijn keuze zijn). Gewoon omdat ze het programma van haver tot gort kenden en om konden gaan met de nukken die erin zaten. Door gewoon de doen met wat ze hebben konden ze al hun energie in hun creativiteit stoppen.

5
Adobe Premiere (Pro) (Elem) / Re: Betonnen muur wegwerken...
« Gepost op: 16/04/2019 om 21:12 »
Wauw!

6
Algemene vragen / Re: Digital 8 naar nieuwe iMac, zo dus!
« Gepost op: 07/04/2019 om 16:09 »
Kijk! Dat lijkt mij nuttige info voor anderen!

7
Adobe Premiere (Pro) (Elem) / Re: Betonnen muur wegwerken...
« Gepost op: 07/04/2019 om 16:06 »
Betonnen achterwand? Dat lijkt mij ook spannend voor de geluidstechnici.

8
Algemene vragen / Re: Digital 8 naar nieuwe iMac, hoe dan?
« Gepost op: 01/04/2019 om 20:19 »
Je zou met de leverancier van de adapters overeen kunnen komen dat je de spullen teruglevert als het niet werkt? Veel online leveranciers hebben daar een regeling voor.

En, als het wel werkt, kan je het, na gebruik, op Marktplaats ofzo doorverkopen. Met als voordeel dat de koper jouw gebruikervaring weet.

Je zou zelfs op de rommelmarkt een gokje kunnen wagen met een oude pc (het is weer bijna zo ver, toch?).
Iets meer zekerheid zou een 2e hands winkel bieden. Er zijn winkels die van alles en nog wat 2e hands verkopen. Daar staan vaak complete PC's voor, wat?, 100 Euro ofzo? Hij hoeft het maar even te doen. En een firewire poort voor je camera en een USB aansluiting voor een externe harddisk is voldoende. Veel oude Windows XP syastemen hebben de juiste hardware. Firewire was vrij standaard toen.

9
Algemene vragen / Re: probleem met lange opname
« Gepost op: 22/02/2019 om 14:41 »
Zoals eerder beloofd: overzetten van lange opnames van Sony camera naar computer met behulp van PlayMemories blijkt de oplossing te zijn :-)

Ook bij de nieuwste versie van Premiere Pro blijven beeld en geluid nu netjes synchroon lopen (we hebben tot 1,5uur getest bij een opname van iets van 2,5uur).

Dus, als iemand tegen dit probleem aanloopt weet je waar je het kan zoeken.

Ro.

10
Pinnacle Studio / Re: iets omcirkelen om iets aan te wijzen
« Gepost op: 23/12/2018 om 15:56 »
Je kan ook MS Paint en MS Office gebruiken voor een plaatje met een doorzichtige achtergrond.

1) Start Paint, teken een cirkeltje, of ovaaltje (standaard optie in de menubalk). Stel de vulkleur in op wit en maak de lijndikte en lijnkleur naar je zin.
2) Sla het bestandje op als PNG bestandje. Bijvoorbeeld "Ovaaltje.png."
3) Start MS PowerPoint en open een nieuwe presentatie.
Sleep ovaaltje.png vanuit verkenner naar die nieuwe presentatie.
4) Klik het ovaaltje aan (zodat het gemarkeerd is).
5) Ga in de menubalk (het lint bovenaan) naar Opmaak>Kleur en kies voor Doorzichtige kleur instellen. Klik met je muis op het witte centrum van het ovaaltje. De witte achtergrond zou nu doorzichtig moeten worden.
6) Klik nu met je rechter muisknop op het ovaaltje en kies voor "opslaan als afbeelding". Sla de afbeelding op als PNG bestandje (dat is belangrijk). Bijvoorbeeld "MarkeerOvaaltje.png".

Nu heb je een doorzichtig ovaaltje dat je kan gebruiken in je video-pakket.


Ik gebruik dit soms ook als ik een witte achtergrond van, bijvoorbeeld, een bedrijfslogo-bestandje doorzichtig wil maken. Dan kan ik het logo, net als op TV, in een hoek van een filmpje zetten. Afhankelijk van het plaatje en het filmmateriaal kan dit een leuk effect geven.

11
Adobe Premiere (Pro) (Elem) / Re: ADOBE CS3
« Gepost op: 03/12/2018 om 19:46 »
Nog een tip die ik zelf ook pas sinds een paar dagen op waarde schat (bedankt forumleden). Het is een goed idee om de gratis software van Sony te gebruiken bij het overzetten van camera naar computer (PlayMemories).
Het is een te lang verhaal, maar deze software kan mogelijke problemen voorkomen met niet-synchroon lopen van beeld en geluid bij lange opnames.

12
Algemene vragen / Re: probleem met lange opname
« Gepost op: 01/12/2018 om 22:56 »
Citaat van: VideJo
Ik gebruik Play Memories Home al jaren. Niet omdat ik er na problemen toe ben gekomen, maar omdat ik dat gelijk na aankoop van de camera heb geïnstalleerd en nooit problemen heb gehad als hier aangegeven. En daarom heb ik mij ook niet geroepen kunnen voelen om hier te reageren met een remedie.


Ik heb playmemories ook wel even gebruikt toen ik mijn camera kocht. Ik vond het toen erg traag. Zeker als je veel shots op je camera had staan duurde het veel te lang voordat de index met thumbnails was opgebouwd. Dat was de belangrijkste reden voor mij om het te deinstalleren.
Het trage is nog steeds niet opgelost, maar het mogelijk oplossen van het losse bestandenprobleem wint op dit moment.

Zonder enig waardeoordeel te willen geven: de OOS problemen met de moderne versie van Premiere traden zowel op een Apple als op een Windows systeem op.

13
Algemene vragen / Re: probleem met lange opname
« Gepost op: 01/12/2018 om 09:42 »
Testing :-)

Importeren in Premiere, rechtstreeks vanuit de camera, lost inderdaad niets op. Mijn camera wordt inderdaad gewoon als externe schijf beschouwd en in Premiere verschijnen, net als eerst, gewoon meerdere bestanden.

Installeren van PlayMemories (had ik eerder afgedaan als harddiskvervuiling) ziet er veelbelovend uit! De lange opname, die in Verkenner opgesplitst is in meerdere stukken, herkent PlayMemories gewoon als 1 opname! En na importeren met deze software naar mijn harde schijf eindig ik met 1 groot bestand van 13GB in m2ts formaat (dat is de Sony versie van AVCHD).

Nu eens kijken of een nieuwere versie van Premiere hiermee raad weet (maar daarvoor heb ik de hulp van een vriendin nodig, dus dat duurt even)

Wordt vervolgd.

Ro.

14
Algemene vragen / Re: probleem met lange opname
« Gepost op: 26/11/2018 om 21:01 »
He! Dat kan wel eens interessant zijn!
Als ik het goed begrijp is er een verschil tussen:
A) met Verkenner kopiëren van camera naar computer en daarna binnen halen in Première
B) direct vanuit de camera binnen halen in Première
Dat moet ik eens onderzoeken.
Ik volg vaak werkwijze A en dat heeft 2 nadelen bij lange opnames, waarbij ook mijn camera (Sony) het beeldmateriaal in stukken knipt:
1) het geluid is voor een paar frames onderbroken bij iedere overgang naar een volgend bestand (nauwelijks merkbaar, totdat je meerdere camera's synchroon wil leggen)
2) nieuwere versies van Premiere lijken zich te verslikken in die opgeknipte opnames (beeld en geluid niet synchroon)
Ik ben benieuwd.
Ro.

15
Algemene vragen / Re: probleem met lange opname
« Gepost op: 15/11/2018 om 20:39 »
Hallo, ik weet helaas geen oplossing, maar ik had een tijdje terug wel een soortgelijk probleem. Niet-synchroon lopen van beeld en geluid met AVCHD beeldmateriaal in een moderne versie van Premiere (bij Premiere 5.5 en met weergeven met VLC enzovoort geen problemen. Met Premiere 2018 wel). Van wat voor camera komt uw beeldmateriaal? Sony?

Pagina's: [1] 2 3 ... 7 »

Pagina opgebouwd in 0.077 seconden met 28 queries.