Videomontageforum

Video Hardware => DSLR-camera & accessoires. => Topic gestart door: HendrikJD op 16/04/2010 om 16:20

Titel: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 16/04/2010 om 16:20
Mijn nieuwe aanwinst.
Omdat ik met regelmaat mijn fototoestel (EOS 450D) mee neem en dan bedenk: "Barst, had ik nu maar een filmmogelijkheid" heb ik de knoop doorgehakt en vandaag de 550D gekocht. Niet met de kitlens maar met een 24-105 IS UMS prof. lens aangeschaft.
Daarbij een SDHC kaart van Sandisk gekocht. Ik vraag me echter af wat de minimum eis van SD kaart is want een 16GB kost maar liefst 109 euro.
Iemand enig idee welk type kaart voor video geschikt is?

Oh ja, en zo ziet dat eruit:
  (http://www.cameraland.nl/components/com_virtuemart/shop_image/product/large/cr0446.jpg)    (http://www.shikake.nl/wp-content/uploads/2010/02/Canon-EOS-550D-met-lens.jpg)  
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: kan op 16/04/2010 om 16:32
Als eerste gefeliciteerd met de nieuwe aanwinst.

Ben zeer benieuwd hoe de 550d bevalt.
Had op de forum gelezen dat de SDHC class 10 16gb Transcend 42e ! Goed werkt andere merken schijnen wel eens te stoppen of... Met de TZ10 werkt het goed en zonder problemen. 16gb lijkt veel maar is slecht 1 uur video.

Als je in de buurt bent mag je de SD kaart proberen.

Als je opnamen hebt gemaakt ben ik HEEL benieuwd. ;)Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 16/04/2010 om 16:43
Dank. Hij staat aan het netwerk te lurken. Eerst maar eens de batterij opladen.
Batterijgrip is er één voor de verlanglijst.
Als fotocamera ongetwijfeld uitstekend omdat de 450 dat al deed maar nu als videocamera: da's afwachten. Ik zal, zodra ik heb geschoten, wat uploaden. Maar dat zal ws. nog wel even duren. Eerst maar eens de camera bestuderen.
Die lens is trouwens echt een topper. Kostte meer dan de hele body zelf maar je ziet het wel terug in de opnames. Mijn zus heeft een identieke lens. Vergeleken met die ik op de 450D heb is dat een verschil van dag en nacht.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Adobefan op 16/04/2010 om 17:12
ik ben zeer benieuwd, net als andere forumgebruikers vermoed ik, naar datgene wat je gaat uploaden. Heb je er ook gelijk accessoires bij gekocht zoals een Rig en een externe audio HD?
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: ger jansen op 16/04/2010 om 17:25
Prachtig toestel Hendrik, veel plezier ermee.
Je hebt een goede kwaliteitskeuze gedaan met die lens.
Laat je op tijd eens wat resultaten zien?!!

Ger
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Knarf op 16/04/2010 om 17:34
Nou gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst.
Voor video zou ik een snelle kaart nemen Sandisk Extreme bv.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 16/04/2010 om 19:08
@Adobefan: nou, de uitgave was met UV lens en Extreme Class 10 SDHC kaart meer dan ik in eerste instantie had gecalculeerd. Dus eerst maar even zonder RIG maar die komt nog wel. Overigens kan ik er gewoon de Rodemic op zetten. Heeft gewoon aansluiting voor externe mic. Ziet er wel vreemd uit met zo'n toeter erop.

@Ger: Ja. Ik zal zsm eens wat uploaden maar wil eerst de camera even doorworstelen. Kan in 24P, 25P en 30P mode werken en in 1080 en 720 dus voordat ik dat allemaal onder de knie heb. Maar ik zal woord houden. En die lens is echt een topper inderdaad. Al even op de 450 uitgeprobeerd. Toppie!

@Ann: Inderdaad Sandisk Extreme maar ik vroeg me af of het per se class 10 moest zijn. Deze kaarten kosten nog steeds de hoofdprijs namelijk. En als ik met iets minder toe kan dan zou dat welkom zijn.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Tante Ka op 16/04/2010 om 19:57
Vereisten aan de geheugenkaart verwacht ik in de handleiding. Zeker een dik geval :grin:. In ieder geval gefeliciteerd.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Buskees op 16/04/2010 om 20:27
Dag Henkje, ik was natuurlijk al op de hoogte, en wil je ook feliciteren met dit hoogstandje!! Zeker de lens  (maar ook het toestel) is de moeite waard. Je bent wel van je geloof gevallen he? Nu wordt het toch nog AVCHD, hahaha... Ben trouwens benieuwd of je alle fotofuncties ook met filmen kan gebruiken, zoals zoomen en werking van de stabilizer. Ik wist niet eens dat jij een Rode-mic hebt.... Inleveren dat ding!!  :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

V.w.b. de kaartjes mijn eigen ervaring tot nu toe: Ik heb "hakkietakkie" kaartjes van 4Gb, class 4 en ook een SanDisc kaartje van 8 Gb class 8, en merk geen verschil!! En ik film in de hoogste resolutie! De class 4 kaartjes blijken dus snel genoeg voor mijn SD700, maar misschien is de manier van bufferen en processen wel belangrijk voor de dataverwerking, dus hoe dat bij een Canon EOS 550 uitpakt, zou ik niet durven zeggen. Misschien is de grootte van opslagcapaciteit van een kaartje ook van belang voor de snelheid van schrijven, maar dat is een gok, geen weet! Maar ik heb wel het gevoel dat de commercie je graag die hoofdprijs wil laten betalen!!! Ik zou zeggen: gewoon proberen maar!!!

In elk geval zou ik zoiets ook wel gewild hebben, al was het alleen maar vanwege het kleine pestschermpje op mijn EOS350 die overigens verder uitstekende foto's maakt. Maar ik heb al een andere keuze gedaan, en ben daar ook heel blij mee!!! 't Zal mij benieuwen of we er in de toekomst ook combi-montages mee kunnen maken!!!

edit: In de manual van mijn SD700 staat dat voor video kaartjes van class4 en hoger gebruikt kunnen worden!!
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 17/04/2010 om 00:32
Citaat van: Tante Ka
Vereisten aan de geheugenkaart verwacht ik in de handleiding. Zeker een dik geval :grin:. In ieder geval gefeliciteerd.
Inderdaad Koert. Het stond in de handleiding. Alleen niet op de plek waar je het zou verwachten. Ik zocht bij de specs maar nee. Daar stond het niet. Het stond bij de storingen: minimaal Class 6. Dus mijn Class 10 is zonde geweest (denk ik)  Want voor een beetje geld meer had ik ipv 8 GB waarschijnlijk ook 32 GB. Maar goed.
Ben weer wat wijzer geworden.
Eerlijk gezegd snap ik niet dat men nu nog voor een 7D zou kiezen. De 7D wordt erg warm bij videoopnames. Dit is opgelost bij de 550D. Het enige echte verschil zit em in de behuizing. De 7D heeft een lichtmetalen behuizing, de 550D een kunststof. Op een detail na dezelfde opties. Alleen een heel stukje goedkoper.

Toch een minpuntje: er kan maximaal 30 minuten aan een stuk door gefilmd worden. Dan stopt ie. Da's vreemd want ik zou een volgend kerstconcert toch eens met deze camera willen doen. Geweldig bij lowlight en de 24P modus. En zo'n concert is 2 x een uurtje.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Adobefan op 17/04/2010 om 01:33
Citaat van: HendrikJD

Toch een minpuntje: er kan maximaal 30 minuten aan een stuk door gefilmd worden. Dan stopt ie. Da's vreemd want ik zou een volgend kerstconcert toch eens met deze camera willen doen.


Dit is niet vreemd maar door Canon bewust erin geprogrammeerd anders wordt de fotocamera een filmcamera en valt deze volgens de "wet" niet meer onder de fotografie, maar er schijnt een crack te worden uitgebracht dat er toch onbeperkt kan worden gefilmt totdat je kaartje vol is. Nadeel is wel dat als er iets mee gebeurt er geen garantie meer wordt gegeven.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 17/04/2010 om 08:50
Zo had ik het zelf nog niet bekeken. Wel vreemd overigens want mijn VX2100 en TRV60 kunnen ook gewoon foto's vastleggen.
Vooralsnog kan ik wel een tijdje leven hiermee. Een crack laat ik dan nog wel even zitten totdat mijn garantie voorbij is. (2 jaar)
Overigens is Canon daar wel goed in. Mijn 450D kocht ik bij een dozenschuiver vanwege de enorme aanbieding 1 1/2 jaar geleden. Er werd duidelijk overal groot vermeld dat het om 1 jaar garantie ging maar toen ik Canon Nederland een vraag stelde over de werking van de camera werd keurig vermeld dat de garantie 2 jaar bedroeg en dat als hun antwoord geen oplossing bood, ik de camera nog ruimschoots binnen de garantietermijn kon laten onderzoeken en repareren.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: ger jansen op 17/04/2010 om 12:49
In de nederlandse wet staat dat men bij dergelijke producten verplicht is om 2 jaar garantie te verstrekken.
Veel zaken willen je nog wel eens anders doen geloven, maar trap daar niet in.

ger
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 27/04/2010 om 17:47
Nog steeds geen filmpje. Als ik wat ga uploaden dan moet het ook iets om aan te zien zijn. In ieder geval is de camera niet een echte vervanger als het om het model gaat. Heb afgelopen weekend even wat (verbrand) duingebied tussen Schoorl en Bergen a Zee gefilmd, maar zonder een statief is dat eigenlijk niet te doen. Of laat ik het zo stellen: Is het niet door mij te doen. Ook over de juiste instellingen ben ik er nog niet uit: Moet het nu 50i of 25P zijn. Bij een pan worden de beelden wat hakkelig. Of de pc het niet goed kan verwerken of omdat ik nog niet de juiste instellingen heb gevonden, daar ben ik nog niet achter.
Feit is wel dat het beeld wel enorm gedetailleerd en scherp is.

Helaas, jullie moeten nog even geduld hebben.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Buskees op 27/04/2010 om 21:26
Tja Henk, een videocamera is een videocamera en een fotocamera een fotocamera..... Ik kan met mijn SD700 videocamera, ondanks de beloften van de fabrikant, ook niet zulke mooie foto's maken als met mijn EOS350!! Terwijl de video-opnamen "(un)shocking good" te noemen zijn!!  :grin:
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: aline op 02/05/2010 om 13:52
hendrik, proficiat met je aankoop en zeker met je lens.....een van de beste zit er bij mij steeds standaard op
ik film al ruim een jaar met 5dm2
een eyehood of zacuto is onmisbaar (ik heb zacuto...)
wat ik ook altijd gebruik is een eenbeenstatief
droom van een schouder statief maar moet nog wat sparen

als je toestel stopt na 30 minuten kan je na een paar seconden weer indrukken en weer verder filmen....
je verliest practisch niks
bewerken doe ik met magix 16 die kan mov files aan
wel een zware computer met veel geheugen heb je nodig
liefst voor magix een ati (wacht al een paar maanden op de mijne...)
ik werk met w7 64 bit en 5 gig aan geheugen....moet niet teveel extra's toevoegen

als je nog zaken wil weten ..geef maar een seintje
groetjes alien
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: aline op 02/05/2010 om 15:49
ik heb zojuist een kort filmpje geuploaded...is gefilmd met een 100 - 400 lens

groetjes aline
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: ger jansen op 02/05/2010 om 17:12
Prachtige beelden, maar ze bevestigen wel mijn mening, een fototoestel is om te fotograveren, en een filmtoestel is om te filmen........

Ger
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Buskees op 02/05/2010 om 18:01
Hihihi, zag op Youtube dat je van mijn bouwjaar bent!!!

Ben het met Ger wel eens, mooie beelden, maar geen handig toestel om mee uit de hand te schieten, iets wat Henk me ook al heeft toevertrouwd!! Maar de kwaliteit en scherpte laat niet te wensen over!!
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 02/05/2010 om 18:14
Mooie beelden Aline. Gebruik je in dit geval geen gewoon 3 been statief?
De beelden zijn zo enorm scherp gestoken dat het haast onnatuurlijk lijkt. In tegenstelling tot wat Ger zegt vind ik dat een camera, gebouwd voor fotografie, wel degelijk ook schitterend kan filmen. Ik vermoed echter dat Ger wellicht bedoeld dat de grip niet voldoet aan de normering voor video-opnames. En daar kan ik hem alleen maar gelijk in geven. Daarom is filmen vanaf statief een must. Mogelijk een schouderstatief maar daarvoor moet ik eens gaan rondneuzen. Maar de beelden, daar zal geen prosumercamera verbetering in brengen, Ger.

Overigens nog iets ontdekt: De EOS 550D heeft een andere vergrotingsfactor dan de 5D. Een 24 mm lens geeft bij een 550D toch een minder breed beeld dan bij een 5D. Heel vreemd.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: aline op 02/05/2010 om 18:25
een 5d is een full frame fototoestel, het heeft geen cropfactor
een 100 400 is ook een 100 400 en geen 160 640
jouw lens 24 105 is op jouw toestel een 38 185 (ruwe schatting ik weet niet wat de corpfactor van jouw toestel is)...

waarom ik geen 3been statief neem: te omslachtig....heb nu de techniek onder de knie gekregen met een monopod, eentje van manfrotto die aan de onderkant een driepootje heeft als ik me niet vergis is de naam 360b....ik kan mis zijn maar zal morgen nog eens kijken
alleen als ik stillevens maak (foto's) neem ik een 3been statief

het is waar dat het fototoestel zich niet zo gemakkelijk leent tot het hanteren bij het filmen, maar er zijn oplossingen
ik ben aan het uitkijken naar een gorilla kid van zacuto.....

groetjes aline
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 02/05/2010 om 18:49
Hoi Aline
Inderdaad heeft de 5D geen cropfactor. De 550D heeft, net als zijn voorgangers en de 30, 40 en 50D een cropfactor van 1,6 vermoed ik. Kan zo snel de specs hierover niet vinden. Maar   DEZE UITLEG (http://www.eosdigitaal.nl/forum/viewtopic.php?t=63208) maakt ook dit weer wat begrijpelijker. Da's een beetje jammer voor groothoek maar voor tele is het dan wel weer gunstiger.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Buskees op 02/05/2010 om 20:20
Citaat van: HendrikJD
In tegenstelling tot wat Ger zegt vind ik dat een camera, gebouwd voor fotografie, wel degelijk ook schitterend kan filmen. Ik vermoed echter dat Ger wellicht bedoeld dat de grip niet voldoet aan de normering voor video-opnames. En daar kan ik hem alleen maar gelijk in geven. Daarom is filmen vanaf statief een must. Mogelijk een schouderstatief maar daarvoor moet ik eens gaan rondneuzen. Maar de beelden, daar zal geen prosumercamera verbetering in brengen, Ger.


Ik spreek voor mijn beurt wellicht, maar dat zal het zeker zijn wat Ger bedoelt. Voor langdurig en stabiel filmen is de behuizing van het spiegelreflexconcept niet echt fijn "in de hand liggend", en als je over verbeteringen in beelden praat, dan zal het allemaal een beetje subjectief gaan worden. In theorie denk ik dat voor video een 3-mos videocamera een beter beeld zal geven dan een 1 ccd/mos fotocamera (uitgaande van kwaliteitsspul), maar zo langzamerhand denk ik dat dit meer meettechnische waarden en persoonlijke beleving zijn dan dat het echt gemakkelijk op zicht te beoordelen is. Maar dan ga ik wel uit van ideale (licht) omstandigheden!! We gaan zeker binnenkort eens vergelijkend videomateriaal maken Henk, het lijkt me verrekte interessant!!!
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: ger jansen op 03/05/2010 om 12:21
[/quote]We gaan zeker binnenkort eens vergelijkend videomateriaal maken Henk, het lijkt me verrekte interessant!!! [/quote]


Daar kijk ik al naar uit!!!

Ger
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Buskees op 03/05/2010 om 14:16
Ga jij nou maar sparen Ger, des te eerder kan je, net als ik, kwijlen.... :D :D :D :D :D  :grin:  :D :D :D :D :D
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: kan op 02/06/2010 om 14:44
Zijn er al opnamen te zien Henk die je met de 550D zijn gemaakt?
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 02/06/2010 om 21:19
Helaas nog even niet. Ben net terug van vakantie en viel met mijn neus in de boter op mijn werk.
Hoop er toch binnenkort even wat tijd vrij voor te maken.
Ik heb overigens mijn 550D op het Wako statief (die van de videowebshop hier) zitten. Ziet er niet alleen mooi uit maar is ook een zeer stabiel geheel.
Voor filmen kan ik mijn oude fotostatief wel in de kast flikke....

Kan het niet laten om alvast even dat beeld vast te leggen als hebbeding:
  (http://www.videomontageforum.nl/forum/ubbthreads.php/ubb/download/Number/5514/filename/Canon%201.jpg)

    (http://www.videomontageforum.nl/forum/ubbthreads.php/ubb/download/Number/5515/filename/Canon%202.jpg)  

Hoe ik dit dan heb vastgelegd?
Met mijn 450D. Ook niet gek, toch?
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Buskees op 03/06/2010 om 09:47
Pffffffff, dat statiefje ben ik wel jaloers op hoor!!! Die camera is van het "verkeerde" merk  :grin:  :grin:  :grin: EN voor het verkeerde doel!!!  :whistle:
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: kan op 03/06/2010 om 14:56
Mooie combi Henk, hierbij mijn (voorlopige) combi.

Probeer er binnenkort n fillumpie uit te drukken.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 03/06/2010 om 23:52
Wat een knoeperd van een filmzon zo, he?
Overigens kun je, door het opschroeven van de ISO tot bijv. 800 zo lang mogelijk zonder filmzon opnames maken. Dat geldt niet alleen voor fotografie maar ook voor het filmen met deze camera.
Overigens, de kitlens heb ik niet bij de 550D gekocht. Daarvoor in de plaats kocht ik de Canon 24-105 IS USM. Maar met die kitlens (wel op de 450D) kun je ook bijzonder scherpe en prachtige opnames maken.
Ook benieuwd naar jouw ervaringen met deze camera.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: ger jansen op 04/06/2010 om 21:20
Awel Mannekes,....ik wil de pret even opvoeren,ik had nog geen fatsoenlijk fototoestel, en heb me daarom vanmiddag eens getrakteerd op een Nikon D90 met een nikkor 16-85VR objectief.
De eerste foto's(10 stuks) zijn perfect, ook heb ik geprobeert op een digitaal filmpje te schieten.
Ook hier heb ik geweldig scherpe beelden zoals hierboven diverse malen beschreven.
Het voordeel in deze is, dat deze beelden in het AVI formaat worden opgenomen.....
Maar voorals nog, is het een fototoestel, en een fototoestel is er om ..... te maken....toch??


Wordt vervolgt!
Ger
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Knarf op 04/06/2010 om 23:01
Kijk dat is tenminste een fototoestel.
Mjpeg trial codec downloaden van Mainconcept en dan native editen in Pro.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: wgbeijerland op 05/06/2010 om 10:30
Maar als je met zulk spul aan het filmen bent zullen ze nooit tegen je zeggen, komt het ook op televisie.  :grin:  :grin:
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: kan op 05/06/2010 om 15:34
HIerbij mijn 1e frutsels met de 550D.

Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 05/06/2010 om 17:36
Dat begint in ieder geval lekker. Maar....heb je wel het juiste formaat aangehouden. Want ik zie horizontale balken in 16:9.
Heb je alles vanaf 1 pootstatief gefilmd soms?
En heb je ook al eens in 50i en 24P geprobeerd?

Al met al is de beeldkwaliteit gewoon prachtig natuurlijk. Je filmpje 2 keer bekeken. De 2e keer in 1080P full screen en dan mag het er echt wel wezen dus.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: kan op 05/06/2010 om 23:57
Citaat van: HendrikJD
Dat begint in ieder geval lekker. Maar....heb je wel het juiste formaat aangehouden. Want ik zie horizontale balken in 16:9.
Heb je alles vanaf 1 pootstatief gefilmd soms?
En heb je ook al eens in 50i en 24P geprobeerd?

Al met al is de beeldkwaliteit gewoon prachtig natuurlijk. Je filmpje 2 keer bekeken. De 2e keer in 1080P full screen en dan mag het er echt wel wezen dus.


Blijft toch lastig al die formaten en conversies. Het blijft behelpen met de films op het net. Het geeft wel een aardig idee.
Met de komst van de nieuwe haring was Haringvliet dacht ik wel aardig. Het zijn niet meer dan losse beelden.
Voor mij een oefening hoe het 1 en ander werkt of niet werkt.

Bv. de sluitertijd op een 50e houden gaat niet met zonnig / mooi weer. Zeker als je het diafragma naar bv. 2.8 wilt hebben. Ook de ISO blijft op een 100e steken. Een wijze les voor de volgende keer. Conclusie dat je niet zonder een NDfilter kunt.

Vandaag geprobeerd met een CPL filter maar ook deze schiet hierin te kort.
In de AUTO stand gaat de sluitertijd een eigen leven leiden. Ook niet goed.
Het is zeker niet makkelijk, eerst compositie, scherp stellende juiste waarde instellen. Nee dan de TZ10 een echte point and shoot camera.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: kan op 06/06/2010 om 00:16
De plastic fantastic gekocht (50mm 1.8) Een mooie lichte lens.
Vandaag opnamen gemaakt Dat is wel wel even wennen. Een vaste lens, je moet je benenwagen gebruiken om in / uit te zoomen. Zelf ben ik een liefhebber van totalen en overzichten dit werkt minder met een 50mm + 1.6 chip factor.
Zal komende week de opnamen op het NET plaatsen.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 06/06/2010 om 00:39
Je hebt de kit lens. Is de lichtsterkte de enige reden voor de aanschaf van een 50 mm, die al binnen de range van je kitlens valt. Of had je nog een andere beweegreden?
Want, hoewel ik de kitlens niet bij de 550D kocht, had ik al wel bij de 450D. En deze maakt echt super opnames.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Adobefan op 06/06/2010 om 00:59
Wat ik me afvraag is waar je een DSLR camera nu voor gebruikt ipv een prof. camera? Ik weet dat een serie als House met een DSLR is opgenomen, dat je korte shots perfect kan opnemen maar om nu een seminar van 1,5 uur met diverse microfoons volledig op te nemen kun je toch beter een prof. cam nemen.

Ik zie dat er wat DSLR gebruikers zijn en mijn vraag is waar jullie de camera voor gebruiken?
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: ger jansen op 06/06/2010 om 01:41
Om foto's te maken??
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 06/06/2010 om 09:42
|ie mijn allereerste start van dit draadje.
Soms heb je dat moment dat je alleen je fotocamera bij je hebt en dat je denk: verdorie, had ik maar een filmmogelijkheid.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Knarf op 06/06/2010 om 10:05
Maar nu heb je wel je camera mee maar geen statief.....
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Knarf op 06/06/2010 om 10:08
Ik zie zo een camera meer als aanvulling op filmpjes (speel/natuur/macro) die je maakt en dan met name voor de scherpte/diepte.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: ger jansen op 06/06/2010 om 10:21
Ja,het is een ontzettend leuk stukje speelgoed.
Je kunt er fantastische foto's mee maken, en als de nood aan de man is, ook nog eens mee filmen.
Het is net wat Hendrik al aangeeft, je bent aan het fotograferen, en in eens komt er een moment, dat je spijt hebt je filmcamera niet bij je te hebben, dan gaat er een mooi moment verloren.
Vorige week nog, liep ik met mijn hond hier in Eindhoven in een natuurparkje bij de "gennepermolen".
Ik had alleen maar een klein fototoestelleke bij me, als in eens er 2 fazantenhanen met elkaar in strijd kwamen om het vrouwelijk schoon te behagen.
Ik heb daar 2 foto's van gemaakt, maar in dit geval had ik liever de strijd gefilmd, die meer dan 4 minuten duurde..........


Ger
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Adobefan op 06/06/2010 om 10:32
Zien jullie de 550, 7D of 5D ook als vervanging van de filmcamera?
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 06/06/2010 om 11:59
Op dit moment wel, maar dan louter alleen omdat mijn camera's in SD opnemen. Een filmcamera heeft toch een betere grip. En de steadyshot van een DSLR om vanuit de hand te filmen kan niet tippen aan de supersteady van sommige filmcamera's. Als je uitsluitend vanaf statief zou gaan filmen dan kun je je filmcamera echt weg doen. Maar verder zijn beide apparaten echt verschillend als het om grip en stabilisatie gaat. Nu heb ik een batterijgrip op mijn 550D waardoor het geheel al iets beter vast pakt. Ik wil in de nabije toekomst toch eens kijken naar een mooie schouderstatief. Het jammerlijke hiervan is alleen dat prijzen buiten iedere proportie vallen. Zie bijvoorbeeld:   DIT VOORBEELD (http://www.spidertraxdolly.com/)
Voor een paar euro aan materiaal maar de prijs die ze durven te vragen? Alleen maar omdat men zegt dat de wieltjes van perfecte kwaliteit moeten zijn en dat de schroefdraad waarop de wieltjes worden bevestigd 100% gecentreerd moet zitten. Alsof dat zo veel geld moet kosten.

Conclusie: Net waar je je zwaartepunt voor filmen wilt gaan leggen: Zoals Ann hierboven ook al zei.
Of een goed schouderstatief aanschaffen. En zie ook   HIER (http://idcphotography.smugmug.com/gallery/8354753_3iP8p/1/#623399402_dkBGi-A-LB)  
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: ger jansen op 06/06/2010 om 12:17
Neeen, ik zie het louter als aanvulling,Hendrik heeft alweer een juist aantal argumenten, en daarbij zie ik me nog niet een heel arsenaal aan diverse lenzen meesjouwen om op "alles" voorbereidt te zijn.

Ger
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Knarf op 06/06/2010 om 12:20
Citaat van: Adobefan
Zien jullie de 550, 7D of 5D ook als vervanging van de filmcamera?

Nee.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: kan op 06/06/2010 om 13:50
Citaat van: HendrikJD
Je hebt de kit lens. Is de lichtsterkte de enige reden voor de aanschaf van een 50 mm, die al binnen de range van je kitlens valt. Of had je nog een andere beweegreden?
Want, hoewel ik de kitlens niet bij de 550D kocht, had ik al wel bij de 450D. En deze maakt echt super opnames.


De reden is inderdaad alleen de 1.8 tov 5.6 van de 18-55mm IS lens.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: kan op 06/06/2010 om 13:52
Citaat van: Adobefan
Wat ik me afvraag is waar je een DSLR camera nu voor gebruikt ipv een prof. camera? Ik weet dat een serie als House met een DSLR is opgenomen, dat je korte shots perfect kan opnemen maar om nu een seminar van 1,5 uur met diverse microfoons volledig op te nemen kun je toch beter een prof. cam nemen.

Ik zie dat er wat DSLR gebruikers zijn en mijn vraag is waar jullie de camera voor gebruiken?


Nieuwe, leuk, mooi Full HD, uitdaging.. en de DOF / scherptediepte.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: VideJo op 06/06/2010 om 14:43
Kijk, als jullie nou de vergane jaren wat aan opleiding van je personeel had gedaan . . .
Mijn vrouw maakt nu dus de foto's en ik film. En verder wil ik geen gezeur horen over het gewicht van de zus-of-zo-camera.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Knarf op 06/06/2010 om 16:40
Zat er geen filmfunctie op die camera van Jeannette?
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: VideJo op 06/06/2010 om 18:24
Jawel, maar dat is niet haar sterkte punt, dat filmen. Zegt zij ook zelf. Dus doen wij allebei ons eigen "ding".
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Knarf op 06/06/2010 om 20:36
Dus jij filmt met haar toestel?
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: VideJo op 06/06/2010 om 21:44
If need be. Zoals laatst toen wij op een pas liepen en waar in mijn filmcamera niet bij me had. Dacht dat er toch niet veel te zien zou zijn. Toen dat toch wat anders uitpakte heb ik haar Sony HX1 gepakt en wat geschoten.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: kan op 07/06/2010 om 18:32
Het betreft opnamen met de 550D icm 50mm 1:8. Dat valt best wel tegen dus... Zowel de body als de lens zijn niet voorzien van een steady shot / stabilisator. Nu was het mij te doen om te testen hoe deze combi werkt. Opnamen in de AUTO en MAN stand.

Filmen uit de hand is niet (nauwelijks) te doen. Ook zit de WB niet altijd goed, je krijgt soms n blauwe zweem.

Voor wat het waard is, hier staat het resultaat in 1080P en oordeel zelf:
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 07/06/2010 om 19:01
Aan je montagekennis ontbreekt het niet maar inderdaad is het niet om aan te zien, dat gebibber. En ik vind dat je het nog bijzonder knap doet. Ik red dat niet eens. Maar....je kitlens heeft wel een IS en die werkt toch aardig? Ruimschoots minder dan die van een supersteadyshot van een videocamera. Maar toch....
De witbalans moet je eigenlijk nooit op auto zetten. Die werkt domweg in veel gevallen niet correct. Maar daar was je zelf ook al achter gekomen dus.
Filmen vanaf statief geeft ook de mogelijkheid om scherp te stellen wanneer je van ver naar een close-up gaat, zoals ergens in je filmpje. En ik vind de kleuren nu te flets.
Makkelijk he, dat commentaar. Maar ik zeg alleen even wat ik zie. Ik hoop zsm wat te kunnen opnemen en hier te laten zien. Druk.druk.druk.druk....

Ik zie wel dat je upload nu een juiste beeldverhouding heeft. Andere setting gebruikt Ton?
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: kan op 07/06/2010 om 23:24
Door ermee bezig te zijn leer je.. ook van de fouten. Het opnemen met de 550D is toch net weer even anders als n videocam.
Bewust gekozen voor de 50mm wil ook weten waar die in staat is. Tot heel veel dus, maar wel op een stabiele ondergrond. Ik had nu alleen de keus om tegen een wilg te hangen, en niet tussen de distels en brandnetels te staan.

Ik had Mercalli kunnen gebruiken in de montage. Met dit programma zie je nog nauwelijks beweging. Maar wilde laten zien hoe het er echt uit ziet, en niet als een make-over. Het is tenslotte niet meer dan een paar losse opnamen in de Rhoonse Grienden. Wellicht nog n x naar toe en dan met de Manfrotto ;)

Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: paul1836 op 08/06/2010 om 19:57
Even off topic: van wie is de muziek?
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: kan op 08/06/2010 om 23:09
Citaat van: paul1836
Even off topic: van wie is de muziek?


Smartsound kijk even in de eindtitel dan zie je de naam van het nummer. Dit kun je dan weer herleiden op de site van Smartsound.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: bartdm op 09/06/2010 om 09:18
Naar mijn mening werkt DSLR perfect! Mits je het gebruikt voor geregisseerde stukken. Het opnemen van registraties vind ik nog steeds prettiger met een echte cam, maar als je een super strakke film vervanger wil hebben dan is die 720p 50p optie ideaal de FOD kan je echt heel klein maken.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: ger jansen op 09/06/2010 om 14:22
Citaat van: bartdm
Naar mijn mening werkt DSLR perfect!  


Met bepaalde beperkingen.........ja!
Maar het is niet allemaal rozegeur en maneschein!!!

ger
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: LiveAV op 10/06/2010 om 15:09
@ HendrikJD

Misschien een stomme vraag, maar werkt de remote op je WAKO statief met de 550D?

Ik heb zelf sinds kort een 550D en ben nog op zoek naar een goed statief dat niet gelijk duurder is dan mn complete camera.

Ik zag de Wako zonder remote voor €235,-, maar als die remote daadwerkelijk goed te gebruiken is op de 550D in filmstand, vind ik die €100,- extra voor statief met remote misschien wel de moeite waard.

Of heeft iemand hier misschien nog andere tips?
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 10/06/2010 om 23:33
Nee, die remote werkt niet op de 550D. Die remote is voor mijn VX2100. Dus da's zonde van het geld. Maar die Wako is mega stabiel voor gebruik met de 550D.
En naast het filmen gebruik ik de camera ook voor waar ie eigenlijk voor is bedoeld: fotografie. Ben me aan het toeleggen op HDR o.a. en dan is een statief, dat staat als een huis, beslist een must.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 17/06/2010 om 00:20
Weer even een update:
Maandag getracht, samen met Buskees een vergelijkend onderzoek te doen. Dan moet je wel zorgen dat de batterij vol is. Want die bleek dus leeg. Wat een sof, zeg.
En nog iets (maar dat ligt aan mijn zichtvermogen) het filmen met een camera waarvan je op de achterzijde op het 3"schermpje moet afkijken (Het oculair werkt niet met filmen) valt om de dooie dood niet mee.
Dus nog geen vergelijkingsmateriaal. Mis ook de automatische scherpstelling. Dit moet je blijvend handmatig doen. Je kunt wel het automatisch scherpstellen regelen maar daarvoor moet je de ontspanknop half indrukken tijdens het filmen. Kortom: Ik heb het nog niet onder de knie.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Ronald K op 17/06/2010 om 09:57
Citaat van: HendrikJD

En nog iets (maar dat ligt aan mijn zichtvermogen) het filmen met een camera waarvan je op de achterzijde op het 3"schermpje moet afkijken (Het oculair werkt niet met filmen) valt om de dooie dood niet mee.


Zacuto viewfinder op je schermpje plakken.
IDEAAL! (mijn ervaring dan)
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: aline op 17/06/2010 om 19:28
inderdaad een zacuto viewfinder is de oplossing
maandag met de kinderen naar de zee geweest, zacuto op het lcd scherm ,ideaal
zeer stabiele beelden,
de prijs is natuurlijk niet van de poes, maar het is wel de beste investering die ik gemaakt heb om stabiele beelden te schieten met een "fototoestel"
heb me ook de 7d aangeschaft dinsdag.....wacht op een houder om mijn zacuto daar ook op te kunne plaatsen
kortom ik ben een fan van de viewfinder...
als het filmpje op de site van school staat zal ik een seintje geven.....
groetjes aline
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 17/06/2010 om 22:32
Daar ben ik dan benieuwd naar want met mijn minder vaste handen een camera op zo'n 35 centimeter voor je houden is niet mijn ding in ieder geval.
Zoals je zegt, Aline, is de prijs zeker niet voor de poes. Ook niet voor de hond en ook niet voor onze paarden. 300 euro voor de meest simpele uitvoering en zelfs 400 euro voor een pro versie: dat noem ik geen kattenpies.
Nu zie ik elders een Hoodman Prof. SLR LCD Screen loupe H-LLP3 voor 79 euro. Ik vraag me af of dat nog vergelijkbaar is. (Ik vind trouwens ieder product van Zacuto, hoe goed deze ook mag zijn, absurd duur geprijsd.)
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: aline op 18/06/2010 om 13:31
ik heb daar ook lang over nagedacht....
ook de hoodman bekeken, en jammer genoeg tot de conclusie gekomen dat zacuto veel beter was......
het oculair, de oogschelp, allemaal minder vermoeiend voor het oog zelf....
je zou de twee eens naast elkaar moeten kunnen passen voor je koopt
ik gebruik het bijna dagelijks, zodoende is het voor mij geen miskoop

groetjes alin
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Ronald K op 18/06/2010 om 13:33
Citaat van: HendrikJD
Daar ben ik dan benieuwd naar want met mijn minder vaste handen een camera op zo'n 35 centimeter voor je houden is niet mijn ding in ieder geval.


Daarnaast helpt absoluut ook het gebruik van een monopod onder de camera. Minder gesleep (heb zelf ook een WAKO statief) maar voor de 550D gebruik ik altijd een monopod.

En idd zijn nogal prijzig, echter eenmaal in gebruik zeer veel plezier daarvan. Zoals Aline ook al zegt...ik gebruik NOOIT zonder.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 18/06/2010 om 15:57
Heb de boel niet kunnen vergelijken maar vandaag toch maar een Hoodman aangeschaft. Die lijkt in eerste instantie voor mijn gebruik ruimschoots te voldoen.
In Alkmaar bij Cameraland aangeschaft. Waarom deze toevoeging: ze denken daar echt dat je debiel of imbeciel bent.
Vraag: wat is het verschil tussen een Hoodman en een Zacuto?
Antw: Oh, die Zacuto is een plastic ding. Veel minder.
Vraag: Weet u eigenlijk wel wat een Zacuto is.
Antw: Ja. Wat kost ie dan?
4 x zo veel als een Hoodman.
antw.: ohhh, dan zal er wel iets ander materiaal gebruikt worden.

Soms heb je de neiging direct de winkel weer te verlaten. Maar omdat ik die Hoodman al in mijn handen had gehad wilde ik deze toch wel uitproberen.

Nu weet ik dat fotografie en video apparatuur en aanverwante artikelen belachelijk duur zijn. Maar ze hadden daar ook, voor het filmen een schouderstatief en met trots werd de verkoopprijs genoemd: € 285,-. Ik mocht bijna niet eens zeggen dat er voor nog geen 5 euro aan materiaal aan zat en dat ik het heel erg duur vond. Dat wordt dus huisvlijt, ben ik bang.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: VideJo op 18/06/2010 om 16:03
Leen je toch die van je broer?!
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 18/06/2010 om 16:32
Kan je denken. Die wil ie zelf gebruiken. Maar ik kan deze mogelijk wel als voorbeeld gebruiken.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: VideJo op 18/06/2010 om 17:17
Was er één van Hama . . . nooit duur.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: aline op 19/06/2010 om 08:39
ik besef ook wel dat we een gewillige "melkkoe" zijn eens je met deze hobby gestart bent (en eigenlijk in alle hobby's)
maar ik heb toch een paar zaken aangeschaft waarvan ik zeg "het was iedere cent waard"
en de zacuto is er nu een van
ik wou me ook zo'n statief aanschaffen, maar vooreerst de prijs.......daar had ik een nieuw toestel voor
en dan het "gesleur"......
ik film ook regelmatig vanaf mijn monopod, is zeer ideaal voor stabiele beelden op locatie in de natuur
het nadeel is dat ik er enorme rugpijn van krijg als ik het langdurig gebruik
nu ben ik aan het testen gegaan met mijn rugzak: aan de schouderpanden heb ik een snelbevestiging gemaakt waaraan ik mijn toestel vastmaak, op het lcd scherm de zacuto en de hele boel is ook zeer stabiel (als ik geen duw krijg van ons wildebrassen)
het gebruiksgemak is enorm, en ik heb ook geen rugpijn meer.....ik kan ook mijn toestel loslaten en heb de handen vrij als ik een kind moet helpen.....
ik zie er natuurlijk niet uit, maar ja......kan me helemaal gestolen worden
als we op uitstap gaan met de kinderen heb ik steevast een speciale fleece aan zo'n "camouflage" (waterdicht, winddicht, kap..)
de collega's noemen me nu gi-jane.....
maar als de filmpjes getoond worden is iedereen er laaiend enthousiast over

groetjes aline
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 19/06/2010 om 09:31
Op het gevaar af dat ik voor GI-Jo wordt uitgescholden zou ik je advies kunnen opvolgen maar ik ga toch eerst eens wat materiaal vergaren voor een schouderstatiefje.
Gisteren even met de Hoodman gestoeid. Het wordt er in ieder geval een stuk stabieler van. Daar ben ik al achter. Alleen de bevestiging is naadje..... Met een tweetal elastieken touwtjes moet je em aan de camera bevestigen. Daar moet ik nog wat op vinden.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: aline op 19/06/2010 om 18:48
als het je een troost mag wezen, de hechting met de zacuto is ook niet je dat
de laatste versie komt met een beugel die je vastzet onderaan aan je toestel met een schroef
mijne is nog met een klik kadertje, er zit een haakje aan waar je een slotje met een touwtje moet aan verbinden
en dat touwtje rond je hals.......
ander touwtje met snelstrap gekocht, touwtje aan de rugzak bevestigt, hangt me zo niet meer in de weg... en zacuto is snel losgemaakt van het toestel
een mens moet nogal creatief zijn he.....

groetjes aline
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 19/06/2010 om 20:45
Tja Aline, als je niet met een grote hoeveelheid op stap wilt denk je een DSLR aan te schaffen. Maar voor je het weet wordt je dan toch weer een pakezel.
Maakt de 5DMKII overigens ook MOV bestanden? Ik las ergens dat er een update voor je camera aan zit te komen omdat de 5D alleen in 30 fps NTSC schijnt te filmen. Met de update wordt dan ook PAL beschikbaar. De 7D en 550D hebben standaard wel de keuze tussen NTSC en PAL.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: aline op 19/06/2010 om 21:30
de firmware is al een tijdje uit, en is een grote verbetering voor het bewerken van de mov files
nu kan je ook filmen op 25 fps.
de 7d moet ik nog leren kennen qua filmen...
groetjes aline
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: russo op 20/06/2010 om 23:28
weet iemand of er voor de 550d ringlampen beschikbaar zijn?

echt om te filmen, dus geen flitser.

doe regelmatig camerawerk op evenementen, en krijg de beelden met een cameralampje op de camera nooit mooi uitgelicht, en zag in dit filmpje dat er ringlicht gebruikt is, en gefilmd met een dslr

Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Adobefan op 23/06/2010 om 23:00
Vergeet de 5D MII of de 7D en ga over op de Panasonic GH-1 (Lumix) zonder de 30 minuten time limit en 50Mbit op 1080p + nog eens 500 euri's goedkoper dan de 7D (EUR 1.200,-)

Al iemand met de camera gewerkt?

http://www.eoshd.com/content/250-50Mbit-1080p-MJPEG-on-the-Panasonic-GH1
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: ger jansen op 24/06/2010 om 20:24
Die pan gh1 heeft ook nog eens als enigste dslr camera ......autofocus!!!

Ger
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Adobefan op 25/06/2010 om 19:09
Canon 7D vs Lumix GH1: The splitscreen test

http://hdnews.posterous.com/7d-vs-gh1-the-split-screen-test
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 26/06/2010 om 21:35
Sorry maar het filmpje zie je toch niet echt als een serieuze vergelijking, mag ik hopen?
Overigens is de GH-1 geen spiegelreflexcamera maar werkt met een digitale zoeker.

Maar we dwalen af, want het topic gaat in dit geval over de 550D.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Adobefan op 27/06/2010 om 00:04
Laat eens wat zien wat je al gemaakt hebt met je nieuwe aanwinst?
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Adobefan op 28/06/2010 om 22:12
Gezien er niet veel nieuws wordt gemeld, hierbij een handig hulpmiddel indien je een I-phone hebt en de scherptediepte wil berekenen.
De DOF calculator die je als App kan downloaden berekent de start van de scherpte (near limit), het eind van de scherpte (far limit), de totale scherpte en de hyperfocale afstand. Al die gegevens worden niet weergegeven in een ingewikkelde grafiek, maar in een simpel schema zonder overbodige informatie. Voor o.a. de Canon 550, 7D en 5D uiterst bruikbaar!

http://www.montanamedia.nl/apps/simple-dof
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Knarf op 28/06/2010 om 23:52
En als je geen iPhone hebt:
http://www.dofmaster.com/dofjs.html
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Adobefan op 08/07/2010 om 00:41
Wat zou beter werken? Een extra viewfinder op de 550 of gebruik maken van een RIG (als we even niet na de prijzen kijken)
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 08/07/2010 om 18:01
Met gebruikmaking van een lenshood kom je in ieder geval een heel eind.
Ik moet het nog naar HD-WMV wegschrijven maar het ziet er best wel veelbelovend uit.
Maar ik denk dat een HD-tft schermpje van pakweg 7" zou denk ik ook heel erg goed voldoen.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Adobefan op 08/07/2010 om 18:33
Waarom HD-WMV en geen HD-Flash ofterwijl MP4.
Veel betere kwaliteit door betere encodering en door iedereen online te bekijken. Ben benieuwd naar je eerste werk.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: kan op 12/07/2010 om 23:40
Afgelopen week heb ik 2 x proefopnamen gemaakt met het fototoestel Canon 550D. Het was Warm Waardeloos Weer dus op zoek naar een plekkie met wind. We kwamen uit bij de Landtong bij Rozenburg.
Ben echt onder de indruk waar de 550D toe in staat is. Oordeel zelf.
Hier staan de resultaten op You Tube.
 
Film 1
Met de instelling HD 1920 x 1080 25 P - ISO 100 - sluitertijd 50 - diafragma 16

 
Film 2
Met de instelling HD 1280 x 720 50 P - ISO 100 - sluitertijd 60 - diafragma 16

 
Je kunt de films in Full HD bekijken. Zie de verschillen tussen 1920 en de 1280 versie.

Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Adobefan op 13/07/2010 om 00:46
Superieure kwaliteit Ton en de verschillen tussen 1080p en 720p zijn goed waarneembaar, vooral in de waterpartij!
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: aline op 13/07/2010 om 14:40
mooie strakke beelden....
ben blij enkele mensen ontmoet te hebben die ook zo "over" zijn van de filmkunde van de canon reeks
ga binnenkort ook eens mijn 7d volledig uittesten
moet hier eerst nog enkele losse eindjes aan elkaar knopen
(heb een media harde schijf gekocht en alle familiefilm moeten erop geplaatst worden)

groetjes aline
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 13/07/2010 om 17:13
Aline: jouw 7D???? Waar is je 5D MKII????
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: aline op 13/07/2010 om 17:32
die heb ik ook nog steeds...7d als back up....
kan nu vanop verschillende punten filmen
(manlief wordt hier langzaam maar zeker gek)

groetjes aline
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 13/07/2010 om 23:06
Citaat van: aline

(manlief wordt hier langzaam maar zeker gek)

Daar heb ik wel beelden bij  :grin:
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Buskees op 14/07/2010 om 11:13
Citaat van: aline
manlief wordt hier langzaam maar zeker gek

groetjes aline


Ja, dank je de koekoek, Die vent denkt failliet te gaan!!  :grin:  :whistle:
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: aline op 14/07/2010 om 15:52
sst...hem niet vertellen maar....... :grin:
hij is er wel blij mee, met de resultaten....

groetjes aline
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Buskees op 14/07/2010 om 22:02
Citaat van: aline
sst...hem niet vertellen

groetjes aline


Wees niet bang Aline, 'k ben geen verraaier   ;)
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: aline op 15/07/2010 om 08:06
oef... :grin:
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 15/07/2010 om 17:28
Wat schuift het???????  :grin:
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Ronald K op 20/07/2010 om 19:37
Al surfend over het internet kwam ik onderstaande link tegen.

Een online test/tutorial door Dave Dugdale over alle aspecten van de Canon EOS 550D en hoe deze in te zetten in video.
Vind hem zelf ZEER interessant.

  Dave Dugdale: ALLES over de CANON EOS 550D (http://www.learningdslrvideo.com/)  
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: kan op 26/07/2010 om 23:34
Afgelopen zaterdag was het prachtig weer echt weer eens tijd om er weer van te genieten.
Dit hebben we gedaan door een boottochtje te maken van Oude Tonge > Steenbergen.

Het is niet meer dan een voetveer die alleen vaart tijdens het zomerseizoen.
Heerlijk op het dek en genieten van de omgeving. Met de Canon 550D op schoot. Samen met een 1 been statief.
Ik heb wederom geprobeerd de cam beter te leren kennen.
Op de heenreis de 18-55mm IS lens erop
en tijdens de terug vaart de 50mm 1.8mm lens erop.

Of het wat geworden is... oordeel zelf op You Tube je kunt de film in Full screen bekijken in HD 1080P
Veel mooier KAN het niet worden. :) Wat een kwaliteit, toch?

Film nummer 58 - Varen


Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 27/07/2010 om 00:46
Heerlijke beelden waarbij ik het verschil tussen de 18-55 en de 50 eerlijk gezegd niet zo goed kan zien.
Heb je constant met een ND filter gefilmd? En heb je geen polarisatiefilter?

De beelden zijn lekker stabiel. Ik zou echter wel eens een pan willen zien op 25P op een 3been statief.
(wat gebruik jij als instelling om naar internet te renderen?) Zal ik ook eens een testje maken en naar Vimeo uploaden. Die pan loopt op mijn pc zo hakkelend dat ik me ernstig afvraag of er iets aan mankeert.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: vivapa op 27/07/2010 om 01:00
Aan het rondkijkend ,heb ik je filmpje ook bekeken.
Inderdaad kun je met die beelden best thuis komen.
Zou ik iets mogen opmerken over de film zelf en zou je dat op prijs stellen (zo niet lees dan niet verder) dan valt het vooral in het begin wel op dat je een 1 poot statief hebt gebruikt. Ook zou ik met de montage iets meer op "de lijn"hebben gelet.Storend is naar mijn bescheiden mening ook het hoogteverschil van de horizon,vooral op tijd 5.30 nogal negatief opvallend. V.w.b.de muziekkeuze; niet onaardig maar meer een trein en liefst een stoomtrein muziekje volgens mij. Het muziekje is  overigens op tijd van 3,42/43 ook hoorbaar geknipt/verlengd...toch? Tenslotte,voor mijn gevoel zou de filmbeelden "geknipt"moeten worden bij de zware bastonen (in de eerste paar scenes)
Nogmaals...dit is maar zo even een paar opmerkingen over hetgeen mij zo opviel en je moet ze maar laten voor wat ze zijn.
Met vr.groet  
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: kan op 27/07/2010 om 07:31
Citaat van: HendrikJD
Heerlijke beelden waarbij ik het verschil tussen de 18-55 en de 50 eerlijk gezegd niet zo goed kan zien.
Heb je constant met een ND filter gefilmd? En heb je geen polarisatiefilter?

(wat gebruik jij als instelling om naar internet te renderen?)
 


Wel een een vari PL filter geprobeerd echter dit is te weinig op ISO100 en bv bij een diafragma 1.8. Een ND filter bied dan uitkomst. Met een vari ND filter kun je dit dus makkelijk aanpassen. Alles is met een ND filter gedaan.

De Edit in Edius het ruwe footage loopt matig in Edius 5.5. Maar n omzetting naar Canopus HQ bestanden, goed.
Export het geheel dan > WMV HD 1920x1080 13,5mbps vbr 16:9.Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: kan op 27/07/2010 om 07:42
Citaat van: vivapa

Inderdaad kun je met die beelden best thuis komen.
Zou ik iets mogen opmerken over de film zelf en zou je dat op prijs stellen


Laat ik beginnen dat de beste stuurlui aan wal staan ;)
Commentaar altijd welkom altijd leerzaam. Er zijn altijd persoonlijke elementen waar ik dan niets mee kan. Geef de footage aan 10 mensen dan krijg je 10 verschillende films.

De keus vd muziek is uit de Smartsound pot. Dus beperkt en mijn inziens passend.
De (schuine) horizonlijn stoort mij niet, en niet aangepast omdat ik wil laten zien hoe de opnamen er in het echie uitzien. Anders had ik ook bv de (te) donkere opnamen lichter gemaakt. En crops gebruikt en...  
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: vivapa op 27/07/2010 om 17:17

 H'm
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 28/07/2010 om 00:45
Ik heb inmiddels een manier gevonden om met een normale PC, zonder zware systeemcomponenten, AVCHD te kunnen bewerken.
Zie   HIER ZO (http://www.videomontageforum.nl/forum/ubbthreads.php/topics/168155/Canon_EOS_7D#Post168155)  
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: aline op 28/07/2010 om 08:38
zeer mooie strakke beelden
alsof ik zelf op de boot stond
groetjes aline
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: kan op 10/08/2010 om 11:32
Afgelopen weekend weer eens op pad met de Canon 550d. Zaterdag werd het niet veel, lees: eigenlijk niets. De weergoden... Helaas was het in Bruinisse ook somber, grauw met regen.Zondag naar het park bij de Euromast in Rotterdam naar de 24e Dag van de romantische muziek. Een schouwspel van hoeden en klassieke muziek in gepaste kleding. Een aanrader om dit een keer mee te maken.

Wederom ging de Canon 550D mee. Nu als toevoeging een externe microfoon. Voor de techneuten onder ons: de 550D heeft een 3.5 mic ingang. Met AGC (AudioGainControl) Er valt dus niets in te stellen mbt geluidsinstellingen. De 550D heeft helaas geen koptelefoon aansluiting.
Ik heb voor de Sennheiser K6 + ME64 + plopkap + Rycote windshield gekozen. Gemonteerd op een draagbeugel. De opnamen zijn gemaakt zonder statief. Het ging er mij alleen om wat het geluid te testen, dit met een paar plaatjes.

Helaas is het geen point en shoot cam. Alles handmatig ingesteld, dit was dus wel een probleem. Het weer was van: zwaar bewolkt tot volop zon. De wind zorgde ervoor dat je moest blijven instellen dan op bewolkt rec knop ingedrukt en poef... kwam de zon weer. Een wijze les.Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: aline op 10/08/2010 om 14:51
vind het sfeervolle beelden hoor, beide films
het leven zoals het is....
goed geluid van die senheiser, ga daar ook eens over nadenken

groetjes aline
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: ger jansen op 10/08/2010 om 15:33
Prachtige beelden, maar als je goed kijkt, zie je meteen de tekortkoming van een fotocamera waarmee men filmt.....Geen autofocus.

Ger
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Ronald K op 10/08/2010 om 15:50
En daarmee zijn we weer op het punt aanbeland van het gebruik van een viewfinder danwel een extern scherm.

Het blijft een prachtbeestje die 550D maar net zoals KAN al zegt GEEN point en shoot camera.
Wel ideaal voor de creatieve beelden.

Groet
Ronald
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 10/08/2010 om 22:57
De eerste van Bruinisse vind ik niet zo prettig gemonteerd. Nu weet ik dat je daar niet om vraagt Ton, maar de tweede vind ik beduidend beter gemonteerd. Maar dat terzijde. Het gaat natuurlijk om de kwaliteit van de beelden zelf. Bijzonder mooie kleuren. Scherp en lekker rustig gefilmd. Ik moet toegeven, ik ben buiten mijn boekje gegaan. Ik heb er een SD700 van Panasonic bij gekocht. Voor normaal filmen toch net even wat makkelijker in de bediening.

@Ger: autofocus heb je niet direct nodig. Je zoomt in, stelt scherp, zoomt weer uit en begint te filmen. Dat is alles. Maar omdat een fotocamera zo vreselijk onhandig vast houdt wanneer je vanuit de hand filmt zie ik dat eigenlijk als grootste tekortkoming. Een Zacuto of Hoodman zorgt voor een stabieler gebruik maar ik ga toch op zoek naar een TFT scherm in HD.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: kan op 10/08/2010 om 23:47
Citaat van: ger jansen
Prachtige beelden, maar als je goed kijkt, zie je meteen de tekortkoming van een fotocamera waarmee men filmt.....Geen autofocus.

Ger


Persoonlijk ben ik het hier mee oneens. Juist het gemis van een AF zorgt ervoor dat je het soppen / zoeken vd AF kwijt bent. Dit geeft juist net het verschil in beeld van een beter / rustiger plaatje.
Dat je hier anders over denkt is prima natuurlijk.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: kan op 12/08/2010 om 20:39
Afgelopen vrijdag waren wij op pad naar de Dintelse gorzen. De wandeling gaat natuurlijk niet zonder de Canon 550D het nieuwe filmwonder. Ik heb het 1 en ander opgenomen en gemonteerd tot 4 minuten.
 
Staat op You Tube die met volledig scherm en in 1080P kunt bekijken


Oordeel zelf...
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 13/08/2010 om 01:10
Prachtige beelden Ton. Mooi gemonteerd en heerlijke kleuren.
Met zulke beelden zou je denken dat je alles in huis hebt. Toch heb ik er een SD700 bij gekocht. Het filmen met de 550D gaat op zich prima maar wel erg veel dingen om op te letten. De SD700 is lekker compact en stop je desnoods in je jaszak.
Ga nu even een adv. opstellen voor mijn VX2100 en/of TRV60
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Ronald K op 13/08/2010 om 08:24
Eens met Hendrik......mooie beelden.
Werk je ook met een viewfinder of scherm? Of ga je nog steeds af op je camera display?

Groet
Ronald
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: kan op 13/08/2010 om 09:09
Citaat van: Ronald K
Eens met Hendrik......mooie beelden.
Werk je ook met een viewfinder of scherm? Of ga je nog steeds af op je camera display?

Groet
Ronald


In dit geval was de hoofdzaak wandelen, dus de viewfinder Hoodman thuis gelaten. Alleen de kale body.
Het viel mij niet tegen, gezien het zonlicht. En je kunt 5 of 10 inzoomen op je onderwerp. Het is redelijk tot goed te zien, zelfs met mijn slechte ogen.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: ger jansen op 13/08/2010 om 21:19
Complimenten, prachtige beelden..

Ger
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: aline op 14/08/2010 om 09:00
prachtige beelden inderdaad
groetjes aline
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Buskees op 14/08/2010 om 12:19
Adembenemend mooie beelden!! Machtig mooie kwaliteit maar ook mooi geschoten en gemonteerd!
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Ronald K op 16/08/2010 om 09:35
Welke Witbalans setting gebruik je eigenlijk?
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: kan op 16/08/2010 om 16:46
Citaat van: Ronald K
Welke Witbalans setting gebruik je eigenlijk?


Met de WIT balans doe ik eigenlijk niets. Staat ingesteld op n grijskaart. De film De Dintelse Gorzen is per beeld / shot op kleur gebracht.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: videodanny op 30/08/2010 om 14:05
hallo
ik heb onlangs ook de eos 550 gekocht (vooral voor het filmen) ziet er super mooi uit en werkt perfect met final cut pro, nadeel is de audio er kan wel een externe microfoon in maar je kan het geluid tijdens opnames niet kontroleren, je weet dus pas na de opnames of het geluid goed is (lastig bij interviews )of korte items als het geluid niet extern wordt opgenomen
danny
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Ronald K op 30/08/2010 om 16:09
Klopt.
Vandaar ook dat een camera als de 550D ingezet wordt voor de creatieve shots.
Als het gaat om een interview zou ik deze doen met een videocamera met externe microfoon en hoofdtelefoon mogelijkheid.
De 550D kun je dan inzetten voor de andere aanvullende shots bijvoorbeeld.

Voor andere items kun je bijvoorbeeld denken aan de RODE Stereo Mic. Deze heeft ook de optie om het aantal decibellen met 10Db omlaag te brengen met een schakelaartje/switch zodat je geen oversturing van je geluid krijgt.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Adobefan op 30/08/2010 om 23:41
Hoi Ronald,

Nog bedankt voor je tip een tijdje geleden inzake het niet lichtvastheid van de EF-S lenzen. Ik mailde je dat ik er geen last van had met mijn EF-S 18-135 lens, maar later tijdens de montage zag ik toch dat je gelijk had. Heb een EF 70-200 lens gekocht en de ander ingeruild en weg is het probleem bij in en uitzoomen! Dus gebruik nooit geen EF-S lens op de DSLR camera maar ga alleen maar voor een EF lens!!

Erik

Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: kan op 31/08/2010 om 09:24
Citaat van: Adobefan
Hoi Ronald,

het niet lichtvastheid van de EF-S lenzen. Ik mailde je dat ik er geen last van had met mijn EF-S 18-135 lens, maar later tijdens de montage zag ik toch dat je gelijk had.


Wat bedoel je met lichtvastheid van een lens? De diaragma waarden bij het aantal MM ?
Canon lens EF-S 18mm / 3.5 – 55mm / 5.6

Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Adobefan op 31/08/2010 om 09:34
Ik bedoel daar mee (en Ronald ook) dat wanneer je met een EF-S lens in- of uitzoomt er geen lichtvastheid is, ofterwijl je ziet lichtflitsen tijdens het zoomen. Geen enkele instelling kan dit voorkomen. Met een EF lens heb je hier totaal geen last meer van!

Erik
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Ronald K op 31/08/2010 om 10:14
De EF lenzen behouden hun vaste diafragma over het gehele bereik.

check dit item maar eens

 Canon EOS 550D en gebruik van lenzen  (http://www.video54.nl/?p=19)
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: kan op 31/08/2010 om 10:56
Citaat van: Adobefan
Ik bedoel daar mee (en Ronald ook) dat wanneer je met een EF-S lens in- of uitzoomt er geen lichtvastheid is, ofterwijl je ziet lichtflitsen tijdens het zoomen. Geen enkele instelling kan dit voorkomen. Met een EF lens heb je hier totaal geen last meer van!

Erik


Klopt bij het zoomen - lichtflitsjes. Oplossing niet zoomen :)
Ook het vast zetten (5.6) van het diafragma helpt hier niets tegen. Wel blijft de belichting gelijk.
Voor mij vallen de EF lenzen af, gewoonweg door de prijs. Mijn doel is om met eenvoudige middelen te ruiken aan het HD-DLSR.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Ronald K op 31/08/2010 om 10:59
Zo heeft iedereen zijn eigen ideeen en redenen....... :)
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: kan op 31/08/2010 om 11:06
Heeft iemand ervaring met dit LCD scherm?

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=390227128137&ssPageName=ADME:X:AAQ:US:1123
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Ronald K op 31/08/2010 om 11:59
Lijkt verdacht veel op een Varizoom schermpje.
Kijk ik er over heen of zie ik inderdaad nergens de resolutie staan.
Als het een regulier TFT schermpje is heb ik nog wel een Varizoom schermpje voor je (compleet)

Hier gekocht

 Schermpje (http://videoholland.nl/camera-lcd-monitor/vz-tft-7-u-kit.html)

Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Adobefan op 31/08/2010 om 23:24
Vandaag toevallig de 7 inch Caruba gekocht die met een HDMI aansluiting op je Canon kan worden aangesloten.
Perfect beeld moet ik zeggen en kan deze via een analoge verbinding tevens aansluiten op mijn JVC HD201 cam, en dat voor Euro 269,- incl. een batterypack.

http://www.cameratools.nl/CARUBA7INCHKIT-zoekartikel/Caruba%208007%20FULL%20HD%20LCD%20+%20Battery%20Pack.html
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 03/09/2010 om 07:50
Deze is 100% identiek aan de Beetronics, inclusief accu.
Prima ding maar ik heb op de EOS550D een heel klein dingetje wat ik niet kan plaatsen. Als ik focus op een bepaald beeld (In de huiskamer naar een spelend TVbeeld) dan wordt de scherpstelrechthoek een zwart vlakje. richt ik naar iets anders dan zie ik wel normaal beeld.
Maar verder een prima monitor voor op de 550D. (Batterij beter in de jaszak want anders wordt de camera nodeloos zwaar.)
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Adobefan op 03/09/2010 om 10:59
Een ander ding wat mij is opgevallen op zowel de 550D en de 7D met de combinatie van dit scherm is dat wanneer je nog niet in opname modus zit je een Fullscreen beeld krijgt, echter als je op opname klikt, wordt het beeld even zwart om vervolgens met een ingedrukt beeld verder te gaan. Dit is alleen het geval als je het scherm via HDMI op de camera aansluit.
Werk je nu in composiet dus analoog dan gaat het wel goed. Iemand daar een verklaring voor want als je opnames maakt wil je toch het gehele beeld zien???
Speel je daarna het opgenomen materiaal weer af, dan springt ie weer naar gewoon beeld toe. Alleen bij opname via HDMI drukt ie als het ware het beeld in elkaar.

Hoe is dit bij de Beetronics het geval Hendrik?

Erik
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 03/09/2010 om 20:16
Da's dus grappig. Als ik een preview doe dan heb ik een min of meer 4:3 beeld. (Scherm staat uiteraard in 16:9) Ga ik opnemen dan wordt het beeld breedbeeld (16:9) en dus correct. Zodra ik weer stop met opnemen wordt het beeld weer 4:3. En de 550D neemt op in full HD 1920 x 1080i en dus breedbeeld 16:9. Dus je moet je schermpje wel op 16:9 instellen, Erik.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Adobefan op 04/09/2010 om 00:57
Ja tuurlijk staat mijn schermpje op 16:9. Ik werk al een 1.5 jaar niet meer met een 4:3 optie. Niet op de JVC, niet op de Canon dus ook niet op andere zaken zoals een schermpje.
Ben er vandaag achtergekomen dat het niet aan het signaal van de Canon of aan HDMI ligt maar puur aan het scherm. Een Transvision schermpje van ca. $ 2.000 is in zowel preview, opname en weergave modus overal gelijk, terwijl dat met de Caruba of de Beetronics geheel anders is. Stukje hardware kwaliteit laten we maar zeggen ;-)

Overigens is het frappant dat de 550D hele andere scherminstellingen heeft dan de 7D als je een schermpje gebruikt.
Met een anders DSLR gebruiker vandaag het een en ander getest :

Canon 550D

hdmi en monitor op 16:9

- Als de 550D niet in opname staat geeft ie perfect beeld weer.
- In opname, Monitor plopt zwart en even later verschijnt het  beeld uitgerekt.

analoog en monitor op 16:9.

- alles uitgerekt


Canon 7D

- Als de 7d niet in opname staat is het beeld iets versmald zowel op Caruba als op TV
- In opname blijft het iets versmald, dus niet zoals bij de 550D dat ie uitrekt en tevens krijg je ook geen zwart scherm van 1 sec.
- In weergave modus wordt een volledig Full HD beeld getoond op zowel scherm als TV

Erik
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: kan op 09/09/2010 om 16:08
Op maandag 30 augustus waaide het hard. Een mooie gelegenheid om de TIMELAPSE opnamen uit te proberen.
Voor mij een proefje heb dit nog nooit eerder gedaan. Dus slaapkamerraam open .... en klikken maar.
 
HOE WERKT HET,
je maakt ieder x n foto met een tussenpauze van bv 5 of 10 seconden. Hiervoor gebruik ik een afstandbediening die ik kan programmeren.
Ieder foto is 1 frame in je montage. Dus 25 foto's = 1 seconden beeld.
 
Hier staat ie, slechts 32 seconden lang:


Moet hierin nog wel even oefenen ;)
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Ronald K op 09/09/2010 om 16:20
Kijk....dat vind IK nou cool.
Welke remote gebruik jij daarvoor?

Groet
Ronald
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: hjrt op 09/09/2010 om 19:58
Cool, je had de camera alleen even op manual moeten zetten zodat de belichting niet flikkerd.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Tante Ka op 09/09/2010 om 20:45
Zal best wel op manual hebben gestaan.
Maar is niet te voorkomen als je foto's van 5 of 10 seconden apart neemt.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: hjrt op 10/09/2010 om 00:14
Au! Spelfout van mij. OT: Misschien is dat inderdaad zo, maar dan vraag ik me af waarom 'professionele' loops wel steeds hetzelfde zijn belicht.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Ronald K op 10/09/2010 om 08:28
Kan ook te maken hebben met de kwaliteit van de lens? EF-S of EF lens.....
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: kan op 10/09/2010 om 08:56
Citaat van: Ronald K
Welke remote gebruik jij daarvoor?

Groet
Ronald


Ebay / China: zoek op TIMER REMOTE CONTROL = 18e
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: kan op 10/09/2010 om 09:02
Een eerste keer met TIME LAPSE dus nog iets te leren denk ik.

Vaste waarden gebruikt voor focus, sluiter- en diafragma. Voor de ISO gekozen voor AUTO.
Reden: het ene moment zon het andere moment zwaar bewolkt. Wellicht geeft een tussen pauze van 3 a 4 seconden een beter plaatje...

Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: hjrt op 10/09/2010 om 18:36
Je kan, als je geheugenkaart het toelaat, ook naar bijv. 1 seconde gaan. Dan heb je al een versnelling van 25x, wat behoorlijk snel is. Wil je sneller, dan versnel je gewoon de video. Ik heb het idee dat de time-lapse wolkenluchten die je altijd ziet iets langzamer zijn dat jouw eerste voorbeeld.

Verder zou ik in groothoek fotograferen (filmen) hierbij. En misschien zou je ook iets van de 'voorgrond' (=aarde) in beeld kunnen brengen. Dat maakt het interessanter denk ik. Maar misschien krijg je problemen met bomen, dat zou ik niet weten...
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: kan op 11/09/2010 om 15:39
Citaat van: hjrt
Je kan, als je geheugenkaart het toelaat, ook naar bijv. 1 seconde gaan. Dan heb je al een versnelling van 25x, wat behoorlijk snel is.


Bedoel je om de 1 seconden 1 foto maken of de sluiter 1 seconden open laten staan.

Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 11/09/2010 om 22:19
Nee, iedere seconde 1 beeld. Immers Pal is 25 beelden per seconde dus iedere seconde 1 foto betekent een versnelling van 25x.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: kan op 11/09/2010 om 23:31
Oooooo... ik denk dat het onderwerp bepaald hoeveel tijd er tussen moet zitten, bv een sterrenlucht 15 seconden en luchten met veel wind 3 seconden. Ik noem maar wat.
Denk dat om de 1 seconde het effect te klein is.

Zo erg als dit... heb ik het nog niet :)
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: hjrt op 12/09/2010 om 01:04
haha, die is goed
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 14/09/2010 om 10:02
De volgende van Philip Bloom daarentegen is prachtig.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: dree op 14/09/2010 om 12:31
Proficiat Hendrik. Ik ken die camera toevallig van een vriend (ik heb zelf een GH1). 50i is niet beschikbaar onder 1920x1080 resolutie, enkel 25p. Bij 1280x720 (valt ook nogonder de HD definitie) is 50p beschikbaar, en te verkiezen bij snelle beweging in het beeld. Een LCD hood is inderdaar een must. Niet zozeer omdat je beter ziet wat je opneemt, maar vooral omdat die tegen je oogkast gedrukte eeyecup een belangrijk extra steunpunt geeft in vergelijking met de twee "zwevende" handen. Het opnameformaat is QT (.mov) wat ook een h264 codec gebruikt, maar niet hetzelfde is als AVCHD. Voor videowerk heb je zelden meer dan class6 nodig, voor snel fotowerk (burst) kan dit anders liggen. Koop kaartjes met class vermelding, niet waar enkel de bitrate vermeld staat, want dit is enkel de max bitrate onder ideale omstandigheden, terwijl de class vermelding gekoppeld is aan een officiele definitie omtrent de minimaal sustained bitrate.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 14/09/2010 om 16:06
Tja, ik heb bij de aanschaf me een kaartje met Class10 aan laten smeren. Inderdaad is Class6 ruim voldoende voor Video maar bij snelle foto-opnames achter elkaar kan ik met de class10 kaart ongelimiteerd door blijven knippen, daar waar de Class6 toch even een rustmoment neemt naar een fiks aantal foto's.
Overigens: MOV voldoet volledig aan de standaard van AVCHD (1920 x 1080i met H.264 codec) Inderdaad jammer dat de canon geen 50i ondersteunt. Bij een iets te snelle pan resulteert dat in een schokkerig beeld. Maar ik heb goede hoop dat met een firmware update dit gerepareerd gaat worden. Immers, via een firmwareupdate heeft de 5D ook een soortgelijke update ondergaan. Van 30 fp/s nu ook 25 fp/s. Dus ik verwacht dat ze rap over de brug zullen komen....  :grin:
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: dree op 14/09/2010 om 21:30
Inderdaad .mov is een volwaardige H264 standaard, tot 1920x1080 en zeer flexibel, maar in die zin anders dan AVCHD omdat .mov een "zuivere" mpeg4 codec gebruikt in een Quicktime container. Mov is in een aantal opzichten beter dan AVCHD als codec. AVCHD is een transport stream formaat, verpakt in een mpeg2ts formaat. Dit ts gedoe is enkel van nut voor tape gebaseerde systemen, sateliet systemen, en alle niet random accessible toepassingen. Voor camcorders,op harde schijven of kaartjes is ts een nodeloze overkill, maar de markt wil volgen Panasonic en Sony "AVCHD" horen... Sommige SW players lusten soms het ene formaat, en het andere niet.
Omtrent de firmware update voor 50i heb ik mijn twijfels...Bij de 5D was dit alleen maar een aanpassing van de snelheid waarmee de cmos geklokt werd (men had vergeten dat er nog beschavingen op de wereld bestonden die op 25 frames/sec werken). Het 50i verhaal vraagt een andere uitlees strategie van de cmos, en dat is een ander paar mouwen. Ik denk ook niet dat de interne processor krachtig genoeg is om de uitlezing te laten wat ze is en via frame interpollatie en line skipping een 50i signaal te produceren.
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: kan op 26/11/2010 om 01:31
Nieuwe firmware update 1.09 voor de 550D

http://web.canon.jp/imaging/eosd/firm-e/eosdigital7/firmware.html
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Ronald K op 26/11/2010 om 08:21
Dank u beleefd

Groet
Ronald
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: HendrikJD op 26/11/2010 om 16:32
Ook dank voor de tip. Meteen even gedaan. Natuurlijk altijd even voorzichtig zijn en geen toetsen aanraken en zorgen dat de batterij voldoende stroom heeft. Wist je dat je bij een onderbreking, de camera even lekker buitenspel kunt zetten? Zorgvuldig te werk gaan. Staat er inmiddels al weer op. (Zat nog op 1.0.6)
Titel: Re: Canon EOS 550D
Bericht door: Ronald K op 26/11/2010 om 17:36
Zo...das ook weer gebeurt